Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Spotify

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van Spotify

Spotify is een Zweedse muziekdienst die in 2006 werd opgericht. Je kan er onbeperkt muziek luisteren en zelf afspeellijsten maken. Je kan ook afspeellijsten van anderen beluisteren als ze openbaar staan of die van Spotify zelf. Het is beschikbaar voor Windows, Mac OS X, iOS en Android. Het bedrijf is in 2018 naar de beurs gegaan. Het bedrijf heeft 1600 werknemers. Sinds 2010 is Spotify er in het Nederlands en is sinds 2011 ook in België beschikbaar. Grote concurrenten van Spotify zijn Soundcloud en iTunes.

Abonnementen

Spotify heeft verschillende abonnementen voor een prijs per maand. Ze hebben Spotify Free, oftewel de gratis versie. Je kan er onbeperkt muziek luisteren alleen heb je geen HD-audio, kan je niet offline luisteren en mobiel wordt je afspeellijst op willekeurige volgorde afgespeeld, wat shuffle heet.

Bij Spotify Premium kan je ook onbeperkt luisteren alleen dan heb je wel HD-audio, kan je offline luisteren en kan je op je mobiel kiezen als je shuffle wordt of dat hij het afspeelt op volgorde. Daarnaast is er ook nog Spotify Family waar je dit kan doen op maximaal 6 apparaten en ze hebben Spotify Student waar de prijs goedkoper is.

Externe link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Spotify&oldid=573064"