Eva Braun

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Eva Braun en Adolf Hitler op de Berghof in Oostenrijk, Hitler's vakantie huis in de Alpen. De herdershond was Hitlers hond Blondi - Eva mocht de hond niet zo omdat Hitler er zoveel aandacht aan gaf.

Eva Anna Paula Braun (geboren in München, 6 februari 1912 - gestorven in Berlijn op 30 april 1945) was de Duitse minnares van de Duitse dictator Adolf Hitler. In 1930 ontmoette ze Hitler toen ze assistente was van Hitlers fotograaf Heinrich Hoffmann. Al gauw werden ze verliefd op elkaar en werd Eva Hitlers minnares. Eva's zus trouwde met een vriend van Adolf Hitler.

Op 29 april 1945 trouwden Adolf en Eva met elkaar, terwijl ze ondergedoken zaten in Hitlers bunker in Berlijn. Omdat ze niet in de handen van de Russen wilden vallen (die Berlijn toen binnenvielen) pleegden ze toen samen op 30 april 1945 zelfmoord. Hun lichamen werden verbrand, zodat de Russen ze niet mee zouden kunnen nemen. Eva Braun nam vergif in en Hitler schoot zich door het hoofd.

De Russen vonden al snel de overblijfselen van Eva en Hitler en het werden begraven op het terrein van een Sovjet-Russisch in Maagdenburg. In 1970 werden de overblijfselen van Eva en Hitler opgegraven, samen met die van nog andere mensen, verbrand en in de Elbe gestrooid.

Link

Het leven van Eva Braun

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Eva_Braun&oldid=491909"