Avocado

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een gespleten avocado.

De avocado is een grote groene vrucht die groeit aan een advocaatboom. Wanneer de vrucht geplukt is, is het nog onrijp. Een avocado rijpt verder nadat hij geplukt is. Je kunt een avocado dus niet meteen opeten. Wanneer iets verder moet rijpen nadat het geplukt is, noemen ze het een vrucht. Een avocado is dus een vrucht en geen groente.

Je kunt de avocado opeten, maar dan moet je hem wel eerst schillen en de pit eruit halen, die is erg groot. Een makkelijke manier om een avocado te schillen: 1. Snijd de avocado door midden tot aan de pit. 2. Draai de twee helften van elkaar af. 3. Nu heb je twee halve avocado's. (zie afbeelding) 4. Tik je mes in de pit, zo haal je hem er makkelijk uit! 5. Snijd de avocado vanaf het vruchtvlees in tot aan de schil. Doe dit in de lengte en in de breedte. 6. Duw vanaf de schilkant met je vingers het vruchtvlees omhoog. 7. Je hebt nu mooie blokjes met avocado! Ook heb je nu al het vruchtvlees uit je avocado!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Avocado&oldid=686075"