Wikikids:Clubhuis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

  • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
  • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Project Sociale media

Overgenomen vanuit de Boomhut: - Deze reactie werd toegevoegd door Hanssain (overleg | bijdragen)

Dag allemaal, ik ben van plan om een wikiproject over sociale media te houden. Op Gebruiker:S.Perquin/Project:Sociale media kun je hier meer over lezen. Ik ben benieuwd wie het leuk zou vinden om me te helpen om de lijst aan te vullen met socialmediaplatforms, termen, enz. Als dat gedaan is, kan het project in principe beginnen, mochten anderen dit ook een leuk idee vinden! Ik hoor graag van jullie of jullie mee willen doen! Groetjes, S.Perquin (overleg) ✯ 30 apr 2024 10:30 (CEST)
Hoewel Sociale Media veel raakvlakken heeft met de computer (informatietechnologie), wat meer de technische kant is en de meer klassieke media (krant, radio, TV), denk ik wel dat het op zichzelf kan staan. Er is de laatste tijd veel te doen over de effecten van Sociale media (of is het a-sociale media?) en bijvoorbeeld AI. Ik denk dan aan mediawijsheid, medialogica, weinig buiten spelen, niet meer echt zelf kunnen nadenken en ga zo maar door. Daar zijn al wel artikelen over. Ik volg al tijden op LinkedIn Remco Pijpers en Bamber Delver. Ook is er het Netwerk Mediawijsheid. Veelal is dat voor volwassenen, maar er worden ook handige tips gegeven. Lastiger is het om die informatie om te zetten in informatie voor kinderen, zonder direct belerend te willen zijn. Gr. Hanssain (overleg) 30 apr 2024 11:59 (CEST)
Bedankt voor je reactie, Hanssain! Mocht je nog ideeën voor artikelen hebben die betrekking hebben tot sociale media, dan kun je die toevoegen in de lijst! Mvg, S.Perquin (overleg) ✯ 30 apr 2024 12:22 (CEST)
Hoewel ik het Wikiproject een paar kopjes hierboven heb geopperd ben ik niet van plan deel te nemen. Wel een goed idee. Sluit zeker goed aan bij de belevingswereld van jongeren. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 30 apr 2024 12:30 (CEST)
Voorlopig ben ik nog wel ff bezig met het hele filmgebeuren. Maar je kunt vast beginnen met kijken wat er al is op gebied van Sociale Media. Je moet het dan wel echt 'losmaken'q van IT en oude media. Gr. Hanssain (overleg) 30 apr 2024 12:58 (CEST)
Ga ik doen! S.Perquin (overleg) ✯ 30 apr 2024 13:02 (CEST)
Sander let er overigens wel op dat een portaal of lijst eerder een opsomming van is. Het is zeg maar de etalage van gerelateerde artikelen. Je hebt nog teveel de neiging om artikel en portaal door elkaar te halen zoals bij Portaal:Mediawijsheid. Ik zou Portaal:Social Media zien als een sub portaal van IT en Media (waarin deels al naar Social Media verwezen wordt). Mediawijsheid is daar dan een onderdeel van. Denk in vensters als: Platvormen, Effecten (voor en nadelen, gevaren), Mediawijheid (hoe om te gaan met), Social Media en de samenleving (wetgeving, politiek, onderwijs). Je merkt hierbij al dat je dan snel beperkt wordt. Dus dat is nog best een dingetje. Gr. Hanssain (overleg) 30 apr 2024 13:18 (CEST)
Het Portaal:Mediawijsheid heb ik niet gemaakt of aangevuld. Wel Portaal:Filosofie, Portaal:Islam en Portaal:Heelal, bijvoorbeeld. Ik zal je tips onthouden, ook bij het toevoegen van artikelen aan de lijst! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 30 apr 2024 13:31 (CEST)
Ik had het Portaal:Mediawijsheid aangevuld. Heb daar bewust gekozen om meer tekst te plaatsen, omdat de informatie die er staat gegeven de inhoud (veilig omgaan met het internet, wat je moet doen als iets je overkomt en nepnieuws) vrij essentieel is. Heb dan liever dat het portaal de essentiële informatie samenvat i.p.v. dat er veel links staan waarbij het de vraag is of kinderen doorklikken. Bij andere onderwerpen is dat minder erg en is het niet erg als het doorklikken afhankelijk is van de eigen interesses, maar de informatie op het portaal Mediawijsheid moeten ze weten om veilig om te gaan met het internet en sociale media, ook gegeven de toename van het aantal grooming-, doxxing- en shame sexting-zaken. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 30 apr 2024 13:56 (CEST)
OK. Overigens staan in het Portaal: Media een venster (box) Internet en Social Media en een box Mediawijsheid. De vraag is dan of je daar een eventuele uitbreiding moet maken, of toch een eigen portaal:Sociale Media? Gr. Hanssain (overleg) 30 apr 2024 14:05 (CEST)
Dat wat betreft Hyppogryph beschrijft over de inhoud van mediawijsheid ben ik het mee eens, maar het is wel een inconsequent gebruikt van het portaal. Gr. Hanssain (overleg) 1 mei 2024 08:34 (CEST)
Ik heb de informatie op Portaal:Mediawijsheid gekopieerd en ingevoegd in het artikel Mediawijsheid. Aan de hand van de statistieken kunnen we de komende weken kijken wat beter wordt bereikt.Gr. Hanssain (overleg) 1 mei 2024 11:41 (CEST)
Hallo Hanssain, dat is goed. Als uit die cijfers blijkt dat het artikel niet significant minder of zelfs vaker wordt bezocht dan het portaal, dan lijkt het me prima als de eerste twee portaalboxen worden ingekort en hoofdzakelijk uit links bestaan. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 1 mei 2024 17:29 (CEST)
Helder, akkoord. Gr. Hanssain (overleg) 1 mei 2024 22:02 (CEST)

Artikel van de week – week 19

De stemming is gesloten.
Overzicht
(zie Wikikids:Artikel van de week/2024 voor andere weken)
Artikel Stemmen
Jeanne d'Arc 4
Nelson Mandela 4
Florence Nightingale 3
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski 2
Tweede Wereldoorlog 2
Eiffeltoren 2
Eva Perón 1
George V van het Verenigd Koninkrijk
Istanboel

Hallo allen, voor volgende week is er nog geen artikel van de week. Daarom leek het me goed om hier een aantal voorstellen te doen.

Ik hoor graag welk van deze artikelen jullie voorkeur heeft en of jullie nog andere voorstellen hebben.

Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 30 apr 2024 15:15 (CEST)

Op hoeveel artikelen mag je stemmen? Op 1, 2 of 3? Mijn voorkeur gaat naar Florence Nightingale, omdat zij als vrouw een erg belangrijke rol heeft gespeeld in de zorg (ik heb ook drie jaar lang een verpleegkundeopleiding gevolgd). Mijn tweede keuze zou de Tweede Wereldoorlog zijn, aangezien dit een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis was. Mijn derde keuze gaat naar Nelson Mandela, ook vanwege zijn rol in de anti-apartheidsbeweging. Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 30 apr 2024 15:20 (CEST)
De Eiffeltoren in Parijs lijkt mij ook een goede optie, miss ook in het kader van de Olympische Spelen? Anders Tsjaikovski. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 30 apr 2024 15:27 (CEST)
De Eiffeltoren lijkt me ook een goede optie. Wat mij betreft kan er op meerdere artikelen worden gestemd. Hippogryph Overleg · (MOD) 30 apr 2024 15:39 (CEST)
Zullen we dan ieder 3 stemmen uitbrengen? Dan beginnen we even overnieuw met invullen van de tabel (om overzicht te bewaren), is dat goed?
Ik stem op Ik stem op Florence Nightingale, Tweede Wereldoorlog en Nelson Mandela. S.Perquin (overleg) ✯ 30 apr 2024 16:21 (CEST)
Dat is prima.
Ik stem op Ik stem op Jeanne d'Arc, Nelson Mandela, Eva Perón Hippogryph Overleg · (MOD) 30 apr 2024 16:29 (CEST)
Ik weet niet of mijn stem nu nog meetelt, maar voor mij: Nelson Mandela, Jeanne d'Arc en de Eiffeltoren. Groetjes,Beating Heart.gifWiki56Beating Heart.gifWil je 💬❔ 1 mei 2024 10:05 (CEST)
Natuurlijk mag je ook stemmen! 😄 Ik vul de tabel voor jou in! S.Perquin (overleg) ✯ 1 mei 2024 10:08 (CEST)
Ik stem op 1. Jeanne d'Arc, 2. Nelson Mandela en 3. Florence Nightingale. (tabel aangepast) Gr. Hanssain (overleg) 1 mei 2024 11:43 (CEST)
Florence Nightingale, Jeanne d'Arc en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski in willekeurige volgorde. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 4 mei 2024 23:20 (CEST)
Opmerking Vraag Wanneer sluiten de stemmingen? S.Perquin (overleg) ✯ 3 mei 2024 00:39 (CEST)
Er kon tot en met 5 mei gestemd worden. Artikel van de week is Jeanne d'Arc geworden, omdat zij vaker als eerste is genoemd dan Mandela. Hippogryph Overleg · (MOD) 6 mei 2024 03:36 (CEST)

Sterrenwaarderingen op pagina's

Dag allemaal, op Wikipedia zag ik in De kroeg een idee van Bertux om op elke pagina een sterrenwaardering te plaatsen (zie hier). Het is misschien een zeer ambitieus plan, maar het lijkt me misschien wel een goed idee om dit op WikiKids te doen. Dus dat iéder artikel kan worden beoordeeld van sterren op een schaal van 1 tot 5, misschien nog met ruimte voor een opmerking erachter. Wellicht alleen door ervaren gebruikers (+500 bewerkingen en +30 dagen activiteit)? Ik weet niet hoe jullie hierover denken? Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 30 apr 2024 22:23 (CEST)

Ik ben bezig met een voorbeeld op Gebruiker:S.Perquin/Sterrenwaardering! S.Perquin (overleg) ✯ 30 apr 2024 22:54 (CEST)
Tegen. Als een artikel verandert is de score inaccuraat. Wikipedia heeft wel een automatische score van E tot A, met wat technische kennis zou dat hier ook kunnen. Het maakt de encyclopedie er alleen niet echt veel beter op denk ik. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 1 mei 2024 08:55 (CEST)
Tegen. Ik vertrouw sowieso nooit erg op sterren. Ik zou eerder kiezen voor een soort aanbeveling, zoiets als "Aanbevolen door de WikiKids-redactie". Gr. Hanssain (overleg) 1 mei 2024 11:45 (CEST)
Dat is ook een goed idee! Wat we ook nog kunnen doen is de stempel "Goed artikel" toevoegen aan goede artikelen. Dat doen ze ook op de Engelstalige Wikipedia (zie https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Good_articles). Een voorbeeld is wikipedia:en:World War II. Rechtsboven staat dat icoontje. Aangezien het symbool wel verwarrend kan zijn, omdat het ook gebruikt wordt voor Eens Eens en Voor Voor, zou er ook een ander teken gebruikt kunnen worden? Ik hoor graag van jullie! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 1 mei 2024 12:07 (CEST)
Ik weet niet wat de anderen er van vinden maar ik vind het goed. Groetjes,Beating Heart.gifWiki56Beating Heart.gifWil je 💬❔ 1 mei 2024 12:14 (CEST)
Er bestaat al een manier om artikelen te beoordelen, via de Awards. Een extra manier is niet nodig. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 4 mei 2024 23:20 (CEST)

Sjabloon:Ingelicht

Dag allemaal, zojuist kwam ik het Sjabloon:Ingelicht tegen. Dit kunnen niet-moderatoren gebruiken om een gebruiker in te lichten als er een blokverzoek is gedaan. Dit vult eigenlijk het gat op tussen {{welkom}} (die je plaatst om vriendelijk gebruikers te verwelkomen) en {{waarschuwing}} of {{berisping}} (die alleen moderators in principe mogen gebruiken). Ik wilde jullie er even op attenderen dat dit sjabloon dus bestaat! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 1 mei 2024 14:43 (CEST)

Is het misschien een idee om naar het sjabloon:Ingelicht te verwijzen in {{Wikikids:Blokverzoek/info}}? Gr. Hanssain (overleg) 2 mei 2024 12:15 (CEST)
Vind ik een goed idee! Dat moet een moderator even doen aangezien de pagina is beveiligd. Mvg, S.Perquin (overleg) ✯ 2 mei 2024 12:56 (CEST)

