Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(OLIFANT: nieuwe subkop)
(Handtekening)
 
(602 tussenliggende versies door meer dan 100 gebruikers worden niet weergegeven)
Regel 3: Regel 3:
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
  
== Foute informatie pagina Fret ==
+
==E-mail adres==
 +
Een paar vragen over e-mail adressen:
 +
*Wat doet Wikikids met je e-mail adres? (Als je die geeft)
 +
*Als je je gebruikerspagina gaat bewerken staat er bovenaan dat persoonlijke informatie en e-mail adressen meteen verwijderd worden. Maar ik zag bij sommige gebruikers op hun gebruikerspagina een link waardoor je ze kon mailen. Dat is toch hetzelfde als je e-mail adres op je gebruikerspagina schrijven? Waarom mag dat dan wel? Ik weet vrij zeker dat ik niet de eerste ben die dat zag.
 +
*Moet je je e-mail aan Wikikids geven als je moderator wilt worden?
 +
Alvast bedankt voor de antwoorden! Didi05 24 feb 2020 17:49 (CET)
 +
:Hoi Didi05,
 +
:1. WikiKids maakt jouw e-mailadres niet bekend.
 +
:2. Je kunt gebruikers een e-mailtje sturen als je zelf een e-mailadres hebt opgeslagen. Als jij een mailtje stuurt kan degene die hem ontvangt jouw e-mailadres zien. Als jij een e-mailtje krijgt dan heeft de ander jouw e-mailadres nog niet, hij kan jouw e-mailadres pas zien als jij een mailtje terugstuurt.
 +
:3. Als je moderator wilt worden moet je een e-mailtje sturen naar een moderator, deze heeft dus jouw e-mailadres, dat e-mailadres zal niet zomaar verspreid worden.
 +
Ik hoop dat je het nu begrijpt, heb je nog andere vragen? Dan kun je ze hieronder stellen. Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 24 feb 2020 18:04 (CET)
  
Hallo,
+
==Blokkeren==
  
Ik heb de pagina over de fret gelezen en ben hier erg van geschrokken. Bij de voeding van de fret staat dat fretten stukjes groente, rozijnen, bananen, pindakaas en zelfs gedroogd kattenvoer kunt geven. DIT IS NIET WAAR! Sterker nog, een fret kan hieraan op termijn zelfs overlijden omdat groente en andere niet dierlijke producten gewoonweg niet verteerd kunnen worden door de fret. Ik heb zelf fretten en hoop toch niet dat mensen de informatie van jullie pagina hebben overgenomen. De hieronder geplaatste informatie heb ik van de site van een dierenarts die fretten behandelt.
+
Ik vind dat we mensen niet blokkeren bij accounts maken.
 +
:We blokkeren accounts als ze de regels overtreden, dat doen we niet zomaar. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 24 feb 2020 19:35 (CET)
  
Een fret is een strikte vleeseter, hetgeen betekent dat het dier speciale eisen stelt aan de samenstelling van zijn voer. Gewone kattenvoeders en andere frettenvoeders bevatten te veel koolhydraten en te weinig dierlijke eiwitten en vetten, waardoor allerlei gezondheidsproblemen kunnen ontstaan: diarree, kaalheid, maar ook het ontwikkelen van insulinomen: een veel voorkomende tumor van de alvleesklier, wordt toegeschreven aan het voortdurend in overmaat aanwezig zijn van koolhydraten in het voer. De fret heeft maar een kort maagdarmkanaal met een darmflora die niet veel voorstelt. De voeding die opgenomen is verlaat na 3 a 4 uur alweer het lichaam. Ook dat geeft aan dat de bestanddelen in de voeding voldoende aanwezig moeten zijn en ook een goede verteerbaarheid moeten hebben. Fruit en groenten worden niet verteerd. De aanwezigheid zal de voedingswaarde van het voedsel verlagen. Grote ingeslikte stukken kunnen obstipatie (verstopping) veroorzaken. Fretten hebben echter (helaas) wel een smaakvoorkeur voor suikers, groenten en fruit.
+
== vraag ==
  
