Wikikids:Clubhuis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

 • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
 • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Wiki regels

Is het niet handig om bij de regels te zetten bij erge overtredingen doen we aangifte bij de politie

Dat doen we voor zover ik weet niet, dus nee, dat is denk ik niet nodig. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 11 mei 2023 07:31 (CEST)
Er zal nooit aangifte worden gedaan bij de politie voor zware overtredingen op WikiKids. Het ergst ik hier heb gezien is dat iemand porno uploadde naar WikiKids maar meestal is dat gewoon meteen een permban + ip ban voor een jaar (dit is tevens maar 3 a 4 keer gebeurd en al snel verwijderd voordat het veel ogen kon doen bloeden). Een paar keer is er gemail met ouders/schoolleiding maar verder dan dit gaat het ook niet. Face-sad.svgDeGroteEmojii 11 mei 2023 08:29 (CEST)
Inderdaad. WikiKids doet geen aangifte bij de politie. Dus het is niet nodig. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 11 mei 2023 11:53 (CEST)
maar als er dan een drijgement komt Thijmen4馃崘Overzichzelf 馃幃馃榾 11 mei 2023 11:58 (CEST)
Dat gaat dan gewoon ongedaan gemaakt worden en de gebruiker geblokkeerd. Daarnaast is het nog nooit gebeurd dat iemand een serieus dreigement op WikiKids heeft gezet. Je kunt zeggen dat de "aangifte bij de politie" mensen kan laten afschrikken, maar zo'n sfeer lijkt me niet voor iets als een wiki. Face-sad.svgDeGroteEmojii 11 mei 2023 12:17 (CEST)
Inderdaad. Hetgeen wat het dichtst in de buurt komt van "een bedreiging" is als een gebruiker zegt dat hij/zij gewoon doorgaat als hij/zij meerdere keren gewaarschuwd is. Dat is zeker vervelend, maar niet strafbaar volgens de wet. Ik denk ook dat een blokkade al genoeg afschrikt voor de meeste gebruikers. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 11 mei 2023 12:23 (CEST)

Eerste keer laden Portalen

Ff centraler geplaatst: De eerste keer laden van de (meeste) portalen duurt veel te lang (soms wel meer dan 30 sec). Portalen Amerika, Mexico en Canada sowieso in Android. Dit geldt ook voor Chrome en Edge. Staan veel plaatjes op deze portalen. Eenmaal in cache, gaat het wel snel. 2 sec. schijnt voor de gemiddelde bezoeker al veel te zijn, daarna klikken ze weg. Het lijkt wel of de capaciteit van de server tekort schiet. Misschien is dat mede de reden dat portalen slecht bezocht worden. Vraag me af of het ook iets te maken heeft met de foutcodes die ik deze week langs zag komen. Gr. Hanssain (overleg) 12 mei 2023 08:48 (CEST)

Wanneer ik met de verschillende webpagina URL's test op https://pagespeed.web.dev/?hl=nl, dan krijg ik vaak de volgende tip: Bestandsindelingen zoals webP en avif bieden vaak betere compressie dan png of jpeg. Dit zorgt voor snellere downloads en minder dataverbruik. Dit geldt vooral voor mobiel. In de rapporten kun je ook zien waar de plaatjes vandaan gehaald worden: Merendeel een src opdracht naar Commons en een deel naar wikikids zelf. Mijn conclusie is dat als er kleinere bestanden worden gebruikt dat dit echt scheelt (dat is ook al gebleken bij het PIM-systeem). Het kleiner schalen van een afbeelding in de opmaak staat hier dus los van. Ook wordt er gesproken van tekst compressie. Gr. Hanssain (overleg) 12 mei 2023 11:53 (CEST)
Het is niet alleen een kwestie van bestandsgrootte, maar kennelijk maakt het ook verschil of dat de afbeelding bij Commons vandaan komt of bij WikiKids zelf. Ik ben geen computertechneut, maar het trage laden zou ook kunnen komen door een slechte verbinding met commons (verkeerde poort of zo). De landen van de wereld had Rots61 'teruggezet'. Ze laden weer langzamer, maar sneller dan eerst. Had Rots61 al die vlaggen via zijn gebruikerspagina zeg maar lokaal (bij wikikids) staan? Zou het iets te maken hebben met dat cURL? Iets met geen host kunnen vinden? Gr. Hanssain (overleg) 12 mei 2023 21:38 (CEST)
Nee, het enige dat ik aanpaste was dat je de afbeeldingen gebruikte in de tekst ipv met een sjabloon. Die vlaggen waren precies dezelfde als die op het artikel stonden, dus afkomstig van Commons. Het heeft waarschijnlijk niets te maken met die foutmeldingen rondom dat cURL. De pagina's laadden al eerder traag. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 12 mei 2023 22:28 (CEST)
Even voor alle duidelijkheid; @Rots61, je had de vorige keer de beeldbestanden in groente verkleind. Ik zie dat ook aan de bestandsnaam, want dat gaat b.v. Vooraf met 640px ... Klopt het dat die kleine bestanden nog wel bij commons staan? Het eerste keer laden van groente duurt n.l. nog steeds lang. De hamvraag is of dat we voor de portalen in ieder geval de kleinst mogelijke bestanden moeten gaan gebruiken en of deze dan lokaal (wikiserver) moeten plaatsen of bij commons kunnen laten staan (maar dan wel 'geforceerd' de kleine versie laten ophalen). Ik heb b.v. bij Kunst en cultuur afbeeldingen op 300px in de opdrachtregel qua opmaak staan. Qua bestand zou dan 320 of 640 px genoeg moeten zijn. Sommige waren zelfs meer dan 3000px. 7 afbeeldingen heb ik de kleine versie nu lokaal neergezet. Wat is de beste aanpak en wat kunnen we zelf doen? Is er evt. een tool voor? Nu heb ik voor portaal kunst en cultuur de kleine versies gedownload en via "eigen werk" de kleine versies geupload (maar het is idd geen eigen werk). Gr. Hanssain (overleg) 13 mei 2023 13:35 (CEST)
Ik heb niets gedaan met de afbeeldingen op groente. Het wikisysteem werkt zo dat de afbeeldingen automatisch kleiner worden voor de bezoeker en gebruiker (iedereen). Afbeeldingen van Commons worden op volle grote gedownload op de computer (server) van WikiKids. Pas als alle afbeeldingen van een pagina gedownload zijn op de computer van WikiKids, wordt de pagina getoond aan de gebruiker. Alle afbeeldingen van WikiKids staan al op de server van WikiKids, en hoeven niet gedownload te worden. Hierdoor werken afbeeldingen van WikiKids 'sneller' dan afbeeldingen van Commons. Doordat je de afbeeldingen (kleiner) upload op WikiKids wordt het laden dus sneller voor de bezoekers (iedereen). Dat komt vooral doordat je ze upload op WikiKids. Het is lastig om uit te leggen doordat je alles moet typen. Misschien is het mogelijk om een keer met een geluidsverbinding te communiceren. Zo heb je veel minder ruis op de lijn, en kun je alles in een keer uitleggen. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 13 mei 2023 18:21 (CEST)
Je uiteenzetting is helder en eigenlijk had ik het zo al wel begrepen. Maar wat me zeg maar dwars zit is het enorme tijdverschil tussen beide wegen. Ook de praktijk laat zien dat de kleine icons die lokaal staan zoals je beschrijft veel sneller laden.

