Overleg gebruiker: Groempdebeer

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • WikiLeeftijd VI
  • Bewerkingen XII
  • Dagen bewerkt VI
  • Gebruikerspagina
  • Bevestigde gebruiker
  • Fijne Kerst!
  • SuperSchrijfWedstrijd Deelnemer
Welkom op de overlegpagina van Groempdebeer
Comic speech balloon.png

Als je iets aan me wil laten weten, druk dan op de knop "Stuur een bericht".
Als je persoonlijk iets wil laten weten, druk dan op de knop "Mailen".


WikiBanner-1.gif


Stuur een bericht
Mailen

Viking ster

Hoi Groemp, hierbij geef ik je de Vikingster voor het vele werk dat je hebt verricht voor het artikel, portaal en Noordse mythologie. Ook leuk om te zien dat de Vikingen hoog in de jaarlijkse ranking staan. The Norse Barnstar.svg Gr. Hanssain (overleg) 13 dec 2023 11:20 (CET)

Bedankt! Jij doet het ook goed met de Keltische mythologie! Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 13 dec 2023 13:12 (CET)

Fijne feestdagen

Beste Groempdebeer, ik wens je fijne kerstdagen en een gelukkig 2024! Groetjes, S.Perquin (overleg) ✯ 23 dec 2023 14:22 (CET)

Update: Vikidia en WikiKids

Beste Groempdebeer,

Zojuist heb ik twee berichten gestuurd naar gebruikers op Wikidata die ons wellicht zouden kunnen helpen met het aanbrengen van interwikilinks (zie hier en hier). Zoals je in mijn berichten daar kunt lezen, heeft Quesotiotyo op Wikidata schijnbaar een aantal items gelinkt aan WikiKids ID's, en Nikola Tulechki heeft (net als Tinker Bell) via een zogenaamde batch vele items gelinkt aan een extern ID.

Mocht een van deze gebruikers ons kunnen helpen, dan kunnen we in ieder geval op Wikidata interwikilinks aanbrengen naar WikiKids. Via deze tool kun je zien welke items op Wikidata een link hebben naar het artikel op WikiKids. (Het item over Nederland op Wikidata heeft bijvoorbeeld een "WikiKids-identificatiecode" naar het artikel over Nederland op WikiKids.)

Als alle mogelijke artikelen van WikiKids een link hebben op Wikidata, is de volgende stap (denk ik) om met een bot (via een programma dat geschreven moet worden?) alle artikelen van WikiKids weer te koppelen aan het Wikidata-item (of het Wikipedia-item die daaronder valt als dat kan). Dat is in ieder geval mijn idee.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Mocht ik iets niet duidelijk hebben uitgelegd, dan hoor ik het graag!

Groetjes,

S.Perquin (overleg) ✯ 29 dec 2023 02:04 (CET)

Goed bezig! Wat hebben we er eigenlijk aan als alles aan Wikidata gelinkt is? Ikzelf zat trouwens te denken aan het maken van een lijst van belangrijke WikiKids-artikels, die mogelijk in het Frans te vertalen zijn. Misschien kan @Astirmays en andere vaste gebruikers van Vikidia zoiets doen voor hun site? Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 29 dec 2023 16:03 (CET)
Daarmee worden artikelen op WikiKids beter vindbaar via het Wikimedia-project. Momenteel worden 22.539 items aan elkaar gekoppeld (zie batch #220142). Wanneer het proces is afgerond, zal ik aan Quesotiotyo vragen of hij ook een tool kent die we op WikiKids kunnen gebruiken om alle gematchte pagina's vanuit Wikidata op WikiKids te krijgen, dus dat er op WikiKids in artikelen links komen te staan naar bijvoorbeeld Wikipedia of fr:Vikidia. S.Perquin (overleg) ✯ 29 dec 2023 21:00 (CET)
Geweldig dat dit tot stand komt. Hopelijk kunnen we later door middel van een extensie ook de queries aanroepen zoals men dat op WPNL doet. Zo kunnen we een groot deel van de infoboxen automatiseren. Dus bijv. de gegevens van bevolkingsaantallen weergeven. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 30 dec 2023 00:12 (CET)
Dat is mooi als dat lukt! Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 30 dec 2023 13:29 (CET)

Attractiepark Eduhistoria

Beste Groempdebeer, ik ben momenteel bezig met het uitwerken van een plan voor een attractiepark waarin geschiedenis centraal staat. Ik dacht, misschien vind het ook leuk om er over te lezen, aangezien je zo van geschiedenis houdt! Je kunt het concept hier vinden. Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 6 jan 2024 12:52 (CET)

