Help mee! Maak een account of meld je aan.

Een prettige Bevrijdingsdag!

Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Big Ben

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Big Ben

De Big Ben is de grote klokkentoren van het Westminster Palace. De klok staat in Londen, Engeland. Het woord 'big' in het Engels betekent 'groot'. De naam van deze klokkentoren is dus 'Grote Ben' in het Nederlands. Veel mensen noemen de hele toren 'Big Ben', maar eigenlijk is het enkel de grote klok die in de toren hangt die Big Ben heet. De toren zelf heet officieel Elizabeth Tower (naar koningin Elizabeth II) en is ongeveer 96 m hoog.

Big Ben luidt enkel het uur, de kwartieren worden door 4 kleinere klokken geluid, en met zijn 13195 kg is hij een van de zwaarste klokken ter wereld.

De Big Ben zou genoemd zijn naar de politicus sir Benjamin Hall, die man had nogal een grote gestalte. Of naar een bokslegende bij de zwaargewichten genaamd Ben Caunt. Hij hield zijn laatste gevecht in 1857, het jaar waarin de Big Ben klaar was.

Vanaf augustus 2017 zal de Big Ben voor vier jaar zwijgen, dus je hoort vier jaar lang geen geluid meer van de klokkentoren.

Klokken van de Big Ben

Wil je de Big Ben eens horen luiden? Bekijk dan dit filmpje op YouTube:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Big_Ben&oldid=613070"