Mijn indruk is dat juist het dataverkeer met de (grote) afbeeldingsbestanden vanaf commons zoals jij het beschrijft de vertragende factor is. En daar willen we nou juist iets aan doen. Dus wat is wijsheid? Ik heb een voorstel: laten we Groente als voorbeeld nemen. Die hebben al de bestanden met lage resolutie, maar die staan op commons. We kijken wat de prestatiecijfers zijn op https://pagespeed.web.dev/?hl=nl met de huidige vorm. Dan maken we (tijdelijk) een kopie in de wikiruimte met de titel groente 2. Hiervan downloaden we dezelfde bestanden naar WikiKids en zetten er het achtervoegsel KL bij in de bestandsnamen en veranderen dat in de brontekst van groente 2 en meten hiervan ook de prestaties. Lijkt je dat wat? Gr. Hanssain (overleg) 13 mei 2023 22:16 (CEST)

Dat kan inderdaad. Als ik nu Groente bekijk heb ik direct resultaat (86 ms). Ook als ik een andere browser gebruik (geschiedenis en cache van de browser geleegd) heb ik ook amper vertraging (74 ms). Ook op de mobiele telefoon krijg ik bij twee 3 browsers (Chrome, Firefox, Brave) binnen 1 seconde de pagina na het legen van de cache van de browser. Terwijl dat eerder (40.000 tot 80.000 ms (40 tot 80 seconden) was). Dat komt omdat dit probleem vanaf nu enkel eens in de 7 dagen een probleem is voor 1 persoon, Fab heeft dat aangepast. Daarom denk ik dat het niet nodig is om alles up te loaden op WikiKids. De tijdswinst die je er mee boekt, is bijna nul. Ook op de website geeft hij een redelijk normale score, niets om je druk over te maken. Ook op verschillende browsers getest, komt hetzelfde resultaat uit. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 13 mei 2023 22:56 (CEST)

Het blijft vreemd. Zou je voor mij eens het volgende willen proberen: om vanaf het PIM-systeem verschillende portalen op te vragen. Zitten er bij jou dan traag ladende bij? Op mijn Android wel namelijk. Gr. 13 mei 2023 23:18 (CEST)

Zojuist 5 portalen geprobeerd: 4 ervan laden traag (5 tot 10 seconden). Als ik daarna die portalen laad op een andere browser, laden die portalen snel (1 tot maximaal 2 seconden). Probeer het maar eens bij de portalen Economie, Sport, Dierentuin, Woordenschat of Wonen. Deze laden nu snel. Dat komt omdat ik ze heb bezocht. Daardoor zijn alle plaatjes op de server van WikiKids opgeslagen voor 7 dagen. Alle bezoekers in die 7 dagen hebben dan een snelle verbinding, en na 7 dagen is er weer 1 iemand met een trage verbinding. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 13 mei 2023 23:40 (CEST).
Inderdaad. De door jou genoemde portalen laden nu snel. Je hebt me overtuigd. Bedankt voor je geduld en uitleg. Ben benieuwd of in de toekomst de portalen beter gebruikt gaan worden. Gr Hanssain (overleg) 13 mei 2023 23:56 (CEST)
Geen probleem, ik hoop ook dat de portalen meer gebruikt gaan worden. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 15 mei 2023 14:08 (CEST)

wikikids regels

kunnen de regels worden aangepast om geen chat gpt te gebruiken Thijmen4馃崘Overzichzelf 馃幃馃榾 12 mei 2023 12:52 (CEST)

Dag Thijmen, enkele weken geleden is deze regel ingevoerd. Op WikiKids:Regels staat al "Het is niet toegestaan om teksten (deels) te laten schrijven door ChatGPT of andere AI (kunstmatige intelligentie)." onder het kopje "Kopi毛ren". Dit staat tevens op het Portaal:Kids uitgelegd. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 12 mei 2023 12:55 (CEST)

