Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Dyscalculie of Kunst

Overleg gebruiker:Hanssain

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 • WikiLeeftijd XV
 • Bewerkingen XIII
 • Uploads VII
 • Artikelen VIII
 • Dagen bewerkt X
 • Gebruikerspagina
 • Bevestigde gebruiker
 • Fijne Kerst!
Welkom op WikiKids!
Emblem-earth.svg
Hoi, Hanssain!

Leuk dat je er bent! WikiKids is een Nederlandse online kinderencyclopedie. We richten ons op kinderen van 8 tot 15 jaar, maar als je jonger, ouder of volwassen bent dan ben je hier ook van harte welkom.

Dit bericht staat op je overlegpagina. Via deze pagina kunnen andere gebruikers van WikiKids contact met je zoeken om vragen aan je te stellen of om je tips te geven over een artikel dat je hebt gemaakt. Lees de berichten op deze pagina daarom altijd goed door!

Om je snel wegwijs te maken op WikiKids hebben we hieronder een paar handige pagina's verzameld.

Veel succes en plezier, DeMoor 06:30, 12 oktober 2006 (UTC)

Dag Hanssain,

Ik heb een vraag over de foto's die staan in het artikelen meetinstrumenten. Zijn dit zelfgemaakte foto's? Of heb je de foto's ergens van een site gehaald? Laat in beide gevallen even zien bij de foto's waar ze vandaan komen. Doe dit als volgt:

 • klik op de foto in het artikel
 • je komt op de pagina van de foto. Klik hier op bewerk.
 • als je de foto's zelf gemaakt hebt, geef dit dan op de bewerkingspagina aan.
 • als je de foto van een site hebt gehaald werk dan het met het sjabloon dat je hier kunt vinden: Sjabloon afbeelding. De instructie onder korte beschrijving kun je overnemen.

Voorlopig zet ik op de afbeeldingen het sjabloon auteur. Alvast bedankt. Gerarddummer 11:04, 22 februari 2007 (CET)

afbeelding

Zou je het samevattings-sjabloon willen plaatsen? Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 19 okt 2009 20:11 (CEST)

Hallo, Ik kan me van toen herinneren dat ik de plaatjes over meetgereedschap geplaatst heb, maar weet niet meer waar ik ze vandaan heb. Weet nu hoe ik ze bij wikimedia commons vandaan kan halen. Hanssain (overleg) 30 sep 2020 17:22 (CEST)

Muziekartikelen

Dag Hanssain,

Wat een leuke artikelen schrijf je over allerlei verschillende soorten muziekstromingen! Top dat je zo goed bijdraagt aan WikiKids! Dank je! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 30 sep 2020 12:49 (CEST)

Echt top en goed geschreven. Ik ga er sowieso een paar plaatsen op onze sociale media. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 sep 2020 13:23 (CEST)

Hartelijk dank! Heb ooit in het verleden muzieklessen gegeven a.d.v. de stamboom van de popmuziek, die ook gebaseerd is op de popencyclopedie van OOR. Vandaar ook de bronvermelding bij muziek. Hanssain (overleg) 30 sep 2020 17:18 (CEST)

Dag Hanssain,

Bij deze wil ik je graag de muziekster uitreiken voor het aanmaken van de mooie muziekartikelen die je op WikiKids hebt gezet!

Met vriendelijke groeten,

Gerard Dummer

Muziekster voor je mooie muziekartikelenDag Gerard,

Dat is een leuke waardering! Hartelijk dank daarvoor. Ik hoop zo een goede bijdrage te leveren voor de muziekeducatie. --Hanssain (overleg) 26 nov 2020 16:31 (CET)

Compliment

Hoi Hanssain,

Ik wil je graag een compliment geven over goede informatie bij het artikel Kerstlied!

Met vriendelijke groeten, 😜😜Matthias969😜😜Overleg 15 dec 2020 12:09 (CET)

Hoi Mattias, graag gedaan. Lijstje kan eventueel aangevuld worden maar is een mooi begin. Hanssain (overleg) 15 dec 2020 12:16 (CET)

Doorverwijzing

Hoi Hanssain, ik zag je reactie op overleg:Zang en heb een redirect (doorverwijzing) naar zingen gemaakt. Ik zal je meteen uitleggen hoe je een doorverwijspagina maakt:

 • In het geval van een doorverwijzing naar één pagina (bijvoorbeeld met synoniemen) gebruik je #redirect[[titel van het artikel]]. Op de plek van titel van het artikel zet je dan de naam van het artikel waarna het moet doorverwijzen.
 • In het geval dat een begrip meerdere betekenissen heeft en naar meerdere artikelen kan verwijzen (bijvoorbeeld muis, dat zowel een dier als een computermuis is), zet je boven aan de pagina {{dp}}, dan som je alle artikelen op waar het naartoe moet verwijzen en sluit je de pagina af met {{doorverwijspagina}}. Zo kunnen lezers de betekenis vinden die zij zochten.