Ik wil u dringend verzoeken de informatie op Wikikids aangaande de fret te verwijderen of te corrigeren. Voor verder informatie over de fret verwijs ik u naar de site van de frettenkliniek.
+
hoe kan ik een artikel plaatsen op wikikids? groetjes drakenfan43601👍👍👍👍
 +
:Dat kun je [[Wikikids:Meehelpen-NieuwePagina|hier]] lezen. Groetjes {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 25 feb 2020 13:58 (CET)
  
IK hoop dat u zsm aan mijn verzoek wilt voldoen omdat er frettenlevens op het spel staan.
+
==HELP!==
 +
Ik zag tussen de [[Wikikids:Gewenste artikelen|Gewenste artikelen]] Het artikel [[Tektoniek]] staan dat nog niet bestond en ik heb het geschreven. Maar er bestond ook al een artikel over [[Platentektoniek]], dat ongeveer hetzelfde is. Wat gebeurt er nu? Moet een van de pagina's worden verwijderd?Didi05 26 feb 2020 08:51 (CET)
 +
P.S: Als het verwijderd moet worden kan je het beter ook gelijk van de Gewenste artikelen halen, want anders begint de hele cirkel weer opnieuw. Maar ik verwijder het nu even niet van de gewenste artikelen want stel dat de artikelen niet verwijderd moeten worden
 +
:Jammer zeg! Je moet ook altijd eerst controleren of er al een artikel bestaat over het onderwerp waarover je schrijven wilt, gewoon door iets in het zoekvakje rechtsboven in te tikken. Misschien kun je kijken of er in het bestaande artikel iets ontbreekt wat in jouw artikel (wat een mooi artikel trouwens!) wél vermeld staat en dat bestaande artikel daarmee aanvullen? Of de omgekeerde weg bewandelen natuurlijk. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 26 feb 2020 15:52 (CET)
  
Hartelijke groet,
+
Bedankt voor het compliment! Niet gemeen bedoeld, maar het is niet alleen mijn schuld. Het is een beetje dom als je zowel [[Tektoniek]] als[[Platentektoniek]] op Gewenste Artikelen zet. Hoe dan ook,vroeg ik me af of een moderator een van de artikelen moet verwijderen. Als dat is gebeurt, kan ik het ook van de Gewenste Artikelen verwijderen. Maar dan moet ik eerst weten welk artikel weg moet. Het artikel over [[Platentektoniek]] lijkt mij trouwens uitgebreider. Groetjes, Didi05 27 feb 2020 09:06 (CET)
Lillibet
+
:::Ik heb beide artikelen samengevoegd. In beide artikelen stond interessante informatie die elkaar aanvulde. {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 27 feb 2020 13:10 (CET)
:Hallo Lillibet. Bedankt voor je oplettendheid! Aangezien je zelf fretten hebt en dus een expert bent op het gebied van fretten. Is het een idee dat je de pagina zelf aanpast en verbeterd? Dat is namelijk ook het idee van WikiKids. Iedereen kan de tekst aanpassen! Let daarbij wel op dat het letterlijk kopiëren van tekst niet is toegestaan. Als je de tekst niet wil aanpassen dan mag je ook het stuk over de ongezonde voeding verwijderen. Als je dat ook niet wil doen zal ik er later even naar kijken. Laat maar weten en bedankt voor je bericht! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 13:40 (CET)
 
  
In navolging van mijn eerdere bericht.. Ik heb het zelf al gewijzigd.
+
Bedankt. Ziet er goed uit! Ik verwijder Tektoniek van de gewenste artikelen en laat Platentektoniek staan om verwarring te voorkomen. Didi05 27 feb 2020 14:28 (CET)
  
Groetjes Lillibet
+
== moderator worden ==
:Dankjewel. Zou je het misschien ook in je eigen woorden kunnen zetten? Anders moet ik de tekst aanpassen. Het letterlijk kopiëren van tekst van andere websites is namelijk auteursrechtenschending en daar kunnen we problemen mee krijgen. Bedankt voor je bijdrage in ieder geval! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 13:46 (CET)
 
  
Dankjewel voor je snelle reactie.Ik heb het aangepast en hoop dat het zo goed is.
+
Hoe word je moderator,Mag ik het worden?
 +
:Zie [[Wikikids:Moderator worden]] {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 27 feb 2020 11:52 (CET)
  