Grote schoonmaak

Artikelen in de onderstaande categorie毛n moeten worden verbeterd, samengevoegd, aangepast of correct worden opgemaakt:

Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg 路 (MOD) 15 mei 2023 21:38 (CEST)

Ik heb in ieder geval alvast alle artikelen in de categorie:Samenvoegen samengevoegd. Dus die is weer leeg. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 16 mei 2023 15:43 (CEST)

even een vraagje

is het misschien handig om wikikids:opleten waar je mensen kan in toetsen die in de gaten worden gehouden door de computer Thijmen4馃崘Overzichzelf 馃幃馃榾 16 mei 2023 11:09 (CEST)

We hebben de pagina Speciaal:RecenteWijzigingen, waar alle bewerkingen op WikiKids worden geregistreerd. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 16 mei 2023 12:32 (CEST)
maar dan hoop je dat er een moderator kijkt aanders kan je alles in je eentje ongedaan maken Thijmen4馃崘Overzichzelf 馃幃馃榾 16 mei 2023 12:43 (CEST)
Sommige bewerkingen worden al automatisch tegengehouden, en sommige gebruikers worden automatisch geblokkeerd als er iets niet klopt. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 16 mei 2023 16:26 (CEST)
ja dat hoop je dan Thijmen4馃崘Overzichzelf 馃幃馃榾 16 mei 2023 18:53 (CEST)
In principe worden de recente wijzigingen meerdere keren per dag gecontroleerd door zowel moderatoren als andere vaste gebruikers. Hierdoor komt het haast niet voor dat foute bewerkingen blijven staan. Zoals Groempdebeer zegt, bepaalde wijzigingen worden standaard tegengehouden (denk aan scheldwoorden) en gebruikers kunnen automatisch geblokkeerd worden. Ook dit wordt door een moderator gecontroleerd. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 16 mei 2023 22:41 (CEST)

Afbeeldingen van Wikimedia Commons werken niet

Zojuist merkte ik op dat alle afbeeldingen van Wikimedia Commons niet meer werken, op geen enkele pagina. Lost dit probleem zich vanzelf op of is er ergens iets verkeerd gegaan? Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 17 mei 2023 00:01 (CEST)

Oh, nu werken veel afbeeldingen ineens wel weer... Ik denk dat het probleem zich vanzelf oplost! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 17 mei 2023 00:03 (CEST)
Als niet techneut denk ik dat er al langer problemen zijn met Wikimedia Commons. Zie het vertraagde laden van artikelen met veel afbeeldingen die van Commons komen. Gr. Hanssain (overleg) 17 mei 2023 08:15 (CEST)

Vragen voor mediamasters

Dag allemaal,

Elk jaar doet WikiKids mee met de wedstrijd Mediamasters (mediamaster). Zo ook dit jaar weer. Wie vindt het leuk om drie (multiple choice, sleepwoordvragen of checkbox-vragen) vragen te bedenken waarbij de leerlingen die meedoen aan Mediamaster het antwoord op WikiKids moeten opzoeken? Als je andere idee毛n hebt om mee te doen voor WikiKids aan Mediamasters dan staan ze daar ook voor open. De vragen moeten voor 14 juli gemaakt zijn en kunnen naar mij worden opgestuurd. Thema's die aan bod komen zijn

 • Cybercriminaliteit
 • Sexting & Grooming
 • Online pesten
 • Gezondheid / digitale balans
 • Sociale media & WhatsApp
 • Privacy
 • Reclame
 • Zoeken & vinden
 • Nepnieuws
 • Journalistiek / Nieuwswijsheid
 • Vloggen & Fotograferen
 • Beeldtaal
 • Denken als een computer
 • Techniek & toekomst
 • Gamen

Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG 路 (MOD) 17 mei 2023 09:24 (CEST)

Hoi Gerard, leuk idee! Ik wil wel meedoen hieraan door drie vragen te bedenken! Daarnaast vind ik alles met betrekking tot de toekomst van nepnieuws, deepfake en AI erg interessant. Misschien is het leuk om een opdracht te verzinnen waarbij kinderen leren over de gevaren hiervan en met de vraag: hoe denk jij dat dit zich verder in de toekomst gaat ontwikkelen? Kunnen we straks in de toekomst wel vertrouwen wat we zien en horen, of hoe kan je straks onderscheid maken tussen nep en echt? Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 17 mei 2023 14:30 (CEST)
Leuk idee! Ik denk zelf niet dat ik hier een bijdrage aan kan leveren, dit is niet echt mijn ding... Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 17 mei 2023 14:32 (CEST)
Heb net een artikel over Deepfake gemaakt. Kun je daar wat mee? Gr. Hanssain (overleg) 17 mei 2023 15:21 (CEST)

S.Perquin heeft mooie vragen al gemaakt! Als je vragen wilt maken, stuur me ze dan via de mail :-). Anders zijn ze al bekend voordat dat de bedoeling is :-). Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG 路 (MOD) 17 mei 2023 16:24 (CEST)

Ik heb ook vragen doorgestuurd. Hopelijk vind je het wat! Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 17 mei 2023 20:20 (CEST)

Staatsinrichting

Volgens mij was er (voor zover ik na kon gaan) nog geen samenhangend verhaal over de Nederlandse staatsinrichting. Wel over de meeste losse onderdelen. Mocht ik me vergissen, dan hoor ik het wel. Gr. Hanssain (overleg) 19 mei 2023 15:48 (CEST)

Portaal over Midden Oosten

Hoi iedereen, ikzelf denk dat het handig is om een portaal te maken over het Midden-Oosten, vanwege de verschillen met Azi毛, waar het nu onder valt. Wat vinden jullie? (Ik ga dit portaal nu niet zelf maken, want ik heb er nog twee staan :)) Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 21 mei 2023 11:54 (CEST)

