Filterlogboek

Filternavigatie (Hoofdmenu | Recente filterwijzigingen | Bewerkingen onderzoeken | Filterlogboek)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Details voor logboekregel 11.861

20 aug 2019 12:54: F.H (overleg | bijdragen) heeft filter 23 laten afgaan tijdens het uitvoeren van de handeling "edit" op Achternaam. Genomen maatregel: Waarschuwen; Filterbeschrijving: Verwijderen van alle categorieën (streng) (onderzoeken)

Wijzigingen in de bewerking

  +
achternamen zijn ontstaan in de mideleeuwen toen kon je je kind elke naam geven maar als je je kind lili noemt en je zelf ook lili heet dan komt er een achternaam bijvoorbeelt : jansens of bastenaaken.
Je '''achternaam''' of familienaam is je laatste naam. De achternaam van Jan Timmerman, is dus Timmerman.
 
   
==Napoleon==
 
De achternaam is bedacht door [[Napoleon I van Frankrijk|Napoleon]]. Iedereen dacht dat de Napoleon zo het land weer uit zou gaan, dus daarom hebben sommige mensen een hele gekke achternaam zoals geelhoed. Want de Napoleon ging niet weg, dus is de achternaam gebleven. Sommige mensen kozen een achternaam die bij hun beroep paste. Zoals de Boer of Timmerman.
 
   
==Tussenvoegsel==
 
Sommige mensen heten bijvoorbeeld van achternaam van der Veen. Dan is van der hun [[tussenvoegsel]]. Een tussenvoegsel behoord ook gewoon nog bij de achternaam.
 
   
==Roepen==
 
Altijd heb je ook nog een voornaam. Maar als je wordt geroepen zeg je niet (bijvoorbeeld:) Jan Timmerman, maar gewoon Jan. Als een kind niet goed luistert, wordt hij of zij soms ook bij de voor- en achternaam genoemd. Bijvoorbeeld: '''''Jan Timmerman, nu is het afgelopen!'''''
 
   
Dat gebeurt dus met name als [[volwassene]] boos op een kind is.
 
   
==Handigheid==
 
Een achternaam is heel handig. Want natuurlijk ben jij niet de enige persoon met jou naam. Daarom heb je ook nog een achternaam. Je familie van je vaders kant heeft de zelfde achternaam als jij zelf. Dat is gewoon.
 
   
==Trouwen==
 
Als twee mensen gaan trouwen, hebben ze nog niet dezelfde achternaam. Dan is het normaal dat het paar de achternaam van de man neemt. Soms nemen ze die ook wel van de vrouw, tegenwoordig gebeurt dit vaker dan vroeger. En heel af en toe houden beide personen hun eigen achternaam, maar heel vaak komt dat niet voor.
 
   
  +
[[Categorie:Naam]]
 
  +
[[Categorie:Woordenschat]]
 
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
  +
Florien Heylen

Maatregelparameters

VariabeleWaarde
Of de bewerking wel of niet als klein gemarkeerd is (niet langer in gebruik) (minor_edit)
false
Gebruikersaccountnaam (user_name)
'F.H'
Pagina-ID (page_id)
60864
Paginanaamruimte (page_namespace)
0
Paginanaam (zonder naamruimte) (page_title)
'Achternaam'
Volledige paginanaam (page_prefixedtitle)
'Achternaam'
Handeling (action)
'edit'
Bewerkingssamenvatting (summary)
''
Oude inhoudsmodel (old_content_model)
'wikitext'
Nieuw inhoudsmodel (new_content_model)
'wikitext'
Wikitekst van de oude pagina vóór de bewerking (old_wikitext)
'Je '''achternaam''' of familienaam is je laatste naam. De achternaam van Jan Timmerman, is dus Timmerman. ==Napoleon== De achternaam is bedacht door [[Napoleon I van Frankrijk|Napoleon]]. Iedereen dacht dat de Napoleon zo het land weer uit zou gaan, dus daarom hebben sommige mensen een hele gekke achternaam zoals geelhoed. Want de Napoleon ging niet weg, dus is de achternaam gebleven. Sommige mensen kozen een achternaam die bij hun beroep paste. Zoals de Boer of Timmerman. ==Tussenvoegsel== Sommige mensen heten bijvoorbeeld van achternaam van der Veen. Dan is van der hun [[tussenvoegsel]]. Een tussenvoegsel behoord ook gewoon nog bij de achternaam. ==Roepen== Altijd heb je ook nog een voornaam. Maar als je wordt geroepen zeg je niet (bijvoorbeeld:) Jan Timmerman, maar gewoon Jan. Als een kind niet goed luistert, wordt hij of zij soms ook bij de voor- en achternaam genoemd. Bijvoorbeeld: '''''Jan Timmerman, nu is het afgelopen!''''' Dat gebeurt dus met name als [[volwassene]] boos op een kind is. ==Handigheid== Een achternaam is heel handig. Want natuurlijk ben jij niet de enige persoon met jou naam. Daarom heb je ook nog een achternaam. Je familie van je vaders kant heeft de zelfde achternaam als jij zelf. Dat is gewoon. ==Trouwen== Als twee mensen gaan trouwen, hebben ze nog niet dezelfde achternaam. Dan is het normaal dat het paar de achternaam van de man neemt. Soms nemen ze die ook wel van de vrouw, tegenwoordig gebeurt dit vaker dan vroeger. En heel af en toe houden beide personen hun eigen achternaam, maar heel vaak komt dat niet voor. [[Categorie:Naam]] [[Categorie:Woordenschat]]'
Wikitekst van de nieuwe pagina ná de bewerking (new_wikitext)
'achternamen zijn ontstaan in de mideleeuwen toen kon je je kind elke naam geven maar als je je kind lili noemt en je zelf ook lili heet dan komt er een achternaam bijvoorbeelt : jansens of bastenaaken. Florien Heylen'
Of de wijziging wel of niet is gemaakt via een Tor-exitnode (tor_exit_node)
false
UNIX-tijdstempel van wijziging (timestamp)
1566298460
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/Speciaal:Filterlogboek/11861"