Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Celblok H

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Celblok H is een Nederlandse vrouwen gevangenisserie dat wordt uitgezonden door SBS6. De serie telt momenteel vier seizoenen. Het eerste seizoen telde tien afleveringen. Het tweede, derde en vierde seizoen telt twaalf afleveringen.

Verhaal

Seizoen 1

Voormalig kapster Suzanne Kramer wordt al jarenlang door haar man mishandeld. Suzanne kon hiermee niet leven en dus besloot ze een aanslag te plegen op haar man. Het lukt haar niet om door te zetten, omdat haar dochter net op tijd weet binnen te stappen en het plan van haar moeder uit haar hoofd te praten. Erik weet dit te overleven en doet aangifte. Suzanne wordt in voorarrest overgedragen naar P.I. de Banckert. Ze wordt in het H-blok geplaatst bij de gedetineerde Frederica Hendriks, Elizabeth van Gemert, Dorien Breeveld, Nancy Klimsop en Kim Polotikan. Freddy legt Suus een aantal eisen op waar zij aan moet voldoen. Ze krijgt daarom de opdracht om Freddy en haar mede-gedetineerde te beschermen en te helpen. Suus krijgt van Alexandra 'Lex' Holt de opdracht om Freddy pijn te doen. Freddy is woest dat Suus partij heeft gekozen voor Lex Holt, maar beweert aan Freddy dat ze geen keuze had. Suus zit middenin het conflict tussen Hendriks en Holt.

Seizoen 2

De gevangenis P.I. de Banckert krijgt een nieuwe gevangenisdirecteur Agnes Brinhorst. Brinkhorst legt strengere regels op en onderschept meteen een levering drugs. Suus verblijft al een aantal maanden in de isoleercel, nadat ze Alexandra Holt heeft vermoord. Brinkhorst wilt van de gedetineerden weten wie er drugs naar binnen smokkelt. Freddy moet een nieuw plan bedenken om de drugs voorbij Brinkhorst naar binnen te laten. Brinkhorst wilt een tuinproject starten en geeft daarbij Dorien de opdracht om de leiding op haar te nemen. Naast Dorien werken onder andere Cas de Ruiter en Steve Landveld mee aan het tuinproject en raken Dorien en Cas verliefd op elkaar. De gevangenis krijgt drie nieuwe gedetineerde, waarvan één het voorzien heeft op Suus Kramer, die in opdracht is gestuurd door Vincent Holt, de man van Alexandra. In de doucheruimte wordt Suus aangevallen door één van de gedetineerde en wordt op het nippertje gered door Maxine van Leeuwen. Suus belandt wel op de medisch unit en wilt Brinkhorst weten of Suus haar kent en waarom ze is aangevallen. Brinkhorst is ondertussen bezig om Altan Cetin zijn leven te verwoesten. Altan heeft in het verleden een baby bij een moeder weggehaald als Maatschappelijk werker, waar op dat moment Brinkhorst werkte als bewaarder. Brinkhorst heeft een trauma opgelopen, nadat Janna zelfmoord heeft gepleegd omdat haar baby bij haar is weggenomen en zint daarom wraak op Altan.

Rolverdeling per seizoen

Acteur Personage Aantal afleveringen
S1 S2 S3 S4 Totaal
Isa Hoes Suzanne 'Suus' Kramer 10 12 12 3 37
Christine van Stralen Elizabeth 'Lies' van Gemert 10 12 12 3 37
Imanuelle Grives Dorien 'Door' Breeveld 10 12 12 3 37
Jaika Belfor Nancy 'Boomer' Klimsop 10 12 12 3 37
Eva Poppink Vera Maas 10 12 12 3 37
Mustafa Duygulu Altan Cetin 10 12 12 3 37
Eva van de Wijdeven Frederica 'Freddy' Hendriks 10 12 12 2 36
Dimme Treurniet Rob 'Beer' Berends 10 12 11 33
Barbara Pouwels Agnes Brinkhorst 12 12 3 27
Denise Aznam Kim Polotikan 10 7 6 2 25
Stefan Rokebrand Maxine van Leeuwen 9 12 3 24
Bo Maerten Tess de Waal 9 12 21
Elise van 't Laar Skye Pietersen 12 12
Caro Lenssen
Ilse Ott
Bodine Westerveld 10 3 13
Inge Ipenburg Alexandra 'Lex' Holt 10 10
Marieke van Leeuwen Erika Simons 10 10
Medina Schuurman Catelijne 'Caat' Bergsma 5 3 8
Daphne Bunskoek Annet Cetin 4 4
Loes Haverkort Anouk van Dam 3 3
Brechtje Kat Linda Muller 8 12 12 3 35
Hanneke Latchmansing Leonie Krone 7 4 6 3 20
Maartje van de Wetering Meike Elders 9 10 19
Raymond Thiry Ben Stolk 6 1 3 2 12
Sascha de Pimentel Sophie van Gemert 1 11 12
Steef Cuijpers Kees Derksen 2 8 10
Maja van den Broecke Lucy de Bok 7 3 10
Daantje Idelenburg Noortje Kramer 8 1 9
Leon Voorberg Erik Kramer 5 2 1 8
Wieger Windhorst Dylan Holt 4 4 8
Poal Cairo Niels Jasper 3 5 8
Zoë van Weert Lotte 'Lot' Dekker 8 8
Jord Knotter Cas de Ruiter 5 1 1 7
Stefanie van Leersum Ankie 3 4 7
Frans van Deursen Rechercheur van Zalen 7 7
Hugo Koolschijn Vader van Agnes 3 3 6
Rian Gerritsen Tanja Richter 4 1 5
Nadia Amin Toni de Graaf 3 1 4
Marike van Weelden Ronny 4 4
Mike Libanon Steve Landveld 4 4

