Overleg:Priester

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hier, een moderator, kan die even het commentaar van Kwik verwerken:

Priesters zijn mensen die zich bezighouden met een bepaald geloof. Onjuist, ik houd me bezig met een religie maar dat maakt me nog geen priester! Verschillende geloven

Het zijn mensen die geloven in het Christendom, Boeddhisme en Hindoeïsme en vele andere geloven. Geloven ze in een religie? Nee je hangt een religie aan. Geloven ze in alle godsdiensten tegelijk? Nee ook niet!In sommige geloven hebben meerdere goden hun eigen priester. In ieder geloof heeft de priester een andere naam. Taken van de priester

Maar zijn taak komt altijd op hetzelfde neer: de tempels netjes houden, mensen vertellen over het geloof, goede daden doen, het woord van God of goden brengen en mensen "geestelijke steun" geven, geld ophalen voor de armen.Kent iedere godsdienst tempels? Nee. Schoonhouden? Denk ik ook niet altijd Een priester kan voorgaan in gebed. Bij sommige geloven is de priester degene die de offers brengt. Wat exact de taken van een priester zijn verschilt sterk per geloof. Zo is de priester in het Christendom degene die voorgaat in gebed, maar is dat in de Islam de mullah. Een priester kan ook degene zijn die diensten leidt, of die de dominee, imam of preker daarbij helpt.

Alvast bedankt. FD :D 28 december 2009 14:23 (CET)
Ik denk dat het morgen beter aangepast kan worden en dat een mod dat niet doet. Kwik 28 december 2009 14:27 (CET)

De beveiliging is zojuist door mijn kameraad Beemster opgeheven, beste Kwik. Ga je gang en verbeter het artikeltje, je weet zelf het beste wat je bedoelt. :) FD :D 28 december 2009 14:28 (CET)

Ik vrees dat het artikel dan zeer kort wordt. Het enige wat ik kan doen is de onjuiste info weghalen. Kwik 28 december 2009 14:31 (CET)

Kwik, heb je niet zin om ipv overal sjablonen op te plakken gewoon artikelen te gaan aanmaken? Da's veel leuker. Zie de lijst met gevraagde pagina's voor inspiratie. Je kunt bij ons project komen als je wilt! :) FD :D 28 december 2009 14:34 (CET)

Ik heb em aangepast en het artikel is zeér kort geworden. Kwik 28 december 2009 14:40 (CET)

Bedankt. Beter kort dan weg. Ik zal hem wel verder uitbreiden. FD :D 28 december 2009 14:46 (CET)

Mooi. Kwik 28 december 2009 14:46 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Priester&oldid=138162"