Ik hoop dat het zo duidelijk is. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 jan 2021 17:27 (CET)

Hoi Mike1023. Hartelijk dank voor de uitleg. Dit is de mail die ik gestuurd heb naar Rots61: Ik begrijp dat 'zang' is verwijderd. Had de pagina aangemaakt als een soort van doorverwijzing, daar ik niet weet hoe dat moet. Het is mij soms ook niet helemaal duidelijk hoe de hiërarchie van begrippen binnen Wikikids in elkaar zit: Zo ook bij het begrip 'zang', 'zanger', 'zangeres', 'zangers', 'zingen', 'gezang' Gaat werkwoord b.v. boven zelfstandig naamwoord? Meervoud boven enkelvoud en wat als er een vrouwelijke en een mannelijke vorm bestaat?   Met andere woorden; binnen een artikel over een muziekstijl waar 'zang' in voorkomt, had ik dan moeten verwijzen naar 'zingen'? de artiest die zingt kan immers zowel een man of een vrouw zijn.   'orgel' is ook zo'n begrip. Dat kunnen meerdere vormen van orgels zijn; pijporgel, kerkorgel, drankorgel, lichtorgel, hammondorgel etc. van elk van de vormen kan een eigen pagina worden gemaakt, eventueel doorverwezen vanuit een verzamelpagina zoals ik ook met de muziekstijlen heb gedaan vanuit de pagina muziek. Hanssain (overleg) 3 jan 2021 17:31 (CET)

Hoi Hanssain, ik denk dat Rots eroverheen heeft gelezen. Daarom zal ik meteen die vragen ook beantwoorden:
 • Bij artikelen over beroepen (zoals zanger) gebruiken we altijd de mannelijke namen voor de titel van artikelen (en overigens ook bij categorieën). De reden hiervoor is dat in de Nederlandse taal dit gezien wordt als het meest "officiële". Zangeres hoort daarom een doorverwijzing te zijn naar zanger, want anders zouden we twee dezelfde artikelen hebben (beschrijving van bijvoorbeeld de opleiding/beroep zijn immers hetzelfde).
 • Bij artikelen over werkwoorden gebruiken we het gehele werkwoord/infinitief (dus zingen). Hierbij is ook de regel dat alle vormen, zoals zingt, zang, gezongen, precies dezelfde informatie bevatten.
 • Bij zaken als zang/gezang wordt het iets lastiger en dienen we per geval te bekijken. Ik denk dat het in dit geval het beter op één artikel kan, maar mocht je een goede reden hebben om een artikel in zo'n geval te splitsen is het geen probleem.
 • Bij soorten van iets (zoals orgel) kun je voor elke soort een apart artikel maken. Iedere soort orgel heeft (denk ik) zijn eigen kenmerken, zoals materiaal, grootte, toon, bouwwijze, geschiedenis, gebruikswijze etc. Je kunt daarom over ieder soort orgel een eigen artikel maken.

Ik hoop alles beantwoordt te hebben. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 jan 2021 17:47 (CET)

Hoi Mike1023 en Rots, Ik denk dat we zo op eenzelfde lijn zitten. Vanuit het museum vrijwilligerswerk had ik met soortgelijke problemen te maken en daar heb je de AAT voor. De internationale AAT is hiervoor prima te raadplegen: http://www.getty.edu/research/tools/vocabularies/aat/index.html. Ook het termennetwerk maakt o.a. gebruik van Wikipedia: https://termennetwerk.netwerkdigitaalerfgoed.nl/ MVG Hanssain (overleg) 4 jan 2021 11:42 (CET)

Bedankt!

Design Barnstar Hires.png

Dag Hanssain, ik wil je bedanken voor je vele artikelen over muziekgenres en muziekinstrumenten. Ik post de verschillende van deze artikelen regelmatig op onze sociale media. Ook was jouw artikel romantiek (muziek) erg handig voor mijn artikel over de kunststroming romantiek. Aangezien je de muziekster al gehad heb, geef ik je daarom de kunst- en cultuurster. Bedankt voor je bijdragen en ga zo door! Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 apr 2021 16:57 (CEST)