Groetjes Lillibet
+
== hoe moet ik iets typen  ==
:Zo is het goed. Dank je wel! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 30 nov 2019 15:01 (CET)
 
  
wat mag een pasgeboren baby hamster eten.
+
steeds als ik op spatie druk, gaat heel mijn scherm naar beneden en ik kan geen letters typen
 +
:Het spijt me; ik denk dat ik niet kan helpen. Dit is vast iets dat met je computer te maken heeft. Misschien kan ik je toch helpen als je vertelt wat voor computer je hebt en welk besturingssysteem. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 27 feb 2020 14:25 (CET)
  
== Bloemen ==
+
== /* Onjuiste blokkade! */  ==
  
Hoi. Ik heb gezien dat '''Thanks''' op Wikikids komt, maar worden bloemen dan niet overbodig? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 1 dec 2019 19:23 (CET)
+
IK BEN GEBLOKEERT
:Nee. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 13:02 (CET)
+
:Je bent niet geblokkeerd, anders had je dit niet kunnen zeggen. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 27 feb 2020 15:50 (CET)
::Waarom niet? Ik ga niet tegen je in! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 dec 2019 14:17 (CET)
 
:::Je kan altijd nog een bloemetje of een ster aan iemand geven wanneer iemand zich goed heeft ingezet voor WikiKids of iets speciaals heeft gedaan. De 'bedank' optie die komt geeft niet meer dan 1x de melding "Gebruiker heeft je bedankt voor je bewerking op Artikel". Het is straks makkelijker om op het "bedank" knopje te drukken, maar een bloemetje met een persoonlijk bericht is altijd leuk om te ontvangen of om te geven als je iemand wat extra wil bedanken. Misschien worden de bloemetjes wel overbodig, maar dat zien we dan wel weer toch? Zo vaak worden ze nu namelijk niet gegeven, omdat het voor nieuwe gebruikers best onbekend/lastig is. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 14:23 (CET)
 
::::Bedankt voor het antwoord. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 dec 2019 14:25 (CET)
 
  
== De Gouden WikiKids Award 2019 ==
+
==Handtekening==
 
+
Ik heb alles gedaan wat [[Wikikids:Ondertekenen|hier]] stond, maar telkens als ik het uitprobeer krijg ik de codes zelf ook te zien. Het is heel raar, want ik heb precies gedaan wat er stond.[[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 27 feb 2020 18:05 (CET)
Vanaf vandaag is het weer mogelijk om te stemmen op de Gouden WikiKids Award! Deze wordt verloot onder de artikelen die dit jaar een Zilveren WikiKids Award hebben gekregen. Er zullen twee stemrondes plaatsvinden. De eerste stemronde is nu gestart en loopt tot en met 15 december. Kies vier artikelen kiezen waarvan jij vind dat ze door moeten naar de volgende ronde. De vier artikelen met de meeste stemmen zullen doorgaan. Anders dan vorig jaar mag je ook op artikelen stemmen die je zelf hebt genomineerd. Ook mag je als bevestigd gebruiker al meedoen met de stemming! In geval van een gelijkspel zal er worden gekeken naar het aantal voor-stemmen dat het artikel heeft gekregen bij de nominaties. Over de tweede stemronde krijgen jullie informatie op het moment dat het zover is! Veel plezier met stemmen allemaal! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 14:47 (CET)
+
:Hoi, als je op [[Gebruiker:Didi05/Handtekening]] je handtekening zet, dus alleen wat je daar wilt. En in je voorkeuren precies dit zet dan kan het niet meer fout gaan. <nowiki>{{SUBST:Gebruiker:Didi05/Handtekening2}}</nowiki>, o ja klik dit vinkje aan. '''Ondertekening zonder link naar uw gebruikerspagina''' Groetjes {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 28 feb 2020 10:44 (CET)
:PS: Er valt misschien wel een badge te behalen ;). {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 19:19 (CET)
 
==hamster==
 
wat mag een hamster allemaal eten eigenlijk als die net is geboren dus 1 dag oud is wilt u mij dat door sturen.
 
 
 
met vriendelijke groetjes Chelsea2007.
 