Gaaf! Wel een beetje stereotyperend... Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 6 jan 2024 13:23 (CET)
Haha, hoe bedoel je? Zou je iets anders doen? Ik denk dat het juist belangrijk is dat de omgeving herkenbaar is voor kinderen. S.Perquin (overleg) ✯ 6 jan 2024 13:33 (CET)
Het is idd belangrijk dat het herkenbaar is, maar het is ook goed om duidelijke verbanden te leggen. Je "prehistorie"-gebied gaat alleen op voor Europa, net als de rest van het park (met een deel Amerika). Het is een beetje een eenzijdige, Westerse kijk hierop. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 6 jan 2024 13:37 (CET)
Daar heb je inderdaad wel gelijk in. Het park gaat inderdaad over de geschiedenis van Europa. Maar wie weet volgen er nog attractieparken in andere niet-westerse landen waarin hun geschiedenis centraal staat! Ik heb ook ideeën voor een waterpark, waarin themagebieden als het oude Egypte, het oude China en de Afrikaanse jungle centraal komen te staan! 😄 S.Perquin (overleg) ✯ 6 jan 2024 13:55 (CET)
Sander, heb je het over een echt park (in België)? In Alphen heb je het Archeon. Gr. Hanssain (overleg) 6 jan 2024 16:46 (CET)
Volgens mij niet. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 6 jan 2024 16:48 (CET)
Nee, dit is een fictief park dat ik zelf heb bedacht! Het begon met een attractiepark op Roblox in het spel Theme Park Tycoon 2, maar ik begin steeds serieuzere plannen te hebben voor zo'n dergelijk park! Daarom heb ik er vandaag een pagina over gemaakt op EverybodyWiki! Groetjes, S.Perquin (overleg) ✯ 6 jan 2024 17:13 (CET)
OK, helder. EverybodyWiki kende ik niet. Kun je misschien ook een artikel aan wijden. Het videospel geschiedenispark doet me denken aan SymCity (Sim Theme Park) o.i.d. van vroeger. - Deze reactie werd toegevoegd door Hanssain (overleg | bijdragen)
Heb ik zojuist gedaan! Kijk maar eens op de pagina EverybodyWiki. Het spel lijkt inderdaad wel een beetje op SimCity, alleen is Theme Park Tycoon 2 echt gericht op het bouwen van attractieparken. Daarnaast kun je ook echt met je avatar door het park heenlopen! Echt heel leuk! S.Perquin (overleg) ✯ 6 jan 2024 18:02 (CET)

PVV

Hallo Groempdebeer, dank voor je verbetering op het artikel Partij voor de Vrijheid. Ik dacht in het programma gelezen te hebben dat de PVV inzette op veel minder geld, maar lees nu inderdaad erin dat ze subsidies op tal van terreinen volledig willen schrappen. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 7 jan 2024 20:48 (CET)

Graag gedaan. Ziet er op sommige punten idd deze keer een stuk minder uit als Geert Milder. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 7 jan 2024 20:58 (CET)

Tijdlijnen

Hoi Groemp, ik heb een aanzet gemaakt van Tijdlijn van cultuurvolkeren in de Lage Landen. Nog best een gezoek. Ben benieuwd wat je er van vindt. Gr. Hanssain (overleg) 12 jan 2024 16:09 (CET)

Ziet er goed uit! Erg uitgebreid ook! Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 12 jan 2024 16:12 (CET)
Ik heb de tijdlijn min of meer afgerond. Alleen de Yamnacultuur moet ik nog doen en dat lijkt een heel interessante cultuur te zijn, vooral gezien vanuit DNA onderzoek. Zelfs ziektes als ME zouden daar hun oorsprong vinden. Gr. Hanssain (overleg) 17 jan 2024 15:43 (CET)
Interssant! En een mooie en duidelijke tijdlijn. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 17 jan 2024 16:07 (CET)

Meedoen aan onderzoek over ongewenst gedrag?

Beste Groempdebeer, zoals je weet ben ik naar aanleiding van de situatie met Baka begonnen met een soort onderzoek naar (herhaaldelijk) ongewenst gedrag van kinderen op WikiKids. Mocht je ooit een gebruiker tegenkomen die weer vandalisme blijft plegen na gewaarschuwd te zijn, dan kun je als je wilt, voordat je een blokkadeverzoek indiend, het sjabloon Gebruiker:S.Perquin/Ongewenst gedrag/Bericht plakken op hun overlegpagina. Ik zal nog een soort overzicht maken van vervolgvragen die je kunt stellen zodra kinderen antwoord hebben gegeven op vragen! Ik hoop dat je het leuk vindt om met deze experimentele benaderingswijze mee te doen! 😄 Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 18 jan 2024 01:40 (CET)

Vandalisme is verboden, dus zal het blokkadeverzoek gewoon worden ingediend conform de regels. Ik kan wel kijken of ik de gebruiker kan vragen waarom hij of zij of weet ik veel wat het gedrag vertoont. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 18 jan 2024 21:41 (CET)
Is goed! Ik ben erg benieuwd waar gedrag vandaan komt! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 18 jan 2024 22:01 (CET)

Rosetta-ster

Hoi Groemp, jij en S. Perquin zijn de eersten die een Rosetta-ster van mij uitgereikt krijgen voor de initiatieven en uitwerking van ideeën voor het over en weer bereikbaar maken van Wikikids in andere talen. Succes verder daarmee.

