Bevolkingsgroei

Uit Wikikids
Versie door Hippogryph (overleg | bijdragen) op 22 aug 2023 om 17:07 (Categorie:Kerndoel49 toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bevolkingsgroei in Nederland in de afgelopen 50 jaar. Onderin de bevolkingspiramide staan de jonge mensen, bovenin staan de oudere mensen

Bevolkingsgroei betekent een toename van de bevolking, dus van de hoeveelheid mensen

Een sterke bevolkingsgroei betekent dus dat er veel meer mensen op één plek of op één land heel dicht op elkaar komen te wonen. Maar in India en China, landen waar al heel veel mensen wonen, kan dat niet. In China mag je maar één kind hebben. Als er een tweede kind wordt geboren, krijg je een hele grote bekeuring. Meisjesbaby's en gehandicapte baby's worden soms vermoord of weggehaald omdat die later niet voor eten kunnen zorgen. Daarom is de hoeveelheid abortussen erg groot. Aan de andere kant proberen ze de overbevolking tegen te gaan.

Dichtbevolkt en dunbevolkt

Australië is een dunbevolkt land, dat betekent dat er mensen gewoon los in straten wonen maar niet allemaal op een kluitje dat is dichtbevolkt. In India woont ongeveer 15 % van de wereldbevolking, dus India is dichtbevolkt. Toch is niet alles daar dichtbevolkt maar er zijn ook plekken die dunbevolkt zijn daar , dat is bij de steppegebieden. Elk stukje bij de kust is al bezet voor een boerderij, daarom verhuizen heel veel mensen naar de stad. Omdat er op dichtbevolkte landen, ook dunbevolkte stukken land zijn, maken ze daar de mooiste campings met zwembaden. Ook maken ze daar fietspaden en andere toeristische dingen. Dat doen ze om mensen te trekken.

Als een land heel vol is noemen we dat overbevolkt.

Videoclip

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bevolkingsgroei&oldid=807424"