Samenwerking met PediaPress

Een voorbeeld van hoe zo'n boek eruit zou kunnen komen te zien

Dag allemaal, vandaag kwam ik een supergave feature tegen op Wikipedia: PediaPress. Dat is een bedrijf die gedrukte boeken maakt van artikelen op Wikipedia. Via wp:Speciaal:Boek kun je op Wikipedia artikelen toevoegen die je in je boek wil zetten. Vervolgens wordt het opgeslagen onder bijvoorbeeld wp:Gebruiker:S. Perquin/Boeken/1. Zo kun je dus je eigen boek samenstellen. Ik heb gelijk een boek gekocht met al mijn aangemaakte Wikipedia-artikelen erin (zie hier)! Nu lijkt het me wel vet als WikiKids ook een contract zou sluiten met PediaPress. Ik weet niet of dit mogelijk is? @Gerarddummer, kun je eens vragen aan Stichting WikiKids wat iedereen van dit idee vindt? Dan kun je bijvoorbeeld al je aangemaakte artikelen, persoonlijke overlegpagina's of andere bepaalde pagina's in boekvorm bestellen. Ik hoor graag van jullie! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 3 mei 2024 00:11 (CEST)

Ik denk persoonlijk niet dat zoiets rendabel is voor WikiKids. Hoeveel mensen bestellen nou zo'n boek... Niet veel, denk ik. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 3 mei 2024 09:02 (CEST)
Daar heb je gelijk in. Maar als PediaPress alleen maar iets eraan zou verdienen wanneer daadwerkelijk iemand een boek koopt (dus niet dat WikiKids maandelijks PediaPress moet betalen), kan het toch geen kwaad, lijkt mij? Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 3 mei 2024 09:09 (CEST)
Ik denk alleen dat je als WikiKids wel moet betalen voor zo'n contract. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 3 mei 2024 09:18 (CEST)
Is niet nodig, niemand zal er gebruik van maken. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 4 mei 2024 23:20 (CEST)
Ik zal m.v.g. Cat Laptop - Idil Keysan - Wikimedia Giphy stickers 2019.gif Zozo7077 (overleg) 6 mei 2024 17:01 (CEST)Zozo7077

Bewerkingsstilte?

Hoi allen,

In navolging van eerdere jaren wilde ik voorstellen om van 8 uur tot 8.02 morgenavond, 4 mei, geen pagina's te bewerken of op te slaan in het kader van de Nationale Dodenherdenking. Ik ga ervan uit dat iedereen zich daarin kan vinden, laat het anders hieronder even weten. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 3 mei 2024 17:56 (CEST)

Goed dat je het even zegt. Ik zal alvast een alarm zetten voor morgen om 19.58 uur. Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 3 mei 2024 18:05 (CEST)

Stemmen op mijn foto op Wikimedia Commons

Dag allemaal, daarnet heb ik een zelfgemaakte foto uit 2019 genomineerd voor uitgelichte foto's op Wikimedia Commons! Het zou me leuk lijken als jullie ook zouden willen stemmen! Via deze link kun je je stem uitbrengen! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 4 mei 2024 16:01 (CEST)

Anonieme stemmen tellen trouwens niet mee, kwam ik daarnet achter. Dus je zou wel een account moeten hebben om te kunnen stemmen! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 4 mei 2024 17:54 (CEST)
ik kan niet stemmen en ik ben niet anoniem m.v.g. Cat Laptop - Idil Keysan - Wikimedia Giphy stickers 2019.gif Zozo7077 (overleg) 5 mei 2024 18:47 (CEST)Zozo7077
Ik zag dat je zojuist had gestemd met jouw account dat je 13 dagen geleden had aangemaakt! Groetjes, S.Perquin (overleg) ✯ 5 mei 2024 18:55 (CEST)
Iedereen die dit bericht gelezen heeft mag eigenlijk niet eens stemmen, want werving is verboden... Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 6 mei 2024 17:08 (CEST)
Klopt inderdaad. Dat wist ik niet. Het is de eerste keer dat ik een foto nomineer, dus vandaar! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 6 mei 2024 17:39 (CEST)

De komende tijd minder actief

Dag allemaal,

De komende tijd zal ik minder tot vrijwel niet actief zijn op WikiKids. Ik ben van plan een boek te schrijven over Arnol Kox. Arnol was een Nederlandse straatprediker die actief was in Eindhoven. Hij overleefde op 16-jarige leeftijd een ernstig brommerongeluk en begon tijdens zijn herstel diep na te denken over de zin van het leven. Dit leidde tot een spirituele transformatie waarbij hij besloot het woord van God te verkondigen. Hij werd bekend om zijn evangelisatie op straat en sprak vaak zegeningen uit over de mensen die hij ontmoette. Ondanks gezondheidsproblemen door MDS, bleef hij actief in zijn geloof tot aan zijn dood op 15 juli 2020.

Dus dan weten jullie waarom ik tijdelijk verminderd actief ben! Uiteraard blijf ik berichten op mijn overlegpagina en eventuele e-mails beantwoorden!

Met vriendelijke groet,

S.Perquin (overleg) ✯ 8 mei 2024 10:53 (CEST)

Veel succes met je boek! Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 8 mei 2024 11:02 (CEST)
Ook vanaf deze kant succes gewenst met je boek. Gr. Hanssain (overleg) 8 mei 2024 11:07 (CEST)
Heel veel succes met je boek!! Ik heb Arnol meerdere keren gezien in het echt en vind het ook best interessant dat je een boek gaat schrijven over hem. Groetjes van Pennyyyyy (overleg) 8 mei 2024 19:22 (CEST)
Bedankt allemaal! Mocht je meer willen weten over mijn initiatief; op Studio040 staat een stukje over mij: https://studio040.nl/nieuws/artikel/sander-maakt-online-eerbetoon-aan-arnol-cox-hoop-dat-mensen-zijn-boodschap-herinneren. Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 8 mei 2024 19:53 (CEST)

Discussie: verwijderingsbeleid onbekende personen

Hoi allen,

Het is alweer een tijdje terug dat er op de overlegpagina van het artikel Boaz Roozenbeek een discussie is gevoerd over het wel of niet verwijderen van de pagina. Toen is besloten om te wachten met de beoordeling totdat er richtlijnen hiervoor zijn opgesteld. Daarom nodig ik jullie nu uit voor het opstellen van de richtlijnen, met bijvoorbeeld een titel als Wikikids:Richtlijnen voor (bekende) personen. Ik hoor graag jullie mening. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 8 mei 2024 11:01 (CEST)