Hallo Mike1023. Graag gedaan. De Westerse muziekinstrumenten zijn nu bijna allemaal beschreven en/of genoemd bij andere instrumenten (bijvoorbeeld de vroege voorlopers). De Oosterse instrumenten volgen nog. Ik hoop vooral dat de teksten begrijpelijk zijn voor de kinderen, maar ook ik loop af en toe tegen termen aan die wel van belang zijn, maar niet zo makkelijk te vereenvoudigen. Vandaar vaak een korte uitleg erachter. Voor zover ik heb begrepen kent Wikikids wel moderators, maar geen redacteuren. De lezers (kinderen) zijn eigenlijk de beste redacteuren. Zij kunnen aangeven of iets onduidelijk is (volg ik in de boomhut). Mochten er onverhoopt instrumenten ontbreken in de lijst, dan hoor ik dat wel. Mvg, Hanssain (overleg) 2 mei 2021 12:18 (CEST)
Hoi Hanssain, dat klopt. Als moderatoren letten we natuurlijk op dat de informatie klopt en dat het qua spelling goed is (natuurlijk gesteund door andere gebruikers). Kinderen zijn natuurlijk de beste redacteurs en kunnen aangeven dat informatie onduidelijk is via de Boomhut of de overlegpagina van het artikel zelf. Ik denk dat een korte uitleg goed is. Ik loop zelf ook vaak tegen zo'n probleem aan, zoals bij artikelen over Amerikaanse geschiedenis. Als iets onduidelijk is zullen lezers dit op een gegeven moment wel aangeven of zelf aanpassen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 mei 2021 15:53 (CEST)
Helder, Bedankt Hanssain (overleg) 2 mei 2021 17:10 (CEST)

Hoofdpagina

Sinds vandaag is er een mogelijkheid om nieuwe pagina's/artikels op de hoofdpagina neer te zetten. Op de pagina Sjabloon:Hoofdpagina/Nieuw kun je artikels toevoegen die net nieuw gemaakt zijn. Mijn idee was om op deze pagina alleen maar artikels te hebben staan die ongeveer meer dan 2.000 bytes hebben. Dus een artikel zoals Veena kan er heel goed op. Daarnaast was het idee ook om grote toevoegingen aan artikels ook op die lijst te zetten. Bijvoorbeeld bij het artikel Ulysses S. Grant. Je mag zelf kiezen of je een pagina erop zet, als het op de hoofdpagina staat zijn er altijd wel kinderen die dat artikel lezen. Als je het artikel dat je toe wilt voegen bovenaan zet en de onderste van de lijst verwijderd komt het goed. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 18 jun 2021 18:57 (CEST)

Bedankt. Hanssain (overleg) 21 jun 2021 12:17 (CEST)

Stemmen

Wil je stemmen voor het artikel John F. Kennedy, zodat we deze kunnen opnemen in het Award Museum. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 15 okt 2021 17:23 (CEST)

Je kunt nog tot 20 december stemmen voor de eerste ronde van de WikiKids Award. Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 15 dec 2021 17:12 (CET)

Cadeautje

Hallo Hanssain! ik zie dat je de laatste tijd heel veel werkt om nieuwe artikelen te maken en uit te breiden en daarom wil ik je heel graag deze hard-werken ster geven. veel plezier er mee en grote groet van BIGsmilewil je overleggen? 21 jan 2022 14:42 (CET)

Voor de vele, goede bijdragen op Wikikids!
Dank je wel Bigsmile! Graag gedaan. Gr Hanssain (overleg) 21 jan 2022 15:42 (CET)

Tekst verwijderen

Dag Hanssain, waarom vervang je mijn antwoord in de Boomhut door tekst van jou? Ziehier. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 24 jan 2022 12:15 (CET)

Hoi PaulD, dat is raar. Toen ik antwoordde was het nog leeg. Heb jouw antwoord dus nooit gezien. Mogelijk dat we ongeveer tegelijkertijd een antwoord gaven. Als ik even verder kijk, blijkt dat jij het rond 10.00 uur hebt beantwoord en ik vanaf de mail rond 11.55 Gr. Hanssain (overleg) 24 jan 2022 12:36 (CET)
Kortom, je hebt mijn tekst zonder reden 2 uur later overschreven. Zou je zo goed willen zijn jouw tekst weer te verwijderen? Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 24 jan 2022 12:46 (CET)
Jouw versie weer teruggezet. Gr. Hanssain (overleg) 24 jan 2022 13:00 (CET)

