Coronatoegangsbewijs

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het coronatoegangsbewijs is een bewijs en een maatregel tegen het coronavirus in veel landen. In Nederland wordt dit bewijs uitgegeven in de vorm van een QR-code. Mensen zonder een mobiele telefoon kunnen ook de papieren variant krijgen. Mensen hadden het coronatoegangsbewijs nodig om de horeca, bioscopen, discotheken en andere evenementen binnen te komen.

Een persoon kan in Nederland een QR-code krijgen als die is gevaccineerd met een vaccin tegen het coronavirus, genezen is van het coronavirus en als uit een test blijkt dat die persoon het coronavirus niet heeft. In andere landen, zoals Duitsland en Oostenrijk, kunnen alleen gevaccineerde en genezen mensen een QR-code krijgen. Er zijn in veel landen wel gevolgen als iemand geen QR-code wil gebruiken. Aan die mensen kan bijvoorbeeld de toegang tot een gebouw of andere dingen worden ontzegd. Dit kan op basis van bepalingen in wetten of verdragen die uitzonderingen toelaten op de vrijheid van beweging, bijvoorbeeld ter bescherming van de volksgezondheid.

Media

Informatie

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Coronatoegangsbewijs&oldid=785632"