Wikikids:Uploaden uitgeschakeld

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Let op!

Je komt waarschijnlijk op deze pagina, omdat voor jou de functie tot uploaden van plaatjes is uitgeschakeld. Deze pagina geeft uitleg wat er is gebeurd, waarom dit is gebeurd en wat je moet doen.

Moderators konden deze handleiding lezen.

Waarom is het uploaden uitgeschakeld

Het uploaden van de juiste plaatjes is één van de meest ingewikkelde dingen op WikiKids. Dit heeft te maken met auteursrecht.

Waarschijnlijk heb je in het verleden meer dan eens een plaatje geüpload die niet op WikiKids geüpload had mogen worden. Ook na uitleg hierover ging het niet beter.

Voor jou is het niet leuk als je plaatjes steeds verwijderd moeten worden en voor de moderators is het veel werk om uit te zoeken waar een plaatje nu precies vandaan komt, te constateren dat het auteursrechtenschending is en vervolgens te verwijderen.

Wat hebben we gedaan

We hebben voor jouw account het upload-veld onzichtbaar gemaakt en doorgelinkt naar deze pagina. Dit is gedaan met behulp van een filter.

Waarom alleen uploaden uitschakelen

We willen je niet de mogelijkheid ontnemen om WikiKids te bewerken. We hebben dus alleen de upload-mogelijkheid uitgeschakeld.

Wat als ik een plaatje wil uploaden

Bedenk dat als je een plaatje ergens anders op WikiKids hebt gezien, dat je die niet opnieuw hoeft te uploaden om te gebruiken. Klik op het plaatje, kopieer de naam van het plaatje bovenin het scherm en gebruik het plaatje op jouw pagina. Zie ook WikiKids:Handleiding-wiki/Afbeeldingen

Een plaatje buiten WikiKids mag je niet zelf uploaden. Als je een plaatje vind die je wil gebruiken, dan moet je de link naar het plaatje kopiëren (klik rechts op het plaatje en klik op de optie "Afbeeldings-URL kopiëren") en in de WikiKids:Boomhut netjes vragen of het plaatje gebruikt mag worden. Let op: Makkelijker voor ons is het als je beschrijft wat je wil hebben voor een plaatje, zodat wij voor je kunnen zoeken.

Wat als ik toch een plaatje upload

We hebben niet voor niets de mogelijkheid ontnomen. Volg gewoon bovenstaand stappenplan!

Het is op meer dan 1 manier mogelijk om toch een plaatje te uploaden. Dit wordt gezien als blokontduiking en wordt bestraft met een bewerkingsblokkade. Je kunt bij een bewerkingsblokkade helemaal niet meer bewerken. Ontduiking van zo'n blokkade met andere accounts wordt gezien als sokpopmisbruik en wordt bestraft met een bewerkingsblokkade voor onbepaalde tijd. Je kunt dan nooit meer bewerken op WikiKids.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Uploaden_uitgeschakeld&oldid=598434"