Ik wil wel vanuit die van Wikipedia een aanzet maken. Kunnen anderen erop 'schieten' Gr. Hanssain (overleg) 8 mei 2024 11:08 (CEST)
zie Wikikids:Richtlijnen voor (bekende) personen. Wikikids:Richtlijnen voor Instagram, Youtube en TikTok hier ook ondergebracht. Dit overzicht graag beveiligen en alleen te veranderen door vaste gebruikers. Gr. Hanssain (overleg) 8 mei 2024 12:00 (CEST)
Beide pagina's zijn beveiligd. Wouter15 overleg · (MOD). 8 mei 2024 19:05 (CEST)
Hoewel ik niet per se tegen een verwijderingsbeleid voor moderatoren ben, denk ik dat de nieuwe richtlijn Wikikids:Richtlijnen voor (bekende) personen voldoet. Boaz Roozenbeek is een onbekende kunstenaar die alleen op het lokale nieuws is geweest. Dat betekent dat een artikel op WikiKids hoofdzakelijk fungeert als zelfpromotie en/of reclame. Het artikel valt daarmee in de categorie 'personen die zelfs in hun eigen gebied van expertise weinig bekendheid hebben' onder 'Uitoefenaars van beroepen'. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 8 mei 2024 21:03 (CEST)
Eens. Een dergelijke richtlijn of kader geeft duidelijkheid, ook naar diegene die het artikel geplaatst heeft. Mocht er nog wat aan de richtlijn gesleuteld moeten worden, dan merk ik het wel. Gr. Hanssain (overleg) 8 mei 2024 21:31 (CEST)
Helder. Ik heb het artikel verwijderd met vermelding van de reden en de nieuwe richtlijn op de overlegpagina van Kunstenaar15. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 8 mei 2024 22:05 (CEST)
Bedankt voor het maken Hanssain en bedankt voor de afhandeling van de nominatie Hippogryph. Goed bezig! Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 8 mei 2024 22:12 (CEST)

een discussie: oprichting wikikids' app

hoi hoi allemaal, ik zou liever met mijnheer dummer,mv. Leen faas,mijnheer demoor en spoelstra maar mods kunnen hier ook mee bemoeien.

Dus ik was effen bezig op die App Store en ik was aan het denken aan een wikikids app, wanneer dat niet bestond. Dus ik dacht: "We gaan misschien een wikikids app maken", Want het is nodig, sinds er wikis zijn als app (behalve wikikids) zal dat wel zijn als app. En apps zijn ook een deel van economie (wat ik letterlijk bedoel is: Dat dat apps maken een werk is en dat je facturen hebt), dus hat helpt ook de economie.

Dus wat vinden jullie ervan? m.v.g. Cat Laptop - Idil Keysan - Wikimedia Giphy stickers 2019.gif Zozo7077 (overleg) 13 mei 2024 21:35 (CEST)Zozo7077

Ik heb ook weleens gedacht aan een WikiKids-app! Lijkt me mooi als die er zou komen. Alleen moet iemand die dan wel helemaal ontwikkelen en ik weet niet wie dat zou kunnen doen. Maar leuk idee! Groetjes, S.Perquin (overleg) ✯ 13 mei 2024 21:39 (CEST)
Het maken van een app kost op zijn minst 10.000 euro. Volgens mij heeft WikiKids dat geld helemaal niet. Je kan wel op je startscherm een snelkoppeling naar de site plaatsen als je wil. Wel zou het goed zijn als er een keer een mobiele weergave komt. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 13 mei 2024 21:55 (CEST)
Ik denk idd dat het vrij kostbaar is om zo iets te ontwikkelen. Nu al zie je dat het best lastig is om rekening te houden met de schermverdeling. Een PC is vaak horizontaal georiënteerd (Landscape) en een smartphone verticaal (Portret). Gr. Hanssain (overleg) 14 mei 2024 11:54 (CEST)
Kost heel veel tijd, en dan moeten er op WikiKids ook een heleboel sjablonen aangepast worden. Het is wmb niet nodig. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 18 mei 2024 13:40 (CEST)

Infobox ideeën

Overleg overgenomen vanaf boomhut:

Hallo iedereen, zou het goed zijn als ik wat infobox ideeën geef? Ook al vind ik dat wij al super infoboxen hebben, er missen er toch wel twee voor mij. Hier heb ik ze:

  • Infobox historisch persoon (zou dan kunnen zijn voor iemand die impact heeft gehad in de wereld.)
  • Infobox activist (als die niet al bestaat 😭).

Groetjes van Pennyyyyy (overleg)

Dat vind ik al vast een goed idee! Romandom (stel hier een vraag) (overleg) 13 mei 2024 19:09 (CEST)
Op zich een goed idee, maar er zijn infoboxen voor staatshoofden of politici, sporters, acteurs, kunstenaars, wetenschappers en zo. Die hebben ook een relatie tot respectievelijk de portalen politiek, sport, theater/film, kunst en wetenschap. Een historisch of activistisch persoon zou dan gekoppeld moeten of kunnen zijn aan portaal geschiedenis. De vraag is of zijn of haar functie dan al niet in een van de genoemde portalen past. Zie ook: Categorie:Sjablonen infobox. Gr. Hanssain (overleg) 13 mei 2024 22:41 (CEST)
Ik heb een infobox aangemaakt ter beoordeling: Gebruiker:Hanssain/basissjabloon. Kan gebruikt worden voor zowel historisch persoon als activist of andere personen die niet in een van de andere 'persoon-boxen' te vatten vallen. Gr. Hanssain (overleg) 14 mei 2024 12:11 (CEST)
Oké, dank je wel voor het antwoord! Groetjes van Pennyyyyy (overleg) 14 mei 2024 16:34 (CEST)
Geen commentaar op het voorstel gekregen. 15-05-2024 in de Wikiruimte geplaatst als: Sjabloon:Infobox historisch persoon - Deze reactie werd toegevoegd door Hanssain (overleg | bijdragen)
Excuses voor de late reactie. Het nieuwe sjabloon ziet er goed uit. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 15 mei 2024 16:29 (CEST)

Overzicht voormalige vlaggen

Hallo allen, is er ergens een overzicht van voormalige vlaggensjablonen en vlaggen, zoals die van Pruisen, Nazi-Duitsland e.d. Kan ook niet een overzicht vinden van b.v. provincievlaggen. Gr. Hanssain (overleg) 15 mei 2024 12:35 (CEST)

