Trainerscarrière
* Bijgewerkt tot 11 augustus 2017
** Bijgewerkt tot
Portaal Portal.svg Voetbal

Cyriel Dessers (Leuven, 8 december 1994) is een Belgisch-Nigeriaans voetballer. Hij speelt als aanvaller en speelt sinds juni 2017 bij FC Utrecht, daarvoor speelde hij bij NAC Breda. Bij FC Utrecht heeft hij een contract tot 2020.

Carrière

België

Vanuit de jeugd van Oud-Heverlee Leuven stroomde Dessers door naar het Belgische profvoetbal. Hij debuteerde op 16 maart 2014 in de Eerste klasse, tijdens de laatste speelronde van het seizoen 2013/14. Na 77 minuten mocht Dessers invallen voor Evariste Ngolok, tijdens de uitwedstrijd bij RAEC Mons, die met 3-2 werd verloren. Hij kwam verder niet meer in actie bij de Belgische club, waarna hij Leuven verruilde voor KSC Lokeren Oost-Vlaanderen. Dessers tekende daar een contract voor drie jaar. In twee seizoenen speelde hij in totaal ruim dertig wedstrijden in de Eerste klasse en maakte hij in het seizoen 2014/15 zijn eerste doelpunten.

NAC Breda

In juli 2016 tekende Dessers een contract bij het Nederlandse NAC Breda, waar hij tot medio 2019 zou spelen. NAC Breda was op dat moment actief in de Eerste divisie. Op 28 mei 2017 promoveerde hij met NAC Breda na een 1-4 overwinning op NEC Nijmegen naar de Eredivisie. In die wedstrijd scoorde Dessers drie keer. Uiteindelijk scoorde hij in totaal 29 doelpunten in 40 wedstrijden.

FC Utrecht

Op 1 juli 2017 verwisselde Dessers NAC Breda voor FC Utrecht. Hij tekende een contract tot 2020, met eventueel verlenging tot 2021. Op 11 augustus 2017 maakte hij het eerste doelpunt van het seizoen 2017/2018 in de Eredivisie, de 0-1 in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Uiteindelijk won FC Utrecht de wedstrijd met 0-3, het laatste doelpunt werd ook door Dessers gemaakt.