Rosetta Barnstar Hires.png

gr. Hanssain (overleg) 21 jan 2024 13:02 (CET)

Bedankt! Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 21 jan 2024 17:45 (CET)

Derde denkstap in de Cartesiaanse twijfel

Hoi Groempdebeer, je gaf aan dat je de derde denkstap (de zekerheid van het bestaan van de buitenwereld), niet helemaal begreep. Ik heb even gekeken hoe ik het beter kan uitleggen, maar ik weet niet zo goed hoe ik dit kan doen. Wat is het precies dat je er niet aan begrijpt? Dan kan ik het aanpassen! Ik hoor graag van je! Groetjes, S.Perquin (overleg) ✯ 24 jan 2024 21:21 (CET)

Het is een beetje vaag, dat je niets weet, behalve dat je denkt. En als je twijfelt of je gedachten wel van jou zijn, zoals hij deed, hoe weet je dan zeker dat je denkt? Dat weet je dan toch óók niet, als je redeneert zoals hij dat doet? Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 24 jan 2024 21:24 (CET)
Ik snap wat je bedoelt! Ik denk dat Descartes bedoelde dat het denken zelf (dus het vermogen om te denken) het enige is wat hij zeker weet dat bestaat, maar dat de gedachten die uit het denken voortkomen (dus het resultaat van het denken) misschien beïnvloed zou kunnen zijn door bijvoorbeeld een demon. Oftewel, dát ik denk, is zeker, maar wát ik denk, is onzeker. Dat is tenminste wat ik denk dat hij bedoelde. Snap je het met deze uitleg beter? S.Perquin (overleg) ✯ 24 jan 2024 21:36 (CET)

Puzzels in de KidsKrant

Beste Groempdebeer, de reden dat ik het kopje met puzzels had weggehaald in de KidsKrant is dat er maar één puzzel was en de puzzels ook op Wikikids:Spelletjes te vinden zijn. Vind je het anders goed dat ik de krant zó aanpas dat het duidelijk wordt dat er maar één puzzel is? Ik hoor graag van je! Groetjes, S.Perquin (overleg) ✯ 5 feb 2024 21:14 (CET)

Hoi S.Perquin, het klopt dat er tot nu toe één puzzel is. Ik ben echter van plan om elk kwartaal een puzzel te maken met belangrijke termen/gebeurtenissen. De eerste komt dus begin april. En ik denk nog na over andere mogelijkheden. Laat dus maar gewoon staan zoals het stond. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 5 feb 2024 21:16 (CET)
Is goed! Ik zou dan wel tijdelijk vermelden dat er maar één puzzel is voor de duidelijkheid! Groetjes, S.Perquin (overleg) ✯ 5 feb 2024 21:17 (CET)
PS Misschien is het ook mooier om van de kruiswoordpuzzels afbeeldingen te maken en deze te uploaden op WikiKids, zodat je elke kruiswoordpuzzel op een pagina kan plaatsen. Zo weet je zeker dat ze blijven bestaan en dan hoeven kinderen ook niet naar een externe website te gaan. Of hoe denk jij hierover? S.Perquin (overleg) ✯ 5 feb 2024 21:23 (CET)
Als jij dat wilt mag dat van mij. Ikzelf vind links handiger. Ze zijn niet voor niets uitgevonden. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 5 feb 2024 21:28 (CET)
Ik zal beide kruiswoordpuzzels wel uploaden op WikiKids als je daar toestemming voor geeft! Dan vermeld ik uiteraard jouw naam als auteur. S.Perquin (overleg) ✯ 5 feb 2024 21:36 (CET)
Prima, vergeet de website er ook niet bij te vermelden. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 5 feb 2024 21:49 (CET)
Hmmm... Ik zat eens te denken; zou jij het trouwens niet kunnen doen? Dan staat het gelijk ook onder jouw naam. S.Perquin (overleg) ✯ 5 feb 2024 22:21 (CET)

Historische quotes

Hoi Groempdebeer, leuk, die historische quotes! Ik heb ze met plezier gelezen! 😄 Groetjes, S.Perquin (overleg) ✯ 11 feb 2024 16:11 (CET)

hoi

hoe zet je verschillende pagina,s in wikikids

Hoe bedoel je, verschillende pagina's? Bedoel je nieuwe pagina's? Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 16 feb 2024 10:45 (CET)

Een ster voor jou!