Hallo Hanssain, voor historische landen worden meestal geen vlagsjablonen gebruikt. Bij infoboxen over historische oorlogen worden de afbeelding en de naam van het land dan los in het artikel gezet. Wat betreft de provincievlaggen wordt vaak 'Sjabloon:Naam provincie' gebruikt. Dit is enigszins verwarrend, omdat dit formaat ook wordt gebruikt voor de sjablonen van landen, maar levert geen problemen op omdat voor de provincies infoboxen worden gebruikt. De provincievlaggen zijn te vinden in de Categorie:Sjablonen Nederland, maar hebben geen aparte categorie. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 17 mei 2024 14:52 (CEST)
Na enig zoeken heb ik de vlagcodes van alle landen en provincies van NL en BE in de lijst Vlagcodes gezet. Doordat ik het aantal afbeeldingen van vlaggen beperkt heb gehouden, laadt deze pagina snel. Sjablonen zijn snel te bereiken via de afkorting in de zoekbalk: Sib (Sjabloon informatie box). Daar wordt je ook doorverwezen naar Wikikids:Overzicht sjablonen. We kunnen bij Vlagcodes nog een blokje toevoegen met historische vlaggen op de wijze zoals ik de vlaggen van internationale organisaties heb gedaan. Gr. Hanssain (overleg) 17 mei 2024 14:59 (CEST)
Hallo Hanssain, de lijst ziet er goed uit. Het toevoegen van historische vlaggen is een goed idee, maar dat zijn er wel erg veel, ook al heeft lang niet elk historisch land op Wikikids een vlag. Wellicht kunnen historische vlaggen worden toegevoegd als we ervoor kiezen om veelgebruikte historische vlaggen wel van een aparte landcode/apart sjabloon te voorzien. Dat is tot nu toe (volgens mij) alleen nog gedaan bij de Sovjet-Unie (Sjabloon:SU) en de DDR (Sjabloon:DDR). Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 19 mei 2024 14:22 (CEST)
Sorry, we zaten even 'dubbel'. Wellicht kunnen we voor nu de meest bekende doen zoals SU, DDR en Nazi-Duitsland. Anderen zouden in een apart artikel geplaatst kunnen worden met een verwijzing vanuit Vlagcodes. Gr. Hanssain (overleg) 19 mei 2024 14:59 (CEST)
Dat lijkt me een goed idee. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 20 mei 2024 01:38 (CEST)
Bedankt voor je aanvullingen. Gr. Hanssain (overleg) 20 mei 2024 09:03 (CEST)
Ik heb gemerkt dat het aantal afgebeelde vlaggen de laadsnelheid toch beïnvloed. Omdat het bedoeld is om vlagcodes snel te vinden heb ik de codes tussen een <nowiki> gezet. Gr. Hanssain (overleg) 21 mei 2024 11:57 (CEST)
Hallo Hanssain, dat is inderdaad een goed idee. Zag ook het gesprek in het nieuwe onderwerp. Uiteindelijk is pagina denk ik ook zonder afbeeldingen duidelijk genoeg. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 21 mei 2024 18:39 (CEST)

Nieuwe gebruikersgroep: taalvaardigen

Dag allemaal, bij de recente wijzigingen heb ik nieuwkomers nu een rode kleur gegeven en ervaren gebruikers een groene kleur. Daardoor weet ik dat ik de groene bewerkingen niet echt meer hoef te controleren, omdat ik ervan uitga dat het goede wijzigingen zullen zijn. Echter komt het ook weleens voor dat er juist informatie met spelfouten wordt toegevoegd. Daarom leek het mij een goed idee om een nieuwe gebruikersgroep toe te laten voegen genaamd "Taalvaardige". Deze kunnen gebruikers verdienen wanneer blijkt dat zij goed zijn in spelling en grammatica en vrijwel foutloze teksten schrijven. Het kan dan handmatig worden uitgereikt aan moderatoren en gebruikers kunnen dan wellicht ook een badge ervoor verdienen. Ik ben benieuwd wat jullie van dit idee vinden! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 17 mei 2024 19:40 (CEST)

Kan je die groepen kleuren? Dat wist ik niet eens... Als het technisch mogelijk is ben ik wel voorstander van de nieuwe groep, al zijn de teksten van de groep "ervaren gebruikers" ook taalkundig goed. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 17 mei 2024 20:48 (CEST)
Ja, dat kan zeker! En je kunt het vervolgens ook opslaan als standaard, zodat je het niet de hele tijd hoeft in te stellen. Het klopt dat de teksten van de groep "ervaren gebruikers" best goed zijn, al lijkt mij een nieuwe groep beter. Die zou ik dan liever gebruiken als de groepen "ervaren gebruikers", "leerlingen" en "nieuwkomers". S.Perquin (overleg) ✯ 18 mei 2024 12:27 (CEST)
En ik? ik ben een leerling :/ en als er een taalvaardigen groep is dan een minder en een middelmatig want het is ook bij ervaren, leerling en nieuwkomers. M.v.gm.v.g. Cat Laptop - Idil Keysan - Wikimedia Giphy stickers 2019.gif Zozo7077 (overleg) 17 mei 2024 21:03 (CEST)Zozo7077
Daar dacht ik ook nog aan, maar dan wordt het wel ingewikkelder. Mij lijkt enkel een groep "Taalvaardigen" beter, omdat dit echt alleen iets zegt over spelling en grammatica in plaats van hoe lang je al op WikiKids zit en hoeveel artikelen je hebt geschreven. S.Perquin (overleg) ✯ 18 mei 2024 12:27 (CEST)
Het zegt me niets. Waar kan ik dit evt. zien? Gr. Hanssain (overleg) 18 mei 2024 13:26 (CEST)
Als je naar Speciaal:RecenteWijzigingen gaat en je klikt op de lichtgrijze tekst "Filter wijzigingen (gebruik het menu of zoek op filternaam)", komt er een menu tevoorschijn. Daar kun je bij elke gebruikersgroep rechts op het potloodje klikken en het een kleur geven. Vervolgens klik je op "Huidige filterinstellingen opslaan" (links van het prullenbakje), geef je je filter een naam, vink je "Als standaard instellen" aan en maak je het filter aan! S.Perquin (overleg) ✯ 18 mei 2024 13:32 (CEST)
Zoiets toevoegen aan de recente geschiedenis, is niet zomaar te doen. Je kunt het beste filteren op leerlingen en nieuwkomers, als je wijzigingen wilt controleren. Van alle nieuwe gebruikers worden de wijzigingen door ook moderatoren bekeken. (Nieuwe gebruikers = minder dan 25 bewerkingen) Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 18 mei 2024 13:39 (CEST)