Ik denk dat het beter is om aparte portalen te maken per land. Ik denk dat een Portaal:Midden-Oosten veel problemen gaat opleveren, aangezien er geen consensus welke landen landen wel en niet tot het Midden-Oosten behoren. In andere woorden, waar stopt het Midden-Oosten? Er zijn mensen die vinden dat Turkije of Iran bij het Midden-Oosten hoort, terwijl anderen het weer als iets anders zien. Ditzelfde geldt voor de Magreb-landen die voor mensen tot het Midden-Oosten worden gerekend op cultureel en religieus vlak, maar er misschien geografisch niet echt toebehoren. Turkije en Iran zouden geografisch gezien meer tot het Midden-Oosten behoren, terwijl ze er cultureel meer vanaf staan. Het is ook de reden waarom is destijds tegen een Portaal:Balkan of Portaal:Oost-Europa was. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 21 mei 2023 17:01 (CEST)
Kan je mij dan uitleggen waarom Midden-Oosten bij Azi毛 wordt getrokken, en niet bij Europa of Afrika? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 21 mei 2023 17:06 (CEST)
Werelddelen zijn grotendeels iets wat door de mens bedacht is, wat op geografische, historische en culturele principes is gebaseerd. In kort (want je kunt hier boeken vol over schrijven) dit levert enorm veel verschillende meningen op met zelfs discussies hoeveel continenten er zijn en of een land als Turkije nu tot Europa of Azi毛 behoord. We hebben daarom destijds gekozen om hetzelfde als Wikipedia te doen; de indeling van de Verenigde Naties aanhouden. De Verenigde Naties ziet het Midden-Oosten als grotendeels onderdeel van Azi毛, hoewel bepaalde delen (die sommige mensen als Midden-Oosten gezien worden) als onderdeel van Afrika (bijv. Marokko en een deel van Egypte) of zelfs Europa (bijv. Cyprus) behoren. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 21 mei 2023 17:26 (CEST)
Dan zijn de Arabische landen (Arabische Liga) als portaal zeker ook geen optie Mike? Gr. Hanssain (overleg) 21 mei 2023 17:28 (CEST)
Mij lijkt van wel, om dat dat een organisatie zonder erg discutabele leden is (als je Syri毛 niet mee telt) Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 21 mei 2023 17:33 (CEST)
Dat kan als het portaal grotendeels daadwerkelijk over de Arabische Liga zelf gaat. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 21 mei 2023 17:41 (CEST)

Toestemming voor Portaal Vlaanderen

Deze zou ik graag naar de portaalruimte willen verplaatsen om vanuit daar af te werken als dat mogelijk is. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 22 mei 2023 17:30 (CEST)

Dat kan. Overigens zijn Vooruit en PVDA (hoewel PVDA ook Waals is) partijen die in het Vlaams Parlement vertegenwoordigd zijn. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 23 mei 2023 12:54 (CEST)

Statistieken en portalen

De aanpassingen nav het wikiproject:WikiKids gebruiken lijken hun vruchten af te werpen: het PIM-systeem stijgt in de ranking en daarmee ook het bezoek aan de portalen (zij het nog voorzichtig). Mijn indruk is ook dat de koppeling van de categorie毛n aan de portalen voor een betere indeling zorgt. Mijn vraag is of er bij Gebruiker:Rots61/Portalen hulp nodig is om de overige portalen toe te voegen en te kijken of er categorie毛n bij passen. Met elkaar gaat dat sneller. Gr. Hanssain (overleg) 25 mei 2023 23:11 (CEST)

Toevallig, die TVB's zijn nu alleen nog maar zichtbaar voor ingelogde gebruikers. We kunnen de effecten dus nog niet zien in de statistieken. ;). Daarnaast was vorige week korter dan de gemiddelde week omdat de telling later is begonnen vanwege een foutje, en omdat het Hemelvaartsdag was waardoor alle scholen dicht waren. Dus dat zou een reden kunnen zijn waarom het aantal bezoekers toeneemt. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 26 mei 2023 18:40 (CEST)
We gaan het zien of het doorzet. Gr. Hanssain (overleg) 26 mei 2023 21:43 (CEST)

Basiswoorden opnemen in portaal woordenschat

Ik zie dat vrijwel alle basiswoorden van Categorie:Basiswoordenlijstgroep1 t/m 8 en Categorie:Uitbreidingwoordenlijstgroep1 t/m 8 niet onder een portaal vallen (bijvoorbeeld het artikel Blad (papier), Bijvoorbeeld en Dop). Is het een idee om deze categorie毛n woorden op te nemen onder het portaal woordenschat? Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 27 mei 2023 16:58 (CEST)

Bij mij vallen ze wel allemaal onder het portaal Woordenschat. Doordat ze in de categorie Woordenschat zitten. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 27 mei 2023 17:17 (CEST)
Oh apart! Op mijn telefoon vallen ze ook onder die categorie, maar op mijn computer niet... Vreemd! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 27 mei 2023 17:22 (CEST)
Heb je op je PC ook gekeken na mijn berichtje? Want ik had een klein foutje opgelost in mijn script waardoor hij het sneller berekent. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 27 mei 2023 17:32 (CEST)
Nu is het inderdaad opgelost! :-) Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 27 mei 2023 17:35 (CEST)

Gebruiker Fernando299

Hallo moderatoren, willen jullie deze gebruiker ff helpen met het gebruik van zijn eigen naam. Kwam er pas later achter dat het om zijn eigen naam ging. Gr. Hanssain (overleg) 28 mei 2023 15:02 (CEST)

