Wikibooks

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wikibooks is een van de projecten van de Wikimedia Foundation.

Het bestaat uit leer- en cursusboeken over allerlei onderwerpen die door iedereen vrij geschreven, verbeterd en aangevuld kunnen worden. Wikibooks heeft dus dezelfde opzet als Wikipedia, alleen is het wat kleiner en het is geen encyclopedie. Er is wel veel onderlinge afstemming tussen de beide projecten en er wordt vaak ook tussen pagina's van Wikipedia en Wikibooks gelinkt. Er zijn boeken over exacte vakken, filosofie, geschiedenis, magie, literatuur en nog veel meer. Zo s er bijvoorbeeld ook een boek met allerlei recepten en wat meer informatie over alles wat met eten en drinken te maken heeft, het Wikikookboek.

Wikibooks heeft ook een speciale afdeling voor kinderen, Wikijunior. Wikiversity is ook begonnen als een subproject binnen Wikibooks maar in het Engels is het voortgezet als zelfstandig WMF-project.

De Engelstalige versie van Wikibooks ging in 2003 van start, op verzoek van een medewerker van Wikipedia. Een jaar later kwam er ook een versie in het Nederlands. Deze telt anno 2019 meer dan 8000 hoofdstukken en 337 boeken. Er zijn ook versies in veel andere talen.

Externe links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikibooks&oldid=549765"