Traag ladende pagina's

Hallo techneuten. Bij het artikel Vlagcodes hebben we gemerkt dat bij een toenemend aantal (vlag)afbeeldingen het laden steeds trager ging. Dat staat los van het aantal pixels per plaatje. De pagina Lijst van vlaggen van de wereld laadt extreem langzaam (op mijn smartphone bijna 2 minuten). Is het technisch mogelijk om bijvoorbeeld een pop-up te laten verschijnen met de mededeling "Vanwege de grote hoeveelheid plaatjes, laadt dit artikel langzaam - Even geduld A.U.B." De enige oplossing die ik anders kan bedenken is een tussenpagina met een soortgelijke mededeling en daarbij "Klik hier om toch verder te gaan" en dan naar de gevraagde pagina te gaan. Gr. Hanssain (overleg) 21 mei 2024 13:11 (CEST)

Zo je willen uitloggen, of via een andere browser (waar je niet ingelogd bent) proberen de pagina te bezoeken? Als het goed is, is de wachttijd dan ongeveer 1 seconde. Dat komt omdat de pagina van bewerkers anders wordt geladen dan die van normale bezoekers. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 21 mei 2024 17:38 (CEST)
Het is volgens mij wel zo dat alleen de eerste die die pagina in een week opent zo'n lange tijd moet wachten. Iedereen die daarna komt in die week heeft die wachttijd niet. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 21 mei 2024 17:41 (CEST)
Dat klopt inderdaad, volgens mij is die wachttijd alleen als een bewerker de pagina in de afgelopen week niet heeft geopend. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 21 mei 2024 17:44 (CEST)
Heb het via Edge geprobeerd en idd laadt Lijst van vlaggen van de wereld <1 sec. Ook als ik nu ingelogd ben. Maar omdat je (altijd) snel een code wilt kunnen vinden lijkt me de 'kale' versie van Vlagcodes toch handiger. Gr. Hanssain (overleg) 21 mei 2024 17:48 (CEST)

Hoe zie je waarom iemands geblokkeerd is?

Dag allemaal, waar en hoe kon je ook alweer zien waarom iemand geblokeerd is? Ik kan me herinneren dat je ergens kon zien wat iemand precies schreef en dat het filter daardoor afging. Ik hoor graag van iemand! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 21 mei 2024 13:22 (CEST)

Je kan naar de filterlogboeken gaan en dan zoek je blokkeerlogboeken en dan zie je het. Of anders kan je op iemands overlegpagina gaan en welk sjabloon ze gebruikt hebben zien. m.v.g. m.v.g. Cat Laptop - Idil Keysan - Wikimedia Giphy stickers 2019.gif Zozo7077 (overleg) 21 mei 2024 13:25 (CEST)Zozo7077
Bedankt, maar ik bedoelde eigenlijk hoe je kan zien wat iemand preciés schreef, dus niet alleen dat filter 21 afging vanwege schuttingtaal, bijvoorbeeld. Maar ik heb nu ontdekt dat je bij Speciaal:Filterlogboek op "details" en "onderzoeken" kunt klikken. Zo kun je zien wat iemand precies heeft aangepast waardoor diegene geblokeerd is! S.Perquin (overleg) ✯ 21 mei 2024 13:27 (CEST)
@S.Perquin, als iemand lelijk heeft gedaan, hoef je niet te verwijzen naar dat filterlogboek. Hij weet heel goed zelf wat hij heeft getypt. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 21 mei 2024 17:44 (CEST)
Oké, dan zal ik de volgende keer alleen aangeven dat we weten wat diegene heeft geschreven en dat diegene het zelf ook wel weet! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 21 mei 2024 19:33 (CEST)

iets

ik had het idée dat we zoëen sjabloon is van warroom je die pagina moet beveiligen. Zo als je een pagina nodig hebt die bevieligd moet worden zou die sjabloon op de bovenkant staan. Dus mag ik zoëen sjabloon maken? m.v.g. Cat Laptop - Idil Keysan - Wikimedia Giphy stickers 2019.gif Zozo7077 (overleg)Zozo7077

Je bedoeld een sjabloon op iedere pagina die beveiligd is over waarom die pagina beveiligd is? Dat zou op zich wel kunnen, maar in principe kun je ook in de bewerkingsgeschiedenis als opmerking lezen waarom de pagina beveiligd is, bijvoorbeeld vanwege herhaaldelijk vandalisme. Groetjes, S.Perquin (overleg) ✯ 22 mei 2024 18:05 (CEST)

Suggesties voor wikikids (gwn suggesties geen moetje)

sjablonen:

  • infobox actualiteit (als er eentje is)
  • infobox wiskundige (als er eentje is) het is niet hetzelfde als infobox wetenschapper

extra's:

  • 1 april pagina's: grappige enclypedische anekdotes. Wel een sjabloon zetten als het 3 april is om te laten zien dat het een aprilgrap is
  • Moderator-verkizigen, ik weet dat het door andere moderatoren is gekozen, maar laat een kans, dat is meer eerlijk. Toch?
  • Wikikids logo veranderen op feesdagen, alsjebliedt DeMoor of Gerard Dummer Laat ze toch dit doen. -m.v.g. m.v.g. Cat Laptop - Idil Keysan - Wikimedia Giphy stickers 2019.gif Zozo7077 (overleg) 25 mei 2024 21:49 (CEST)Zozo7077
Leuk dat je deze ideeën met ons deelt! Ik heb echter een sterke mening over sommige punten. Zou je kunnen uitleggen wat de infobox actualiteit zou doen? Ik denk niet dat we een infobox voor een wiskundige nodig hebben, aangezien die van een wetenschapper prima kan worden gebruikt. Ook vind ik dat het WikiKids-logo gewoon moet blijven zoals het is (of met seizoenen), maar niet met feestdagen, aangezien niet iedereen ze viert. Het toevoegen van 1 april-pagina's lijkt me wel leuk, maar ik ben benieuwd wat de rest ervan vindt. Groetjes van Pennyyyyy (overleg) 25 mei 2024 22:08 (CEST).
Moderatorverkiezingen doen we niet. Moderatoren worden na overleg tussen de moderatoren gekozen, om gezeur te voorkomen.
Er zijn een paar versies van het WikiKids logo, deze worden op dit moment niet gebruikt. Zie Bestand:Wiki.png.
Je kunt zelf een 1 aprilpagina maken in je eigen gebruikersruimte.
Wat betreft de infoboxen, alleen aanmaken als het op veel artikels gebruikt gaat worden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 25 mei 2024 22:11 (CEST)
En als de aprilgrap niemeer "geldig" is moet ik dan een sjabloon maken daarvoor (dat het allang voorbij is)? m.v.g. Cat Laptop - Idil Keysan - Wikimedia Giphy stickers 2019.gif Zozo7077 (overleg) 25 mei 2024 22:22 (CEST)Zozo7077
Laat maar, het mag m.v.g. Cat Laptop - Idil Keysan - Wikimedia Giphy stickers 2019.gif Zozo7077 (overleg) 25 mei 2024 23:31 (CEST)Zozo7077

