Gebruiker:DeGroteEmojii/Tutorial/Leerkracht

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Onderwijsportaal.gif

Beste juf of meester, bedankt voor uw interesse in het lezen van deze pagina en Wikikids. Wikikids (formeel WikiKids) is een website op het internet die een online encyclopedie is. Hierop kunnen kinderen informatie opzoeken. Het woord 'wiki' is een type website.

Het bijzondere aan een wiki is dat mensen mee kunnen helpen aan de ontwikkeling ervan. De leerlingen op uw school ook. Hiervoor moeten kinderen zich registreren, wat compleet gratis is, waarmee zij direct kunnen starten met het schrijven van pagina's. Ook andere gebruikers en ook volwassenen mogen zich aanmelden op deze site.

Wikikids is educatief op een leuke en gezellige manier. Ook kan men hier plaatjes en videofilmpjes opzeken, perfect dus voor de school. Als u uw kinderen voor het eerst wilt laten bewerken op Wikikids, dan stellen we het op prijs als u ze eerst deze snelcursus laat doorlezen. Ook staan aardige en ervaren gebruikers altijd klaar om hun te helpen.

Vandalisme bestraffen de moderators echter met blokkades. Klik op verder om meer informatie over vandalisme te krijgen.

Wellicht kent u de Wikipedia, Wikikids is zeg maar een kinderversie van die website. Kinderen helpen dus vrijwillig mee. Het is, in tegenstelling tot spelletjes, gratis en ook nog goed voor de ontwikkeling van een kind. Het zou bijvoorbeeld goed helpen als u uw leerlingen min. 1 keer in de week uur per dag op Wikikids laat bewerken!

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Zo niet, dan kan u contact opnemen met de projectgroep, dat zijn de volwassenen die over Wikikids gaan. U kan uw school aanmelden op een speciale pagina, namelijk deze (klik hier). Zie ook Portaal:Onderwijs.

P.S. De Stichting Wikikids wordt financieel geholpen door de Stichting Kennisnet. Zij betalen de hosting en nemen deel aan overleg binnen Wikikids. Kennisnet is een grote stichting die niet alleen WikiKids, maar ook talloze andere projecten op hun poten zet.

Verder

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:DeGroteEmojii/Tutorial/Leerkracht&oldid=595295"