Ik heb het opgelost en de gebruiker ge茂nformeerd. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 28 mei 2023 18:28 (CEST)
Bedankt voor je hulp. Gr. Hanssain (overleg) 28 mei 2023 21:23 (CEST)

Taalniveau gebruikers

Hoi iedereen, ik heb gemerkt dat het taalniveau van veel nieuwe gebruikers een stuk slechter is dan van nieuwe gebruikers jaren geleden (via archieven enz. gezien). Moeten wij hier als wikikids iets mee, of moeten wij dit aan onderwijsinstanties en de overheid overlaten? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 29 mei 2023 17:11 (CEST)

Mij was het ook al opgevallen. Is ook regelmatig in het nieuws. Ik denk ook dat de Covid pandemie hier deels debet aan is. Het is een blijft een taak van het onderwijs en de overheid. Wij kunnen alleen maar verbeteren. Gr. Hanssain (overleg) 29 mei 2023 17:33 (CEST)
Inderdaad, mede door de Covid-pandemie hebben veel leerlingen een taalachterstand opgelopen. Op WikiKids kunnen we weinig aan doen. We kunnen gebruikers aanspreken en uitleg geven over fouten die vaak voorkomen (bijvoorbeeld over hoofdletters of leestekens) of tips (zoals spellingscontrole). Voor de rest is het vooral een taak van scholen/de overheid om dit te doen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 29 mei 2023 18:05 (CEST)

beste wikikids

wikikids heeft toch een YouTube kanaal de laatste upload is 2 jr geleden gebruiken jullie het nog?? oh misschien kan ik regelen dat Youtube reclame gaat maken over wikikids zou ik dat regelen MVG Thijmen4馃崘Overzichzelf 馃幃馃榾 1 jun 2023 10:43 (CEST).

TVB's

Beste allen,

Aanstaande zaterdagavond ben ik van plan om de TVB's voor iedereen zichtbaar te maken. Zijn er nog dingen die opgelost moeten worden. Of dingen die niet goed werken, of hebben we nog een week extra nodig om het recht te trekken? Dan kun je dat hieronder aangeven. De reden dat ik ervoor kies om het op een zaterdagavond te doen, is dat het daardoor zichtbaar is wat het doet met de statistieken. Want de statistieken resetten ook op zaterdagavond. Als er echt iets fout gaat, kunnen de bureaucraten ingrijpen door de pagina User:Rots61/Gadget-TVB.js te verwijderen. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 1 jun 2023 14:15 (CEST)

