Rachel Bilson

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rachel Sarah Bilson (Los Angeles, Californië, 25 augustus 1981). Ze is opgegroeid in Californië in een show-businessfamilie. Ze is daarna erg bekend geworden met haar rol als Summer Roberts in de teen-drama The O.C..

Biografie

Bilson is geboren in Los Angeles, Californië, en heeft een Joods-Amerikaanse vader en een Italiaans-Amerikaanse moeder. De ouders van Rachel zijn gescheiden in toen Rachel nog heel klein was, en in 1997 is haar vader weer getrouwd met Heather Medway, een actrice en de moeder van de andere zus van Rachel, Hattie (geboren op [[19 december]], 2001).

Rachel was erg wild toen ze tiener was. Op haar zestiende was ze betrokken geraakt bij een auto ongeluk, daar hield ze een litteken boven haar oog aan over. Daardoor heeft ze nog steeds last van migraine & geheugenverlies. Ze heeft gezegd dat het ongeluk haar leven heeft veranderd, en dat ze daardoor niet meer in de problemen is gekomen. Ze is in 1996 geslaagd op Walter Reed Middle School en in 1999 geslaagd op Notre Dame High School. Terwijl ze op Notre Dame zat speelde ze in vele theateruitvoeringen, zoals Bye Bye Birdie, Once Upon a Mattress and The Crucible.

Carrière

Rachel ging naar een hoge school in San Diego, maar na een jaar stopte ze er mee om actrice te worden. Ze was daarna te zien in vele reclame's. In het begin van 2003 werd ze bekend toen ze een rol had in enkele afleveringen van Buffy the Vampire Slayer, en ook in 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter en in een korte film:Unbroken. Rachel werd daarna in augustus 2003 gecast voor The O.C.. Oorspronkelijk zou de rol die ze speelde, Summer Roberts, maar enkele afleveringen te zien zijn, maar omdat de rol en de realtie met Seth Cohen, (Adam Brody) zo populair waren werd ze officieel lid van de cast.

Door het succes van The O.C. is ze erg bekend geworden bij de tieners. In 2005 bij de Teen Choice Awards heeft ze drie awards gewonnen: "Choice Hottie Female", "Choice TV Actress (Drama)" en "Best Onscreen TV Chemistry" (de laatste samen gewonnen met Adam Brody).

Haar eerste filmrol was in The Last Kiss, een romantische komedie waar ook Zach Braff en Jacinda Barrett in meespeelden. In de film speelt Rachel een student die de Personage van Braff verleidt. Bilson had een lange tijd samen met Braff willen werken, omdat ze zijn werk in de film Garden State erg goed vond.

Priveleven

In 2003 kreeg Rachel een relatie met Adam Brody die Seth Cohen speelt in The O.C. In 2004 gingen er geruchten dat ze gingen trouwen, maar dat bleek niet waar te zijn! In september 2006 gingen er geruchten dan de relatie tussen Rachel & Adam over zou zijn vanwege de vriendschap tussen Rachel Bilson & Zach Braff. Een tijdje daarna zei Bilson in een interview dat ze niets zou vertellen over haar privéleven.

Weetjes

- Ze heeft zelf gezegd dat ze een klassieke stijl heeft & Kate Moss en Diane Keaton als haar voorbeeld ziet. Ook heeft ze vertelt dat als ze geen actrice was geweest een kleuterjuf was geworden.

- Bilson heeft geweigerd om naakt fotoshoots te doen, omdat ze haar lichaam heilig vindt & dat haar lichaam niet voor de hele wereld bedoeld is.

Films/Televisie

Films

Jaar Titel Rol Informatie
2009 Waiting for Ever Emma Twist
2009 New York, I Love You Molly
2008 Jumper Millie
2006 The Last Kiss Kim
2003 Unbroken Rachel korte film

Televisie

Jaar Titel Rol Informatie
2003 Buffy the Vampire Slayer Colleen
2003 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter Jenny
2003 The O.C. Summer Roberts
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rachel_Bilson&oldid=362076"