The Man with the Golden Gun

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

The Man with the Golden Gun is de negende James Bond-film en werd uitgebracht in 1974.

Verhaal

Je krijgt in het begin het eiland van huurmoordenaar Francisco Scaramanga te zien die uit is om James Bond (Roger Moore) te doden. Scaramanga heeft een Golden Gun met een kogel en een derde tepel. MI6 ontvangt een kogel met 007 en een handtekening erop. Scaramanga heeft het gemunt op James Bond en moet van zijn huidige missie terugtrekken. Bond gaat naar een club in Beiroet. Waar collega 002 voor het laatst is gezien. Gibson word vermoord door Scaramanga in opdracht van Hai Fat( Een rijke man). Als James Bond achter de locatie van Scarmanga komt daagt hij hem uit tot een duel. Uiteindelijk dood Bond hem in Scaramanga's speelhal.

Rolverdeling

James Bond: Roger Moore M: Bernard Lee Q: Desmond Llewelyn Miss Moneypenny: Lois Maxwell Francisco Scaramanga: Christopher Lee Mary Goodnight: Britt Ekland Nick Nack: Hervé Villechaize

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Man_with_the_Golden_Gun&oldid=556276"