De TVB om te laten zien dat er geen TVB is overlapt het beginnetjessjabloon. Kijk hiervoor op bijvoorbeeld Andreas (voornaam). Dit is het enige verbeterpunt, alhoewel je voor anoniemelingen eventueel de aanpasknop weg kan halen, als dat technisch kan. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 1 jun 2023 15:55 (CEST)
Ook staan er op de hoofdpagina en doorverwijspagina's dat er "geen TVB" aanwezig is. Is het mogelijk om dit weg te halen van deze pagina's, aangezien deze (neem ik aan) buiten het TVB-systeem vallen? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 1 jun 2023 16:08 (CEST)
Ten eerste, anonieme bezoekers zien een ander sjabloon, die kun je hier zien, dit heeft een ander effect. Het sjabloon dat laat zien dat er geen TVB is, heb ik weggehaald omdat deze eigenlijk niets zegt voor onze bezoekers. We kunnen deze ook alleen laten zien aan ingelogde gebruikers, misschien is dat een betere optie. De aanpasknop is niet zichtbaar voor anonieme bezoekers. Dus dat is al opgelost.
Door deze aanpassing, wordt er ook geen melding meer gemaakt bij de doorverwijzingen en de hoofdpagina. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 1 jun 2023 17:08 (CEST)
De afgelopen weken is onderkent dat we te maken hebben met overlap. Op zich is het goed dat Rots61 het zo ingericht heeft dat meerdere portalen mogelijk zijn. Waar ik echter niet zo goed raad mee weet is het portaal Maatschappij. Het portaal zelf laat de overlap al zien en dat komt ook tot uiting in de lijst van categorie毛n die er aan verbonden zijn. Natuurlijk zijn (heel) veel onderwerpen te relateren aan maatschappij, maar mijn vraag is of je dat in engere zin kunt doen? Gr. Hanssain (overleg) 1 jun 2023 17:36 (CEST)
Misschien handig voor iedereen; Het is nu zo ingericht dat als een artikel bij meerdere portalen hoort en een ervan is Maatschappij, dan wordt Maatschappij niet weergegeven. Dat geldt ook voor Woordenboek. Als alleen Maatschappij en Woordenboek samen bij een artikel horen, wordt alleen Maatschappij getoond. Dit kan natuurlijk altijd aangepast worden, maar deze uitvoering leek me het handigst omdat anders de halve wiki verwijst naar Maatschappij. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 1 jun 2023 20:17 (CEST)
Bij kleine artikelen zijn de TVB wel erg prominent in beeld. Kunnen ze ook minder hoog gemaakt worden? Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG 路 (MOD) 1 jun 2023 21:29 (CEST)
Tuurlijk, we kunnen een kleinere variant maken. Hier zijn enkele varianten. Deze zijn wat kleiner. We kunnen er voor kiezen om het bij grotere artikels gewoon de standaard grootte te houden, en bij kleine artikels, de kleine box te tonen. (Nederland krijgt dan de huidige box, en Moe krijgt een kleine box. Maar dat is iets waar we het later over kunnen hebben.) Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 1 jun 2023 21:44 (CEST).
Goed punt van Gerarddummer. Ik denk dat het van maatschappij zo goed opgelost is. De startpagina, Pim-systeem, categorie:Lijst en categorie:Alles zijn zeg maar de top van de zoek-piramide. Op de PIM wordt naar lijst en categorie:Alles verwezen. Zou dan op de portalen een terugverwijzing moeten naar de PIM? GR. Hanssain (overleg) 1 jun 2023 22:08 (CEST)
Hij wordt deze week nog niet ingevoerd, het is te kortdag. De TVB's van maatschappij zal ik nog langsgaan, zodat het overzichtelijker wordt, en er geen dubbeling in zit. Er staan nu bijvoorbeeld nog veel filmcategorie毛n in. Deze kunnen later naar de TVB voor Films. Feedback op de TVB's zijn altijd welkom. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 2 jun 2023 14:33 (CEST)
Misschien is het ook een idee om bij alles wat onder Categorie:Beroepen valt voorkeur te geven aan de TVB die bij de andere categorie hoort. Het is begrijpelijk dat beroepen in algemene zin onder Economie worden geschaard, maar de overlap wordt wel erg groot als alle individuele beroepen (die elk weer passen in een andere categorie of bij een ander portaal) op zichzelf daar ook onder vallen. Op dit moment wordt bijvoorbeeld op het artikel Commissaris van de politie de TVB van Economie getoond, terwijl die niet per se goed aansluit bij de onderwerp van het artikel. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg 路 (MOD) 3 jun 2023 19:32 (CEST)
Dus als pagina in de categorie Beroepen zit, wordt Economie niet getoond? Dat is makkelijk te regelen. Of wil je dat als het artikel (in beroepen) 2 portalen heeft, dat Economie niet wordt getoond. Dat is ook eenvoudig te regelen. Uit een kleine steekproef blijkt wel dat de het grootste deel van de artikels alleen in de categorie Beroepen zitten.
Een andere oplossing is het maken van een speciale TVB voor Beroepen. Dan verwijst dan naar de lijst met beroepen.
@Gerarddummer; Wat betreft die kleine boxjes, die zijn nu zichtbaar op alle korte pagina's. Dat zijn pagina's waarvan je altijd de TVB's ziet. Dus bijvoorbeeld Raamkozijn en Kerststorm van 2013, langere artikels houden nu wel de grotere boxen. Aanpassingen zijn (zoals ik altijd al heb gezegd) mogelijk. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 3 jun 2023 20:24 (CEST)
De kleine TVB's hebben nog wat verbeterpunten. Woordenschat heeft geen "klik hier voor meer info" en bij beide voorbeelden staat "aanpassen" buiten de TVB. Is dit te fixen? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 3 jun 2023 21:24 (CEST)
Zo zijn ze ook gemaakt. Aanpassen is alleen maar zichtbaar voor ons, dus wmb kan hij er wel buiten. Want anders is het zo vol in het boxje. Alle boxjes hebben ook geen 'klik hier voor meer info'. Je mag zelf iets leuks maken, waarin dat wel past, mij lukt het niet zo goed. Daarna kan ik hem dan wel omzetten naar een standaard sjabloon dat door elke TVB gebruikt wordt. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 3 jun 2023 21:53 (CEST)
@Rots61 Ik dacht aan het niet tonen van Economie als het artikel twee portalen heeft, maar zie ook wel wat in een aparte TVB omdat de samenhang tussen beroepen dan wordt behouden zonder dat elk beroep onder Economie wordt geschaard. Met vriendelijle groet, Hippogryph Overleg 路 (MOD) 4 jun 2023 21:08 (CEST)
Om het te realiseren heb ik er nu een aparte pagina/TVB voor gemaakt. Het geeft wel dezelfde box weer als economie. Maar hij laadt niet als er andere categorie毛n zijn. (Behalve woordenschat en maatschappij, dat kan natuurlijk nog anders worden. ) Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 5 jun 2023 12:08 (CEST)

Aanstaande zaterdag komen de boxjes op WikiKids. Voor die tijd heb ik nog een paar puntjes die we af moeten werken.

 • Ten eerste, de boxjes, zijn we tevreden met het design? Willen we kleine en grote boxjes, of willen we alleen kleine boxjes of alleen grote boxjes. Of nog iets anders.
 • Ten tweede, zijn er nog categorie毛n die niet gecategoriseerd zijn en die wel nodig zijn. Of zijn er andere veranderingen die nog nodig zijn. Qua categorie毛n of pagina's.
 • Ten derde, een vraag die pas speelt na invoering, maar die ik nu alvast stel. Willen we zien hoeveel bezoekers gebruikmaken van de TVB, dus hoeveel mensen daardoor naar een portaal gaan? Als we dat willen kan ik dat ook een weekje of 2 inzichtelijk maken in de statistieken.

Nog even wat info van de statistieken: op ongeveer 45% van de paginabezoeken zal de TVB's gezien worden. Dat komt omdat ongeveer 45% van de bezoekers de onderkant van de pagina bereikt (Dus de bezoekers die de categorie毛n hebben kunnen zien. 55% van de paginabezoeken stoppen dus voordat ze de onderkant van de pagina hebben bekeken). Vorige week waren er totaal 201206 bezoeken. 90297 bezoeken hebben ook de onderkant van de pagina bekeken en zouden dus de TVB's zien. (~45%) Deze week zien we hetzelfde percentage (45.2%). Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 5 jun 2023 23:00 (CEST)