De Tweede Wereldoorlogster

Beste Groempdebeer, ik zie dat je al een tijdje bezig bent met het schrijven van een artikel over de nazicultuur. Om je aan te moedigen om hiermee verder te gaan, krijg je van mij deze Tweede Wereldoorlogster! Je bent erg goed bezig! Het wordt een uitgebreid en interessant artikel! 😄 Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 17 feb 2024 21:50 (CET)

Gebruikers naar expertise 2024

Beste Groempdebeer, als opvolger van de Wikikids:Gebruikers naar expertise 2022 heb ik daarnet Wikikids:Gebruikers naar expertise 2024 aangemaakt. Zou je, als je wil, onder jouw naam willen zetten wat jouw expertises op dit moment zijn? Eén van de voordelen van het plaatsen van de expertises onder iedere gebruiker in plaats van gebruikers in te delen op expertise, is dat je vrijer bent in wat je opschrijft als expertises! Ook is het, vind ik, wat overzichtelijker! 😄 Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 19 feb 2024 01:13 (CET)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 19 feb 2024 14:56 (CET)

Geologie e.d.

Hoi Groemp, platentektoniek en dergelijke, behoort dat nou tot de geologie of zou je dat fysiologische aardrijkskunde noemen? Op het Portaal:WikiKidsAtlas staat er nu een beter overzicht, maar er is volgens mij geen artikel over beide (al dan niet overlappende) onderwerpen. Ik krijg de indruk dat jij daar aardig in thuis bent. Mogelijk dat het portaal nog wat overzichtelijker gemaakt kan worden. Graag je mening. Gr. Hanssain (overleg) 14 mrt 2024 21:49 (CET)

Hoi Hanssain, bedoel je misschien fysische aardrijkskunde i.p.v. fysiologische? Ik ken dat laatste namelijk niet en kan het ook niet vinden. Verder is platentektoniek een aparte. Fysische aardrijkskunde bekijkt namelijk hoe het landschap gevormd is en geologie kijkt naar de vorming van de aarde. De (veranderende) loop van een rivier valt dus onder fysische aardrijkskunde en niet onder geologie terwijl bijvoorbeeld de opbouw van aardlagen onder geologie valt en niet onder fysische aardrijkskunde. Platentektoniek valt onder beiden. Daarentegen heb je op de middelbare school het vak aardrijkskunde met twee takken: sociale geografie en fysische geografie. Sociale geografie is alles wat met cultuur, demografie, politiek en economie te maken heeft terwijl fysische geografie de vorming van de aarde en bijvoorbeeld klimaatwetenschappen inhoudt. Het is een erg grijs gebied waarbij de takken veel overlappen en niet alles in een hokje te stoppen is dus. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 14 mrt 2024 22:00 (CET)
Dank je wel voor de uitleg (het was idd fysische aardrijkskunde). Het is voor mij al zo lang geleden. Denk je dat het portaal daarin nog aangepast moet worden, of kan het zo blijven. Is m.i. meer voor de bovenbouw. Gr. Hanssain (overleg) 14 mrt 2024 22:42 (CET)

Milankovitch-variabelen

Hoi groemp, interessant verhaal, dat van de Milankovitch-variabelen. Zo precies kende ik het niet. Ik krijg hierdoor de indruk dat de ijstijden die we gekend hebben in die cycli van de Milankovitch-variabelen zouden moeten passen. Ik neem aan dat dat ook is bestudeerd. Weet jij of de huidige opwarming zeg maar tussen de laatste en een nieuwe ijstijd in ligt, of weegt de invloed van de mens toch zwaarder? Gr. Hanssain (overleg) 16 mrt 2024 21:41 (CET)

Hoi Hanssain, dat is lastig te zeggen. De mens is namelijk pas sinds ca. 1850 een zogenoemde conditionele factor, dus van zodanige invloed dat het het klimaat kan veranderen (door de uitstoot van broeikasgassen). Er zijn dus nog geen ijstijden geweest waarin de mens een significante rol heeft gespeeld. Verwacht wordt dat er geen mondiale ijstijd kan komen doordat de invloed van de mens wel erg groot is, namelijk even groot als de invloed van natuurlijke factoren. Echter kan dat wel plaatselijk gebeuren, maar dat heeft niets met de Milankovitch-variabelen te maken. Dat heeft te maken met thermohaline circulatie (ook een artikel van mijn hand). Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 16 mrt 2024 21:56 (CET)
Die laatste heb ik ook gelezen. Je legt het duidelijk uit. Bedankt. Gr. Hanssain (overleg) 16 mrt 2024 22:44 (CET)

Facebookbericht over nazicultuur

Beste Groempdebeer, het bericht op Facebook over het WikiKids Awardbekroonde artikel nazicultuur kun je vinden op https://www.facebook.com/photo/?fbid=751361017103873! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 9 apr 2024 21:55 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Groempdebeer&oldid=851877"