Videospel, computerspel, game

Hallo allen, ik heb termen als videogame, game, computerspel enz. allemaal laten verwijzen naar videospel. In dat artikel staat ook een overzicht van de videospel-genres. Daarvoor zijn inmiddels ook categorieën aangemaakt met dezelfde (Nederlandse) naam. Een aantal videospellen zijn al binnen deze categorieën gebracht. De lijst van computerspellen moet nog verder worden nagelopen, maar dat is niet mijn specialiteit. Hierdoor krijg je een lijst van computerspellen die op alfabetische volgorde is en onder videospel een lijst op genre. Bedankt alvast voor jullie hulp. Uiteindelijk kan dan een echt portaal videogames worden gemaakt met dezelfde indeling. Een aantal videospel-genres moet nog beschreven worden (wat zo'n genre inhoud). Gr. Hanssain (overleg) 27 mei 2024 09:18 (CEST)

Bedankt Hanssain! Goed werk! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 27 mei 2024 09:33 (CEST)
Ik heb ook een navigatiesjabloon videospellen aangemaakt en reeds her en der toegevoegd (kan verder worden aangevuld): sjabloon:Navigatie videospellen. Gr. Hanssain (overleg) 27 mei 2024 17:40 (CEST)
c:nl:Categorie:Computerspel kan gebruikt worden voor eventueel relevante games. Maar hier zitten ook veel games tussen die eigenlijk niet relevant zijn, zeker niet voor WikiKids. De grotere games kunnen wel een artikel krijgen, maar je hoeft niet voor elke Pokémon game een artikel te hebben. Een overzichtsartikel is dan wmb. genoeg. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 28 mei 2024 11:31 (CEST)
Hoi Rots61, ik ben in eerste instantie uitgegaan van het bestaande aanbod aan videospellen in WikiKids en heb het artikel Videospellen als uitgangspunt gebruikt. Dingen liepen naar mijn gevoel nogal door elkaar en genres waren nog niet aanwezig. Die heb ik in ieder geval aangemaakt, zodat ze ook in de infoboxen gemeld kunnen worden bij elk videospel. Zelf ben ik eigenlijk helemaal niet thuis in de games wereld, dus het kan best zijn dat ik dingen verkeerd geïnterpreteerd heb. Ben inmiddels wel wat wijzer op dit gebied. Heb dus vooral gekeken naar de categorie-structuur en of e.e.a. correct naar elkaar verwijst. Als kenners de lijst van computerspellen hebben doorgelopen, kan er dus een Portaal worden aangemaakt, want dan heb je voldoende relevante informatie en een juiste indeling. Gr. Hanssain (overleg) 28 mei 2024 11:49 (CEST)
Ben er nu mee bezig, zie Gebruiker:Rots61/Games, een gedeelte is geen game, maar een onderdeel van een game. Een ander gedeelte zoals Bubble blaster (beter bekend als bubble shooter) is een algemene term, waaronder veel makers hun eigen spel hebben gemaakt, er zijn wel tientallen bubble shooters, die net allemaal iets anders werken, maar het concept blijft hetzelfde. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 28 mei 2024 12:14 (CEST)
Bedankt voor de uitleg. Ik blijf het volgen. Gr. Hanssain (overleg) 28 mei 2024 12:43 (CEST)

WikiKids Magazine

Dag allemaal, als alternatief op de KidsKrant, bedacht ik het WikiKids Magazine. Dit magazine zal vier keer per jaar verschijnen: aan het einde van maart, juni, september en december. Voor januari t/m maart 2024 heb ik alvast een magazine gemaakt (klik hier!). Ik zou het leuk vinden als jullie iets naar me zouden sturen wat ik eind juni in het magazine kan plaatsen! De inzendingen kunnen gaan over dingen die je bijvoorbeeld in april, mei en/of juni 2024 hebt gedaan op WikiKids. Het kunnen ook opmerkelijke dingen zijn die je hebt opgemerkt of leuke, grappige of bijzondere dingen! Als je iets wilt schrijven voor het WikiKids Magazine, mag je een e-mail naar mij sturen! Ik ben benieuwd wat jullie van het eerste nummer van het WikiKids Magazine vinden en ik hoor jullie reacties dan ook graag! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 27 mei 2024 10:29 (CEST)

Ziet er leuk uit Sander, wellicht meer op de kinderen gericht. Misschien kun je t.z.t. pijltjes o.i.d. toevoegen om door de verschillende nummers heen te kunnen bladeren. Gr. Hanssain (overleg) 27 mei 2024 11:54 (CEST)
Bedankt Hanssain! Dat idee van die pijltjes om naar volgende en vorige nummers te gaan is inderdaad wel leuk! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 27 mei 2024 12:55 (CEST)

Opnieuw de vraag: hulpmoderatoren, goed idee?

Dag allemaal, opnieuw voel ik me machteloos door te zien dat Ikhoi‎ en Noy‎ samen bezig zijn met (grootschalig) vandalisme en dat er geen moderators online zijn om in te grijpen. De automatische moderator kan mensen automatisch voor 4 uur blokkeren, maar dit syteem ziet veel over het hoofd. Ik heb idee al eens eerder ingebracht, maar ik vraag het weer opnieuw. Is het écht geen goed idee om sommige gebruikers met meer ervaring als hulpmoderator aan te stellen, zodat zij vandalisten, net als het systeem, voor 4 uur kunnen blokkeren en dat een moderator er dan later naar kijkt? Ik hoor graag jullie meningen! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 30 mei 2024 13:52 (CEST)

Het instellen van een hulpmoderator doen we niet. Een keer in de zoveel tijd zoeken we echte moderatoren, dan kunnen mensen zichzelf aanmelden om moderator te worden. Als je aanvullingen hebt voor het filter, zijn die zeker welkom. (Samen hebben Ikhoi en Noy totaal 8 bewerkingen gedaan op 6 pagina's.) Dus kortom hulpmoderatoren komen niet naar WikiKids. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 31 mei 2024 22:44 (CEST)