Vind persoonlijk de kleine TVB's wel prettig (niet te overheersend). Wat de categorie毛n betreft is het lastig te zeggen wat er evt. nog anders moet. Meestal blijkt dat al werkend. De afgelopen tijd is er al behoorlijk wat bijgewerkt en lijkt de indeling op het eerste gezicht logischer. Soms vind ik de verfijningen wat ver gaan, maar begreep dat dit door de TVB's zal ik maar zeggen 'teniet wordt gedaan'. Wat me opviel is dat het portaal Belgi毛 redelijk veel bezocht wordt. Zouden ze in Belgi毛 de portalen beter door hebben? Gr. Hanssain (overleg) 5 jun 2023 23:21 (CEST)
Ik vind de kleine TVB's persoonlijk ook wat mooier. Is het trouwens niet mogelijk om dat hele sjabloontje "klikbaar" te maken? Dus dat je ook bij het portaal komt als je op de achtergrond van het sjabloontje klikt, zegmaar? Dat de portaalnaam onderstreept is vind ik overigens ook niet zo mooi. Misschien is het een idee om de gehele tekst "klikbaar" maken, dus niet alleen de portaalnaam? Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 5 jun 2023 23:43 (CEST)
Kan mezelf goed vinden in het huidige ontwerp en volgens mij zijn alle belangrijke categorie毛n wel gecategoriseerd. Lijkt me interessant om te weten te komen hoeveel gebruikers gebruikmaken van de TVB's. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg 路 (MOD) 6 jun 2023 12:06 (CEST)
Het fijne van de TVB's is dat je snel kunt schakelen van portaal naar artikel en omgekeerd. Iets wat je overigens ook met de Infoboxen kunt. Gr. Hanssain (overleg) 6 jun 2023 12:55 (CEST)
(na BWC) De kleine boxjes hebben ook mijn voorkeur, we gaan dus standaard deze gebruiken. De boxjes worden geheel klikbaar, zodat het wat eenvoudiger wordt om naar het portaal te gaan. Dat zal ik vanmiddag even doen. Wat betreft dat portaal Belgi毛, het gaat om relatief kleine cijfers, daar kun je niet veel over zeggen. Maar er zit wel een verschil daartussen. Volgende week zal ik de statistieken zo inrichten dat je kunt zien hoeveel gebruikers op de TVB's hebben gedrukt. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 6 jun 2023 12:58 (CEST)
De boxjes zijn nu bijna helemaal aanklikbaar, helemaal klikbaar is veel lastiger. De streep eronder heb ik eronder uitgehaald. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 6 jun 2023 21:19 (CEST)

Portaal:Hulpdiensten

Het lijkt mij erg leuk om een portaal te maken met alles over de brandweer, politie en ambulance. Is er behoefte aan zo'n portaal? Ik hoor graag van jullie! Groetjes, Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 4 jun 2023 09:21 (CEST)

Ze staan al wel in het portaal:Maatschappij. Gr. Hanssain (overleg) 4 jun 2023 10:14 (CEST)
Dat klopt, maar ik wil in dat nieuwe portaal meer informatie erover vertellen, bijvoorbeeld ook over het materiaal. Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 4 jun 2023 11:13 (CEST)
Zet er dan ook gelijk organisaties bij als Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen, Amnesty, enz. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 4 jun 2023 10:42 (CEST)
Ga ik ook doen! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 4 jun 2023 11:13 (CEST)
Kan vanuit portaal:maatschappij t.z.t. een doorverwijzing worden gemaakt. Gr. Hanssain (overleg) 4 jun 2023 11:19 (CEST)
Ja, precies! :-D Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 4 jun 2023 11:25 (CEST)

Momenteel ben ik bezig met het aanmaken van het portaal in mijn gebruikersruimte (zie Gebruiker:S.Perquin/Portaal:Hulpdiensten). Heeft iemand misschien nog tips, aanvullingen of verbeterpunten? Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 4 jun 2023 12:37 (CEST)

Brandweer heeft veel rode links, en ik zou de getallen bij zelfmoordpreventie (in deze tijd een erg belangrijk artikel lijkt me) en dierenambulance weghalen omdat ze niets toevoegen voor het portaal. Terreuraanslag zou ik persoonlijk hernoemen naar Terroristische aanslag. Verder is dit portaal voornamelijk gefocust op Nederland, en minder op Belgi毛. Voorbeeld: in Belgi毛 is er een algemeen noodnummer (112) en een politienoodnummer (103) volgens de Vlaamse overheid. De zelfmoordpreventielijn in Belgi毛 heet Zelfmoord1813, en niet 113. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 4 jun 2023 21:39 (CEST)
Bedankt voor de feedback, Groempdebeer! Ga ik morgen aanpassen! Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 5 jun 2023 00:15 (CEST)

Discussie: Regels werksjablonen

Dag allemaal, ik ben bezig met het schrijven van een "gids voor moderatoren". Op deze manier wil ik 茅茅n overzicht maken van alle richtlijnen, regels en procedures (zodat het voor iedereen makkelijk te vinden) met links naar oorspronkelijk discussie. In het verleden zijn enkele regels bedacht door individuele moderatoren (zoals over het werksjabloon, beginnetjes, etc.) zonder dat de oorsprong duidelijk is. Hier is nooit een discussie over gevoerd en de regels zijn ook veranderd zonder discussie. Ik stel daarom voor om een discussie te houden over dit soort "regels zonder duidelijke oorsprong", te beginnende met het werksjabloon. Zoals het nu staat is de regels (althans hoe het mij is uitgelegd het volgende):

Aanhalingsteken openen

Het werksjabloon biedt de mogelijk aan gebruikers om een artikel voor een langere tijd te bewerken. Voor een werksjabloon geldt een houdbaarheidsdatum. Een werksjabloon kan maximaal twee weken na de laatste bewerking op een artikel blijven staan. Zodra deze houdbaarheidsdatum verstreken is mag een andere gebruiker/moderator het sjabloon verwijderen.

