Rem

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De remmen van een fiets

Een rem is gemaakt om bewegende voorwerpen tot stilstand te brengen. De meest bekende rem is die van de fiets en van de auto.

Men gebruikt de rem als het langzamer wil gaan of tot stilstand wil komen. er zijn verschillende manieren van remmen. Op een fiets bijvoorbeeld, heb je verschillende soorten remmen. Zo kan je remmen doormiddel van het achteruit trappen met je trappers, maar ook door middel van het in knijpen van de handremmen op het stuur.

Er zijn twee soorten handremmen. zo heb je de trommelrem. die remt de snelheid af door bij de as van het wiel, de wiel te blokkeren. En zo is er nog de kijprem. Deze rem bestaat uit een klem met rubberen blokken die de wiel wast klemt om de snelheid te vertragen totdat de fiets stil staat.

Een step heeft een hele andere soort van remmen. Deze rem bestuur je door met je voet er op te drukken. Doordat je met je voet op de rem drukt, klem je de wiel af, waardoor de wiel nietmeer kan draaien, en uiteindelijk tot stilstand komt. Het lijkt een beetje op de knijprem bij een fiets alleen wordt het met de voet bediend in plaats van met de hand.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rem&oldid=806209"