Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Smartphone

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een paar smartphones op een rij

Een smartphone is een mobiele telefoon, maar dan met meer functionaliteiten, zoals toegang tot het internet en de mogelijkheid om applicaties te draaien. Een smartphone is daarom ook duurder in tegenstelling tot mobiele telefoons. Een smartphone is te vergelijken met een mobiele computer. Een aantal voorbeelden van smartphones zijn:

Besturingssysteem

Er zijn vele besturingssystemen voor een smartphone, zoals Android, BlackBerry 10, iOS, Symbian en Windows Phone. Android mag gratis worden gebruikt zonder toestemming, de rest niet. Android is het meestgebruikte besturingssysteem.

Hardware

Om een geavanceerd besturingssysteem en ook zware applicaties te draaien is goede hardware nodig, zoals een goede processor en een goede videokaart. Smartphones worden steeds sneller, maar de desktops zijn nog altijd krachtiger. Dit komt omdat de desktops groter en niet mobiel zijn, en koeling hebben voor de hardware. Smartphones worden passief gekoeld, er zijn geen koelers.. De warmte gaat door door de behuizing heen, hierdoor kunnen de processoren niet hard werken, anders worden ze oververhit.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Smartphone&oldid=511060"