Een werksjabloon betekent niet dat niemand het artikel mag bewerken. Het is een waarschuwing dat iemand met een artikel bezig is. Mochten er echt taalfouten of grove informatieve fouten in staan, mogen deze aangepast worden enkele uren na de gebruikers laatste bewerking. Het staat netter om dit via de overlegpagina aan te geven.

Aanhalingsteken sluiten

Ik hoor graag jullie mening hierover. Laten we eerst een week discussi毛ren (tot volgende week zondag 12 juni) en daarna een duidelijke conclusie trekken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg 路 (MOD) 5 jun 2023 00:27 (CEST)

Zie o.a. hier voor meer achtergrondinformatie. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 5 jun 2023 06:56 (CEST)
Eens met het citaat zoals het er nu staat. Zo is het al sinds dat ik hier actief ben. Misschien is het handig om toe te voegen dat het gebruikelijk is om een berichtje op de overlegpagina van de gebruiker te zetten als je het sjabloon weghaalt (en dat je dan controleert of er geen lege kopjes staan). Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 5 jun 2023 11:54 (CEST)
Heb op zich geen grote bezwaren tegen de huidige regel, hoewel ik ook wat voel voor een regel waarbij vanaf de eerste bewerking wordt gerekend, maar er wel eenmaal met twee weken kan worden verlengd. Dit leidt mijns inziens tot beter afgebakende termijnen en maakt een situatie onmogelijk waarin iemand eindeloos kleine bewerkingen doet om zo de houdbaarheid op te rekken. Dat een sjabloon twee weken lang mag staan n谩 de laatste bewerking weerhoudt gebruikers in die periode ervan om het artikel te bewerken, terwijl er niet meer aan wordt gewerkt. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg 路 (MOD) 5 jun 2023 12:59 (CEST)

Stemmen bij de awards: hoeveel uitleg is voldoende?

Hoi allemaal, ik stel deze vraag omdat er bij de awards-nominatie van Computer vier voorstemmen zijn, waarbij een iemand zegt dat het artikel gewoon goed is, en de andere drie hiermee instemmen. Dat geeft niet heel goed weer waarom de voorstemmen eigenlijk voor stemmen. Dus mijn vraag is: is er iets wat aangeeft dat ten minste een vorm van beargumentatie verplicht is (behalve bij het instemmen op anders meningen), en zo niet dat het er misschien moet komen? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. Face-sad.svgDeGroteEmojii 5 jun 2023 10:54 (CEST)

heb ik op je overleg gedaan Thijmen4馃崘Overzichzelf 馃幃馃榾 5 jun 2023 10:57 (CEST)
Bovenaan de pagina staat dat stemmen moeten worden beargumenteerd. Dat is op dit moment niet het geval. Dat artikel x beter is dan artikel y maakt het nog niet Awardwaardig. Ik heb nadere toelichting gegeven op de Awardpagina. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg 路 (MOD) 5 jun 2023 13:02 (CEST)

Opmaak van het hulpdienstenportaal

Zou iemand misschien kunnen kijken naar de opmaak van Gebruiker:S.Perquin/Portaal:Hulpdiensten? Op de telefoon ziet het er nu goed uit, maar op de computer niet (daar staat alles schots en scheef). Zelf heb ik niet zo'n verstand van codes en programmeren, dus wellicht kan iemand me daarbij helpen? Alvast bedankt! 馃槃 Met vriendelijke groet, Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 7 jun 2023 23:28 (CEST)

Nu beter? Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 8 jun 2023 06:52 (CEST)
Zie ook overleg Gebruiker:S.Perquin/Portaal:Hulpdiensten. Het probleem zit'm in de verschillende beeldschermformaten van de verschillende divices. Daarom werk ik met een ander format. Zie Gebruiker:Hanssain/portaal aanmaak. Gr. Hanssain (overleg) 8 jun 2023 07:59 (CEST)
Mij mij staat op PC alles keurig netjes, en op de mobiel juist niet netjes. Nu is het op mobiel en desktop hetzelfde. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 8 jun 2023 12:46 (CEST)
Bedankt! Zou de achtergrond misschien nog spierwit gemaakt kunnen worden in plaats van dat doffe wat het nu is? De achtergrond van het logo van de brandweer is nu namelijk witter. Voor de rest ziet het er goed uit! 馃槃 Laurel-left.svgS.PERQUINLaurel-right.svg 鈽 8 jun 2023 12:55 (CEST)
Aangepast. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 8 jun 2023 16:31 (CEST)

beste moderator/gebruikers

is het niet leuk om weer een wikikids project maand te beginnen de vorige project over computers volgens mij was wel heel erg leuk komt er misschien nog een of niet meer MVG Thijmen4馃崘Overzichzelf 馃幃馃榾 8 jun 2023 12:58 (CEST)

Nu is er even niets, maar ik ben bezig met een project voor na de zomervakantie, over Vlaanderen en Walloni毛, en volgens mij kwam er na de zomervakantie ook nog een deel 2 over computers. Polar bear clip art.svg Groempdebeer Vragen? Polar bear clip art.svg 8 jun 2023 15:57 (CEST)
Je kunt altijd artikels schrijven over computers of andere interessante onderwerpen. Daar heb je geen project voor nodig. Je kunt op artikels kijken naar rode linkjes en daar dan een pagina maken. Of je kunt beginnetjes groter maken. Vinkje.png Rots61 Overleg路 (MOD) 8 jun 2023 16:31 (CEST)
het klinkt heel goed groempdebeer ik heb er al weer zin in Thijmen4馃崘Overzichzelf 馃幃馃榾 9 jun 2023 08:23 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=792793"