Kijkwijzer (verplaatst vanuit Boomhut)

Kijkwijzer op infobox

Hoi hoi! Ik was eens weer op Wikipedia en zag daar een filmartikel met daar onder Kijkwijzer symbolen gegeven aan de film. Mijn vraag is of het mogelijk zou zijn om een balkje te maken helemaal onder een infobox waar je Kijkwijzer symbolen kan zetten bij een film/serie infobox. Misschien een alternatieve infobox onder de gewone die je dan alleen gebruikt als je over een film schrijft met heftige onderwerpen? Ik wil het graag weten ;D. (P.S: Ik weet niet of deze vraag hier hoort of in de Clubhuis.) Groetjes van 𝙋𝙚𝙣𝙣𝙮𝙮𝙮𝙮 (overleg) 5 jun 2024 18:05 (CEST)

De vraag hoort zeker in het clubhuis. De kijkwijzer staat al wel op WikiKids beschreven. Wellicht kunnen we aan de sjabloon:Infobox film een kopje toevoegen. Weet je het artikel nog waar het bij stond? Misschien kunnen we net als bij de vlaggen sjablonen maken (KW06, KWangst). Gr. Hanssain (overleg) 5 jun 2024 18:27 (CEST)
Ik heb hier het artikel nog [1]!! Ik vond het best slim dat ze hier de Kijkwijzer symbolen hebben gezet sinds dat de film best wel heftig is, gezien waar het over gaat. De sjablonen zouden wel handig kunnen zijn. Ben benieuwd wat andere gebruikers ervan vinden. Grtz van 𝙋𝙚𝙣𝙣𝙮𝙮𝙮𝙮 (overleg) 5 jun 2024 19:58 (CEST)
Ik wacht even het commentaar van de moderatoren af. De 'vlaggenoptie' lijkt me eenvoudiger dan hoe Wikipedia het doet. Dan kunnen we onder Wikikids:Overzicht sjablonen een verwijzing naar een lijstje plaatsen welke code voor welk icoontje. Gr. Hanssain (overleg) 5 jun 2024 21:38 (CEST)
Ik heb alvast de codes en een overzicht aangemaakt. Zie: Codes Kijkwijzer. Deze ook gekoppeld aan Wikikids:Overzicht sjablonen. Gr. Hanssain (overleg) 6 jun 2024 12:39 (CEST)
Gelukt! Zie voorbeeld bij The Florida Project en E.T. the Extra-Terrestrial. Ik heb de regel in het sjabloon:Infobox film toegevoegd. Bij Indoboxen die al zijn geplaatst moet je de regel zelf even toevoegen en invullen met de bijbehorende kijkwijzer codes. Ik heb nog geen reactie gehad van de moderatoren, maar ik denk dat het wel OK is. Gr. Hanssain (overleg) 6 jun 2024 13:59 (CEST)

Dag allemaal, mooie toevoeging op de informatie! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 10 jun 2024 16:36 (CEST)

Studenten aan het werk

Dag allemaal,

Morgen ga ik weer eens met studenten van de Pabo aan het werk op WikiKids. Deze keer van de MarnixAcademie. Dus als het goed is worden er morgen zo'n 20 accounts aangemaakt en gebruikerspagina's gevuld. Ook zullen de studenten artikelen gaan schrijven die dag. De onderwerpen gaan over Wetenschap en Technologie. Hopelijk volgen er weer mooie artikelen voor WikiKids. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 10 jun 2024 16:42 (CEST)

Leuk, heb ik ook mijn deeltijdopleiding gedaan rond 2000. Gr. Hanssain (overleg) 10 jun 2024 17:35 (CEST)
Het zou wel streng gecontroleerd moeten worden. Maar ik zie dat het "kinderen" in opleiding zijn. Maar ik denk dat het goed zal zijn. m.v.g. Cat Laptop - Idil Keysan - Wikimedia Giphy stickers 2019.gif Zozo7077 (overleg) 10 jun 2024 17:32 (CEST)Zozo7077
Ga er maar vanuit dat dat wel gebeurt. Een Pedagogische academie voor het basisonderwijs is een HBO opleiding. Gr. Hanssain (overleg) 10 jun 2024 17:35 (CEST)
Interessant! Ik kijk uit naar de artikelen die zullen komen! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 10 jun 2024 17:44 (CEST)
Kunnen ze de Lijst van technologieën helpen aanvullen. Gr. Hanssain (overleg) 10 jun 2024 19:48 (CEST)
Ik zal ze er op wijzen! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 10 jun 2024 21:19 (CEST)
Mooi dat er weer eens studenten komen. Ik hoop op veel mooie resultaten. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 10 jun 2024 21:47 (CEST)
'K heb al een paar gezien en de pagina's zijn oké. m.v.g. Cat Laptop - Idil Keysan - Wikimedia Giphy stickers 2019.gif Zozo7077 (overleg) 11 jun 2024 17:48 (CEST)Zozo7077
Ik heb een pagina aan de scholenlijst toegevoegd van de Marnix Academie, zie Wikikids:Marnix Academie. Ik heb hier elk account benoemd die is aangemaakt door studenten plus de artikelen waar ze aan hebben gewerkt! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 11 jun 2024 19:04 (CEST)
Excuses voor de late reactie. Fijn dat de studenten hun bijdrage leveren aan WikiKids. De eerste artikelen zien er al goed uit! Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 11 jun 2024 19:41 (CEST)

Waarom is wikikids zo slecht

Waarom is wikikids zo slecht - Deze reactie werd toegevoegd door Jitte (overleg | bijdragen)

Wat vind je er slecht aan? En wat zijn eventuele verbeterpunten? Groetjes, S.Perquin (overleg) ✯ 13 jun 2024 13:51 (CEST)
Wikikids probeert hetzelf te verebeteren dus zeg wat je slecht vind. m.v.g. Cat Laptop - Idil Keysan - Wikimedia Giphy stickers 2019.gif Zozo7077 (overleg) 13 jun 2024 14:22 (CEST)Zozo7077

Station Amsterdam Noord

Het artikel Station Amsterdam Noord bevat een sjabloonfout. Ik vermoed dat de maker geprobeerd heeft om een Wikipediasjabloon te gebruiken, want ik kan het (originele) sjabloon niet op Wikikids vinden. Gr. Hanssain (overleg) 15 jun 2024 14:57 (CEST)

Opgelost, het sjabloon weggehaald. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 15 jun 2024 20:06 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=869245"