Almere Stad

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Map NL Almere Stad.PNG

Almere Stad is een stadsdeel van de stad Almere in de Nederlandse provincie Flevoland. Het stadsdeel heeft 104.867 inwoners (2006).

Wijken

De eerste huizen in Almere Stad zijn opgeleverd in 1980. In Almere Stad liggen de wijken: Centrum, Stedenwijk, Tussen De Vaarten, Literatuurwijk, Muziekwijk, Filmwijk, Danswijk, Parkwijk, Kruidenwijk, Noorderplassen-West, Noorderplassen-Oost, Staatsliedenwijk, Waterwijk en Verzetswijk. Gooisekant, Hollandsekant, Veluwsekant en Markerkant zijn industrieterreinen van Almere Stad.

Centrum

Sinds afgelopen zomer is er in Almere een heel nieuw stadshart geopend. Dit stadshart bestaat voornamelijk uit winkels. De burgemeester van Almere is op het moment Franc Weerwind. Het stadhuis vind je op het stadhuisplein in het centrum, waar elke woensdag en zaterdag markt gehouden wordt. Tegenover het stadhuis ligt de bibliotheek. Er staat ook een schouwburg in het nieuwe stadsdeel. Het ligt aan het weerwater.

Alles is goed te bereiken met openbaar vervoer. Er zijn speciale busbanen, waardoor het openbaar vervoer vaak sneller is, dan de auto.

Flevoziekenhuis

In het centrum ligt ook het Flevoziekenhuis. Op dit moment wordt het ziekenhuis verbouwd. Almere blijft groeien, qua inwoners. Daarom wordt het ziekenhuis nu een stuk groter.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Almere_Stad&oldid=664535"