Hoofdpersonages

Acteur Personage Seizoen Afleveringen
Isa Hoes Suzanne 'Suus' Kramer 1-heden 37
Suzanne Kramer wordt gearresteerd voor poging tot moord op haar man Erik Kramer. Suzanne komt op de afdeling van Frederica Hendriks, die de 'leiding' heeft over haar team. Suzanne krijgt al snel de bijnaam Suus of rooie. Freddy legt Suus een aantal regels op die zij moet handhaven. Suus heeft een dochter Noortje en komt haar op zoeken samen met Erik. Suus en Erik hebben beide afgesproken om zo normaal mogelijk tegen elkaar te doen voor Noortje. Suus wilt vaker haar dochter zien en belt daarom vanuit de gevangenis regelmatig naar huis. Erik wilt dat Suus ophoudt met bellen om Noortje te spreken, dit omdat hij denkt dat het Noortje veel pijn doet. Tijdens het bezoekuur waar Erik zit te wachten op Suus, gaat ze helemaal door het lint omdat hij alleen is gekomen zonder Noortje. Lex heeft zijn zoon Dylan de opdracht gegeven om een relatie te beginnen met Noortje. Als Noortje van plan is om haar moeder te bezoeken, blijkt het dat ze drugs bij zich heeft. Echter heeft Dylan de drugs verstopt in Noortje haar kleding. Nadat Suus wraak heeft genomen op Lex Holt samen met Freddy, laat Lex het hier niet zomaar bij zitten en wilt dat haar zoon Noortje vermoord. Suus krijgt dan heftig nieuws te horen dat haar dochter is overleden en verdenkt meteen Lex hiervan. Tijdens een confrontatie in de laatste aflevering van het eerste seizoen, daagt Lex Suus volledig uit. Suus kan op dat moment niet meer helder denken en vermoord Lex.
Eva van de Wijdeven Frederica 'Freddy' Hendriks 1-heden 36
Frederica 'Freddy' Hendriks neemt vanaf het begin van het seizoen de leiding over haar team. Ze neemt het vaak op tegen Alexandra 'Lex' Holt en denkt de strijd tegen haar te kunnen winnen. Lex weet Freddy snel te pakken en haar te vertellen dat zij de 'baas' is van de gevangenis. Freddy is in gevangenis belandt door frituurvet in het gezicht van de kookleraar te gooien.
Inge Ipenburg Alexandra 'Lex' Holt † 1 10
Alexandra 'Lex' Holt is de vijand van Freddy en is de 'baas' van haar eigen Celblok. Lex neemt wraak op Freddy en wilt haar laten zijn dat zij de 'baas' is. Lex is in de gevangenis belandt nadat ze een moord heeft gepleegd. De strijd tussen haar en Freddy loopt hoog op wat leidt tot gewonden. Lex huurt haar zoon in om een relatie te starten met Noortje. Tijdens meerdere aanvallen op Lex, vindt ze dat Suus moet bloeden en neemt wraak door haar dochter te laten vermoorden. Dylan heeft het laten lijken alsof Noortje zelfmoord heeft gepleegd. Suus weet bijna zeker dat Lex achter de moord van haar dochter zit. Lex daagt Suus volledig uit door steeds maar over Noortje te beginnen waardoor Suus compleet stuk gaat van verdriet. In haar cel vermoord Suus Alexandra Holt.
Christine van Stralen Elizabeth 'Lies' van Gemert 1-heden 37
Elizabeth 'Lies' van Gemert is een gedetineerde. Lies heeft een dochter die ze al een tijdje niet heeft gezien. Sophie, de dochter van Lies heeft het een paar jaar moeten doen met een alcoholistische moeder. Lies was verslaafd aan drank en is daardoor belandt in P.I. de Banckert. Sophie wordt daarom in een gezin met pleegouders geplaatst. In het derde seizoen wordt Lies voorwaardelijk vrijgelaten. Lies wilt weer contact met haar dochter, maar wordt tegengehouden door haar pleegmoeder. Lies komt Sophie tegen in een kroeg en redt haar van een loverboy. Lies wordt opnieuw door de politie gearresteerd aan het meewerken van de ontsnapping van Suus Kramer.
Imanuelle Grives Dorien 'Door' Breeveld 1-heden 37
