Remedial teaching

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Remedial teaching (in het Nederlands letterlijk: 'herstellend onderwijs'), afgekort RT, is een vorm van lesgeven die kan helpen bij kinderen met gedragsproblemen of kinderen die moeilijk kunnen leren.

Inzet

Remedial teaching wordt bijvpprbeeld ingezet als het een kind niet lukt om de leerstof eigen te maken, ondanks heel veel inzet van het kind of ouder of leerkracht. Hierdoor ontstaat er een leerachterstand. Dan komt de remedial teacher (de leraar die de remedial teaching doet) in beeld. Het is de taak van die leraar om uit zoeken wat wel bij de leerling helpt, zodat de leerling alsnog kan leren. Uiteindelijk is het doel dat de leerling de leraar niet meer nodig heeft. Om dit te bereiken leert de leraar een methode aan, waarmee de leerling zelf de lesstof kan begrijpen. Zo loopt de leerling niet meer vast met de stof.

Remedial teaching tegenover bijles

Er is een verschil tussen remedial teaching en gewone bijles. Bij gewone bijles legt de bijlesleraar een onderwerp opnieuw en uitgebreider uit, totdat de leerling dat snapt. Bij remedial teaching wordt gericht gekeken naar het niveau van de leerling en hoe de leerling verder kan komen. Hierom wordt planmatig uiteengezet welke methode bij het kind werkt. Ook wordt gekeken naar de manier waarop de leerling zich de leerstof eigen maakt. Het gaat bij remedial teaching dus niet alleen om de inhoud van het vak. Hierdoor kan het voorkomen dat de remedial teacher andere leerstof behandeld dan dat op dat moment op school wordt gegeven.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Remedial_teaching&oldid=732934"