:Zoek het zelf op. [[Hamster|Hier]] kun je het ook uitbreiden. {{Gebruiker:ArtikelTyper/Handtekening}} 3 dec 2019 18:09 (CET)
 
::Kijk voor meer informatie [https://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/78683-hamsters-voeding-wat-mogen-hamsters-eten-en-wat-niet.html HIER] eens. Daar worden ook soortgelijke vragen gesteld. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 3 dec 2019 18:30 (CET)
 
 
 
== dumbo-rat ==
 
 
 
ik heb een belangrijke vraag ik doe een spreekbeurt over knaagdieren maar ik heb niet zo veel informatie over de dumbo-rat wilt u mij iets meer informatie sturen ik moet het binnen 1 dag af hebben.
 
Met Vriendelijke Groetjes Chelsea2007.
 
 
 
:[[Dumbo-rat|Hier]] is een artikel. Inderdaad, er staat weinig informatie in, maar je kunt ook op andere websites info vinden. Wat houd je nog tegen om het artikel uit te breiden?  {{Gebruiker:ArtikelTyper/Handtekening}} 3 dec 2019 17:56 (CET)
 
::Kijk voor meer informatie [https://www.kleineknaagdieren.nl/artikelen/ratten/200504/ HIER] eens. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 3 dec 2019 18:34 (CET)
 
 
 
== geen informatie ==
 
 
 
ik heb een klacht dat u bron te weinig informatie heeft
 
:Oke dankjewel. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 3 dec 2019 15:08 (CET)
 
 
 
== Handtekening ==
 
Hoe maak je een handtekening aan? Ik wilde stemmen voor de Gouden WikiKids Award, maar daar heb je een handtekening voor nodig. Alvast bedankt!
 
: Nee hoor. Je kunt ook gewoon achter je naam vier tildes achter elkaar typen voor je handtekening. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 3 dec 2019 18:45 (CET)
 
 
 
== morse ==
 
 
 
Kan je alst je blieft meer over morse of samuel morse maken groetjes groep 7b
 
:De enige informatie die we hebben staat op deze pagina: [[Morse]]. Misschien kun je zelf meer informatie toevoegen? Misschien is er iemand die dit bericht leest en je wil helpen, maar ik kan niet beloven of iemand meer informatie toevoegt. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 dec 2019 12:27 (CET)
 
 
 
== Hoe kun je stemmen ? ==
 
 
 
Hoi! Weet iemand hoe je kan stemmen voor de Gouden WikiKids Award 2019?
 
:Hoi. Je moet ten minste 200 bewerkingen hebben gedaan. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 4 dec 2019 17:04 (CET)
 
:Helaas kun jij niet stemmen omdat je niet '''voor''' 1 december een account hebt aangemaakt. Later kun je wel stemmen voor de normale awards. Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 4 dec 2019 17:09 (CET)
 
 
 
jdf;usejfkdhuksr
 
 
 
== snoep ==
 
 
 
fgysfjajhsgfg
 
 
 
== OLIFANT ==
 
 
 
DE OLIFANT IS DOM
 

Huidige versie van 28 feb 2020 om 10:50

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

E-mail adres

Een paar vragen over e-mail adressen:

  • Wat doet Wikikids met je e-mail adres? (Als je die geeft)
  • Als je je gebruikerspagina gaat bewerken staat er bovenaan dat persoonlijke informatie en e-mail adressen meteen verwijderd worden. Maar ik zag bij sommige gebruikers op hun gebruikerspagina een link waardoor je ze kon mailen. Dat is toch hetzelfde als je e-mail adres op je gebruikerspagina schrijven? Waarom mag dat dan wel? Ik weet vrij zeker dat ik niet de eerste ben die dat zag.
  • Moet je je e-mail aan Wikikids geven als je moderator wilt worden?

Alvast bedankt voor de antwoorden! Didi05 24 feb 2020 17:49 (CET)

Hoi Didi05,
1. WikiKids maakt jouw e-mailadres niet bekend.
2. Je kunt gebruikers een e-mailtje sturen als je zelf een e-mailadres hebt opgeslagen. Als jij een mailtje stuurt kan degene die hem ontvangt jouw e-mailadres zien. Als jij een e-mailtje krijgt dan heeft de ander jouw e-mailadres nog niet, hij kan jouw e-mailadres pas zien als jij een mailtje terugstuurt.
3. Als je moderator wilt worden moet je een e-mailtje sturen naar een moderator, deze heeft dus jouw e-mailadres, dat e-mailadres zal niet zomaar verspreid worden.

