AC/DC

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
concert van AC/DC met Scott en Young

AC/DC is een hardrock/Rock 'N' Roll band uit Australië. De band is opgericht in Sydney in 1973 door de gebroeders Angus Young en Malcolm Young. Ze scoorden met Whole lotta Rosie in 1977 hun grootste hit. Ze zijn ook bekend van hun nummer Highway to hell uit 1979 en Thunderstruck in 1990. Nog steeds staan een aantal nummers in de top 2000.

De leden werden al vaak veranderd, maar de huidige leden zijn:

Een aantal bandwisselingen zijn het gevolg geweest van sterfgevallen. De zanger Bon Scott overleed op 19 februari 1980. Hij was op kroegentocht geweest en had te veel gedronken. Hij kreeg een black-out. Zijn vriend bracht hem niet meteen naar het ziekenhuis. Dat deed hij een dag later, maar toen was Scott al dood. Malcolm Young is op 61-jarige leeftijd gestorven aan longkanker. Hij leed al enige tijd aan dementie. Drie weken ervoor stierf zijn broer George Young.


In 2011 kwamen er twee dvd's uit met hun optredens. De leden wonen erg ver uit elkaar en Angus' vrouw komt uit Nederland.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=AC/DC&oldid=728806"