Dorien 'Door' Breeveld is een gedetineerde. Dorien wordt in het tweede seizoen zwanger van Cas de Ruiter. Tijdens het tuinproject, waar Brinkhorst groen licht voor had gegeven, kreeg Dorien de leiding over dit project. Een aantal mannen gedetineerde mochten meewerken aan dit project. Dorien en Cas raakten verliefd en tot gevolg is Dorien zwanger geworden. Nadat er drugs werd aangetroffen in de tuin, had Brinkhorst geen andere keuze op het project te stoppen.
Jaike Belfor Nancy 'Boomer' Klimsop 1-heden 37
Nancy 'Boomer' Klimsop is ook een gedetineerde. Boomer is de soort bodyguard van Freddy. Ze beschermt Freddy en doet alles wat zij zegt.
Denise Aznam Kim Polotikan 1-heden 25
Kim Polotikan is een gedetineerde. In het eerste seizoen zit Kim in hetzelfde blok als Freddy, maar wordt vanaf het tweede seizoen, nadat Brinkhorst directeur is geworden, overgeplaatst naar een ander blok.
Eva Poppink Vera Maas 1-heden 37
Vera Maas is adjunct-directeur en neemt tijdelijk de positie in als directeur van P.I. de Banckert nadat Annet Cetin is vermoord. Haar plaatsvervanger is enkele dagen Erika Simons en zal zij de positie weer innemen als adjunct-directeur.
Dimme Treurniet Rob 'Beer' Berends 1-3 33
Rob 'Beer' Berends is een bewaarder. Rob heeft een oogje op Vera Maas, maar Vera verzint dat ze met Adam heeft. In het tweede seizoen wilt Brinkhorst Rob ook uit de weg ruimen door hem te laten aanrijden. Rob heeft het overleefd en wordt in een revalidatiecentrum opgevangen.
Mustafa Duygulu Altan Cetin 1-heden 37
Altan Cetin is een bewaarder en tevens de man van Annet Cetin. Als Altan Annet verliest, is hij ervan overtuigd dat Annet is vermoord. Hij vindt dat het onderzoek te lang duurt en gaat daarom op eigen houtje het onderzoeken door te beginnen bij Suus Kramer.
Marieke van Leeuwen Erika Simons 1 10
Erika Simons neemt de positie over van Annet Cetin als gevangenisdirecteur. Erika wordt daarbij volledig ondersteund door Regiodirecteur Ben Stolk.
Daphne Bunskoek Annet Cetin † 1 4
Annet Cetin is de gevangenisdirecteur van P.I. de Banckert. Samen met haar bewaarders zorgt zij voor een goede en veilige plek voor de vrouwen. Tijdens de rellen die plaatsvonden, werd Annet vermoord door Freddy. Lies was op dat moment getuige dat Freddy Annet vermoord. Al die tijd hebben Freddy en Lies dit verborgen gehouden. Het werd pas echter later bekend gemaakt wie Annet Cetin heeft vermoord.
Barbara Pouwels Agnes Brinkhorst 2-heden 27
Agnes Brinkhorst is vanaf het tweede seizoen de gevangenisdirecteur. Brinkhorst doet zich niet alleen voor als directeur, maar heeft tevens ook een wraakplan gepland op Altan Cetin. In het verleden waar Brinkhorst voorheen heeft gewerkt als bewaarder in een andere instelling, heeft ze moeten meemaken dat Altan Cetin als Maatschappelijk werker de baby van een gedetineerde bij haar heeft weggehaalt. Tot gevolg heeft de gedetineerde zelfmoord gepleegd en heeft Brinkhorst hierdoor een trauma opgelopen. Brinkhorst zint daarom wraak op Altan Cetin, maar doet tegen hem het tegenover gestelde.
Elise van 't Laar Skye Pietersen 2 12
Skye Pietersen komt vanaf het tweede seizoen in beeld als een gedetineerde. Skye zit aan de drugs waardoor ze tot gevolg overgaat tot rare dingen. Zo gaat ze op het dak staan van de gevangenis en is ze geneigd om naar beneden te springen.
Stefan Rokebrand Maxine van Leeuwen 2-heden 24
Bo Maerten Tess de Waal † 2-3 21
Caro Lenssen
Ilse Ott
Bodine Westerveld 3-heden 13
Medina Schuurman Catelijne 'Caat' Bergsma 3-heden 8
Loes Haverkort Anouk van Dam 4-heden 3
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Celblok_H&oldid=613447"