Tweeling

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wanneer een vrouw of een dier twee kinderen of diertjes tegelijk krijgt noemen we dat een tweeling.

Er zijn twee verschillende soorten tweelingen, namelijk één-eiige (of identieke) en twee-eiige (of broederlijke) tweelingen.

Als de tweeling een-eiig is dan lijken de kinderen precies op elkaar. Deze kinderen zijn dan vaak moeilijk of niet te onderscheiden van elkaar voor mensen die de tweeling niet kennen.

Als de kinderen twee-eiig zijn dan kunnen de kinderen zelfs van geslacht verschillend zijn, maar ze zijn dan wel, met een paar minuten verschil, gelijk geboren. De kinderen kunnen tegelijk geboren worden omdat de moeder 2 eitjes in haar buik heeft en die door de man worden bevrucht. Deze bevruchte eitjes blijven in de baarmoeder plakken en zo komen er naar 9 maanden 2 baby's.

Vroeger werden tweelingen gezien als een groot mysterie. De Oude Grieken dachten dat de ene helft van een tweeling sterfelijk was en de andere onsterfelijk. Dit betekent dat ze dachten dat 1 van de twee voor altijd kon overleven. Maar zo mysterieus is het allemaal niet. Tweelingen zijn gewoon twee even oude kinderen van één moeder. Ze zitten tegelijk in de buik en worden tegelijk geboren.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tweeling&oldid=852407"