Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Willy Vandersteen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Willy Vandersteen was een bekende Belgische striptekenaar en de bedenker van de strip Suske en Wiske. Zijn volledige naam was Willebrord Jan Frans Maria Vandersteen. Hij werd geboren in Antwerpen, op 15 februari 1913 en hij overleed in Edegem op 28 augustus 1990.

Suske en Wiske was niet de enige strip die Willy Vandersteen bedacht en tekende. Hij maakte bijvoorbeeld ook een stripreeks over Tijl Uilenspiegel en hij maakte de eerste delen van een strip over de Rode Ridder. Tijl Uilenspiegel en de Rode Ridder waren allebei al bekende figuren uit kinderboeken maar Vandersteen maakte er dus ook stripfiguren van.

De strips van Willy Vandersteen waren zo succesvol, dat hij al snel hulp nodig had om al te werk te kunnen doen. Eerst hielp alleen zijn vrouw hem bij het inkten van de tekeningen. Ze trok de lijnen van zijn tekeningen netjes over met zwarte inkt. Later nam Willy Vandersteen nog allerlei andere mensen in dienst om te helpen bij het inkten en inkleuren van zijn tekeningen. Zo ontstond "Studio Vandersteen", zijn eigen stripstudio.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Willy_Vandersteen&oldid=260128"