Ik hoop dat je het nu begrijpt, heb je nog andere vragen? Dan kun je ze hieronder stellen. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 24 feb 2020 18:04 (CET)

Blokkeren

Ik vind dat we mensen niet blokkeren bij accounts maken.

We blokkeren accounts als ze de regels overtreden, dat doen we niet zomaar. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 24 feb 2020 19:35 (CET)

vraag

hoe kan ik een artikel plaatsen op wikikids? groetjes drakenfan43601👍👍👍👍

Dat kun je hier lezen. Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 25 feb 2020 13:58 (CET)

HELP!

Ik zag tussen de Gewenste artikelen Het artikel Tektoniek staan dat nog niet bestond en ik heb het geschreven. Maar er bestond ook al een artikel over Platentektoniek, dat ongeveer hetzelfde is. Wat gebeurt er nu? Moet een van de pagina's worden verwijderd?Didi05 26 feb 2020 08:51 (CET) P.S: Als het verwijderd moet worden kan je het beter ook gelijk van de Gewenste artikelen halen, want anders begint de hele cirkel weer opnieuw. Maar ik verwijder het nu even niet van de gewenste artikelen want stel dat de artikelen niet verwijderd moeten worden

Jammer zeg! Je moet ook altijd eerst controleren of er al een artikel bestaat over het onderwerp waarover je schrijven wilt, gewoon door iets in het zoekvakje rechtsboven in te tikken. Misschien kun je kijken of er in het bestaande artikel iets ontbreekt wat in jouw artikel (wat een mooi artikel trouwens!) wél vermeld staat en dat bestaande artikel daarmee aanvullen? Of de omgekeerde weg bewandelen natuurlijk. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 26 feb 2020 15:52 (CET)

Bedankt voor het compliment! Niet gemeen bedoeld, maar het is niet alleen mijn schuld. Het is een beetje dom als je zowel Tektoniek alsPlatentektoniek op Gewenste Artikelen zet. Hoe dan ook,vroeg ik me af of een moderator een van de artikelen moet verwijderen. Als dat is gebeurt, kan ik het ook van de Gewenste Artikelen verwijderen. Maar dan moet ik eerst weten welk artikel weg moet. Het artikel over Platentektoniek lijkt mij trouwens uitgebreider. Groetjes, Didi05 27 feb 2020 09:06 (CET)

Ik heb beide artikelen samengevoegd. In beide artikelen stond interessante informatie die elkaar aanvulde. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 27 feb 2020 13:10 (CET)

Bedankt. Ziet er goed uit! Ik verwijder Tektoniek van de gewenste artikelen en laat Platentektoniek staan om verwarring te voorkomen. Didi05 27 feb 2020 14:28 (CET)

moderator worden

Hoe word je moderator,Mag ik het worden?

Zie Wikikids:Moderator worden Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 feb 2020 11:52 (CET)

hoe moet ik iets typen

steeds als ik op spatie druk, gaat heel mijn scherm naar beneden en ik kan geen letters typen

Het spijt me; ik denk dat ik niet kan helpen. Dit is vast iets dat met je computer te maken heeft. Misschien kan ik je toch helpen als je vertelt wat voor computer je hebt en welk besturingssysteem. Face-sad.svgDeGroteEmojii 27 feb 2020 14:25 (CET)

/* Onjuiste blokkade! */

IK BEN GEBLOKEERT

Je bent niet geblokkeerd, anders had je dit niet kunnen zeggen. Face-sad.svgDeGroteEmojii 27 feb 2020 15:50 (CET)

Handtekening

Ik heb alles gedaan wat hier stond, maar telkens als ik het uitprobeer krijg ik de codes zelf ook te zien. Het is heel raar, want ik heb precies gedaan wat er stond.Didi05 (overleg) 27 feb 2020 18:05 (CET)

Hoi, als je op Gebruiker:Didi05/Handtekening je handtekening zet, dus alleen wat je daar wilt. En in je voorkeuren precies dit zet dan kan het niet meer fout gaan. {{SUBST:Gebruiker:Didi05/Handtekening2}}, o ja klik dit vinkje aan. Ondertekening zonder link naar uw gebruikerspagina Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 28 feb 2020 10:44 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=597497"