Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wikikids:Tutorial/3

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Start   Wat is..?   De eerste keer   Bewerken en aanmaken   Samenwerken   Moderators   Vandalisme   Voor volwassenen   Tot slot    

De eerste keer

Als je je hier hebt aangemeld, dan kom je ingelogd en al op de site terecht. Op je gebruikerspagina. Daar zie je tabbladen, knoppen. In het kort leggen we even uit wat het is:

Bovenaan.png

(Het kan dat het er een beetje anders bij jou uitziet dan hierboven, maar de knoppen doen hetzelfde.)

  • Gebruiker - Hiermee ga je naar je gebruikerspagina. Iedereen op de wiki heeft er zo eentje. Op zo'n pagina schrijf je dingen over jezelf: hoe oud ben je, hoe kwam je hier, wat vind je zo interessant aan Wikikids. Dit is je eigen privéterrein: dit betekent dat niemand anders aan je gebruikerspagina mag zitten.
  • Overlegpagina - Hiermee ga je naar je overlegpagina. Iedereen op deze wiki heeft ook zo eentje. Hier mogen andere mensen berichten voor jou plaatsen, bijvoorbeeld voor complimenten of juist als je iets fout doet. Je ontvangt ook altijd een mail als deze pagina bewerkt wordt, zodat je geen bericht kan missen!

Verder zie je dan ook nog bewerk, geschiedenis, wijzig titel, volgen. Met 'bewerk' ga je natuurlijk de pagina bewerken. In 'geschiedenis' zie je een pagina met alle laatste bewerkingen op die pagina. Met 'wijzig titel' kan je de naam van de pagina veranderen, maar we raden je aan om dat niet zomaar te doen! Als je zoiets doet zonder reden is dat vandalisme, en daar zul je later nog over lezen in deze cursus.

Tenslotte voeg je een pagina met de knop 'volgen' toe aan je volglijst. Die vind je hier. Je kan pagina's markeren die je wil volgen, als iemand het bewerkt. Dan hoef je niet elke keer in de recente wijzigingen ernaar te gaan zoeken. Handig, toch? Je krijgt zelfs een emailtje als er iets veranderd is aan deze pagina (als dat is ingeschakeld). (Als een artikel al is toegevoegd aan je volglijst staat er 'niet volgen'.)

Om met je eerste artikel te beginnen, klik op Artikelen bewerken en aanmaken.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Tutorial/3&oldid=454231"