Vinkeveense Plassen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Vinkeveense Plassen bieden voor ieder wat wils op het gebied van recreatie en natuur. De plassen worden gekenmerkt door de legakkers en de ring van 12 zandeilanden. Voor waterrecreatie zijn hier unieke mogelijkheden. De natuur op en rondom de Vinkeveense Plassen vormen niet alleen een mooi decor tijdens een dagje uit, maar de legakkers bieden ook plaats aan verschillende dieren en planten. In De Botshol zit zelfs een lepelaarkolonie. Dit gebied is buiten het broedseizoen alleen met de kano toegankelijk. Je kunt het gebied zeilend en per motorboot, maar ook heel goed met de kano of fluisterboot verkennen.

Zandeilanden Vinkeveense Plassen.

Op de Noordplas Recreatieplassen is een ring van 12 zandeilanden aangelegd. Deze eilanden beschikken over aanlegvoorzieningen en diverse zwemplaatsen. De zandeilanden zijn ideaal voor de varende recreant. De eilanden 1/2 (Winkelpolder) en 4/5 zijn via een vaste oeververbinding vanaf land bereikbaar. Hier zijn tevens parkeervoorzieningen. Bij eiland 4 is een duikzone aanwezig. Aan de zandeilanden mag 3×24 uur worden afgemeerd. Een gedeelte van zandeiland 9 is tijdens de zomer ingericht voor groepskamperen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vinkeveense_Plassen&oldid=489372"