Weer tekst weg

Dag Hanssain, nu haal je weer tekst in de Boomhut weg om die te vervangen door tekst van jou. Wat is de bedoeling daarvan? ZIE. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 28 jan 2022 12:07 (CET)
Beste PaulD, opnieuw ben ik me van geen kwaad bewust. Ik heb alleen antwoord gegeven op reflex en fijne motoriek, die toch echt nog onbeantwoord was. Heb het probleem ook al in het Clubhuis aangekaart. Ik begrijp nog steeds niet wat er mis gaat. Nu reageerde ik (dacht ik) nadat ik de vraag had zien verschijnen/staan in Recente Wijzigingen. Als jij het snapt, mag je het me uitleggen. Ik wacht nog even met terugzetten omdat ik wil weten wát ik veranderd heb. Mvrgr. Hanssain (overleg) 28 jan 2022 12:15 (CET)
Het blijkt toch dat wat ik in de mail krijg al snel verouderd is. Ik zal me moeten aanwennen om de 'Veranderingen sinds laatste bezoek' aan te klikken in plaats naar de verandering zelf. Misschien is het een idee om dat laatste uit de mail te halen. Ik heb de bewerking teruggedraaid. Mvrgr. Hanssain (overleg) 28 jan 2022 12:49 (CET)
Het beste is om een mailtje te sturen naar User:Fab of fab -at- kennisnet.nl. Hij kan kijken of het hier ligt aan de software. MVG Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 28 jan 2022 16:16 (CET)

Tsjernobyl

Dag Hanssain, ik zie dat je het artikel over Tsjernobyl aan het uitbreiden bent. Het ziet erg goed uit, maar misschien kunnen we het hernoemen naar kernramp van Tsjernobyl? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 feb 2022 14:21 (CET)

Hoi Mike, mag van mij. Kun je het meteen aftikken in je 'Oekraïne-lijst' - Kan ook bij Oekraïne en verwijzing naar hoofdartikel geplaatst worden. Mvrgr. Hanssain (overleg) 25 feb 2022 14:25 (CET)
Ik zal het meteen doen. Face-smile.svg Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 feb 2022 14:27 (CET)

Rietveld, Gerrit‎

Dag Hanssain, ik zag dat je het artikel Rietveld, Gerrit‎ had aangemaakt. Er bestaat al een artikel onder Gerrit Rietveld. Zou je de twee artikel willen samenvoegen? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 jun 2022 19:40 (CEST)

Hoi Mike1023, Ga ik doen. Door de omdraaing heb ik 'm gemist.

Vraag over het Wikiproject.

Hallo, Hanssain. Het is me opgevallen dat je de laatste tijd in hoog tempo een aantal artikelen op de lijst van het huidige Wikiproject:Regionale Talen hebt gemaakt, maar dat je je niet hebt ingeschreven. Mijn vraag is dus: doe je wel of niet mee aan dit project? Dit is belangrijk om te weten, omdat ik dan weet of ik aan het einde van het project een gebruikersbox aan jou kan uitreiken. Єize01 (નુ־) overleg? 6 jul 2022 15:49 (CEST)

Wil je wel helpen, maar hoeft niet met naam en toenaam. Vandaar. Gr. Hanssain (overleg) 6 jul 2022 16:13 (CEST)
Oké. Єize01 (નુ־) overleg? 6 jul 2022 16:34 (CEST)

Eva Perón

Dag Hanssain, ik zag net dat je het artikel Eva Peron hebt aangemaakt, maar er bestaat al een artikel over haar onder de naam Eva Perón. Zou je de informatie naar dit laatste artikel willen verplaatsen, aangezien de naam met een accent gespeld wordt? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 15 aug 2022 15:03 (CEST)

Hoi Mike, je was me net voor. Ondekte het via haar man Guan Perón. Gr. Hanssain (overleg) 15 aug 2022 15:13 (CEST)

Werksjabloon

Zojuist weer alle werksjablonen langs gelopen, en kwam daarbij 2 artikels tegen die al meer dan 2 weken niet zijn bewerkt. Daarom heb ik de werksjablonen eraf gehaald. Het gaat om de artikels; Jan Toorop en Mondriaanhuis. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 30 aug 2022 17:14 (CEST)

OK, was ze vergeten weg te halen. Gr. Hanssain (overleg) 30 aug 2022 22:02 (CEST)

Hardewerkerster

Working Man's Barnstar Hires.png

Hallo Hanssain,

Ik weet dat je deze ster al eerder dit jaar van een andere gebruiker hebt ontvangen, maar ik geef je ze graag opnieuw vanwege je onverminderde inzet op deze encyclopedie en het goede werk dat je steeds weer verricht.

Met vriendelijke groet,

Hippogryph Overleg 24 sep 2022 23:52 (CEST)

Hoi Hippogryph, bedankt voor je waardering! Ook jouw inzet is niet mis te verstaan. Mvrgr Hanssain (overleg) 25 sep 2022 08:38 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Hanssain&oldid=732553"