Stierenvechten

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een stier.

Stierenvechten wordt vaak in Spanje gedaan. Ze dagen de stieren uit zodat ze kwaad worden en op ze af gaan.
Ze schieten pijlen af op stieren. Als ze pijlen afschieten op stieren kan hij gaan bloeden. deze pijlen schieten ze zodat de stier wil blijven aanvallen, maar ook zodat hij verzwakt


Een toreador moet een stier boos maken door hem pijn te doen. En hij moet hem uitlokken met een gekleurde lap.

In Spanje gebeurt stierenvechten al heel lang, het is een Spaanse traditie. Daardoor vinden veel mensen het normaal, en zien ze het niet als dierenmishandeling. Maar eigenlijk is het wel dierenmishandeling. Een stier krijgt een Versierde stokken in zijn rug gestoken, waardoor hij kwaad wordt en gaat aanvallen, maar ook omdat hij hierdoor zal verzwakken. Als de stier bijna niet meer kan wordt hij met een zwaard in zijn hart gestoken, als dit fout gaat lijdt de stier extra pijn.Bovendien loopt de toreador zelf ook gevaar om gedood te worden door de stier.

Soorten gevechten

Je had allerlei soorten gevechten, de een was op straat en de ander was in de arena. De locatie is niet alleen verschillend maar het ´spel´ ook. Bij een stierengevecht dagen toreadors stieren uit en bij een ander soort gevecht moeten toreadors de stieren doden. Het is allemaal begonnen in de arena. Edelen keken naar stierengevechten om de tijd te doden. (als vermaak dus.) Toreadors daagden een stier uit door een gekleurd doek heen en weer te zwaaien. De stier zou hierdoor boos worden en op de toreador af rennen.

Hokken

De oude Spanjaarden bewaarden stieren voor stierengevechten. Ze deden daarom stieren in hokken. De stieren werden opgesloten in een hok met wat te eten en een bak met water. Voor de ademhaling hadden ze een klein gat in de muur voor lucht. Stieren vonden het niet leuk om opgesloten te zitten. Ze beukten daarom vaak tegen de houten deur van het hok.

Meer info?

Spanje

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Stierenvechten&oldid=738130"