Gebruiker:DeGroteEmojii/Tutorial/4

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Stap6.gif

Als je ingelogd bent en er bestaat over een onderwerp nog geen artikel, dan kan je er eentje over aanmaken (neem als voorbeeld, Amsterdam, dat bestaat natuurlijk nu wel maar we doen alsof het niet bestaat). Je moet wel eerst informatie over het onderwerp gaan zoeken. Want als je een artikel maakt met Amsterdam is een stad is dat natuurlijk niet genoeg. Wat weet je over de geschiedenis (van Amsterdam), en andere vragen. Vraag dat even in jezelf af en kijk wat je in je artikel kan zetten.

Vervolgens kan je ermee aan de slag. Als je een rode link ergens in een artikel ziet, betekent dat dat het artikel niet bestaat, dan kan je het aanmaken. Met een blauwe link zie je juist dat het artikel bestaat.

Let wel op deze dingen:

  1. Als je iets wil schrijven over een bepaald onderwerp (bv. Amsterdam) en je wilt iets specifieks daarover vertellen (bv. geschiedenis van Amsterdam), dan maak je geen apart artikel De geschiedenis van Amsterdam, maar dan maak je een kopje in het artikel van Amsterdam. Dat doe je met: ==Geschiedenis==
  2. Let op je spelling! Het maakt natuurlijk niet uit als je hier en daar een spelfout maakt, maar toch even wat tips.
  1. Als je niet weet of d of dt achter een werkwoord moet (het hout brandt), dan vervang je het werkwoord door loopt (het hout loopt), waarmee je ziet of er een T achter het woord hoort of niet. Dan verander je loopt weer terug naar brandt.
  2. Aan het begin van elke zin hoort een hoofdletter en aan het eind een punt, vraagteken of uitroepteken.
  3. Ook plaatsnamen, merken, feestdagen en namen van mensen beginnen met een hoofdletter.
  4. Gebruik niet teveel uitroeptekens en vraagtekens (! mag, maar !!!!!!!!!!!!!!!!! mag niet)
  5. Als je niet zeker weet of een woord goed gespeld is, dan zoek je het op op deze website, www.vandale.nl.

Ook nog een goede tip, is om je artikel eerst aan een volwassene (zoals vader, moeder, broer, juf, meester of iets dergelijks) te laten lezen voordat je het op de site zet. Voor spellingscontroles enzovoorts.

Als je artikel in het begin nog niet helemaal perfect is is dat helemaal niet erg! Andere gebruikers kunnen het verbeteren of je zeggen wat je moet doen om het nóg mooier te maken.

  • Afbeeldingen en plaatjes

Je kan ook afbeeldingen (plaatjes dus) bekijken op Wikikids. Zelf kan je ze ook uploaden! Dit mag alleen als je de foto zelf hebt gemaakt. Je kunt je afbeelding hier uploaden, volg daar de instructies voor.

Moderators

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:DeGroteEmojii/Tutorial/4&oldid=595313"