Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Coronavirus

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Over dit artikel en/of onderwerp bestaat er ook een portaal! Klik hier om het portaal te bekijken!
Dit is een plaatje van coronavirussen.
corona van binnenuit

Coronavirussen zijn een soort virus. Van dit virustype zijn een aantal bekende ondersoorten die de volgende ziekten hebben veroorzaakt:

Er zijn verschillende coronavirussen, het dodelijkste coronavirus is MERS-CoV en het minst dodelijke maar het meest besmettelijke coronavirus is SARS-CoV-2. SARS-CoV-2 is een pandemisch coronavirus en heeft zich verspreid over de hele wereld. SARS-CoV-2 heeft het maatschappelijke leven in veel landen ontwricht en er is een wereldwijde grote economische recessie. Er is nog geen medicijn gevonden tegen het nieuwe coronavirus.

Pandemie

Inmiddels heeft SARS-CoV-2 gezorgd voor een pandemie. Meer dan de helft van de wereldbevolking moet, voor zover dat mogelijk is, in quarantaine zitten. Het is onduidelijk wanneer de pandemie voorbij is. Volgens wetenschappers is het nieuwe coronavirus een gemuteerde variant van SARS-CoV-1.

Video

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Coronavirus&oldid=716812"