Gebruiker:DeGroteEmojii/Tutorial/Leerkracht/1

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ook kinderen op scholen kunnen vandalisme stoer vinden. Wikikids:Vandalisme leest u wat vandalisme op onze site precies is. Onze moderators hebben vaker meegemaakt dat scholen deze 'wiki' vandaliseren. Dat is niet bepaald leuk, aangezien de maker van het artikel dan veel tijd in het artikel heeft gestoken en misschien opnieuw moet beginnen.

In elk geval, ook scholen kunnen geblokkeerd worden. Eerst alleen het account, maar later ook het hele ip-adres. Dat is dus de hele school. Wellicht zijn er ook goede leerlingen op school die wél normaal aan Wikikids willen bijdragen. Voor hen is het dan jammer dat ze via school de site niet meer kunnen bereiken. U kunt dan een mailtje naar een van onze moderators of vaste gebruikers sturen (klik hier voor een overzicht van moderators), of zij sturen er eentje naar de directeur, en dan wordt het verder afgehandeld. Er kunnen dan ook afspraken gemaakt worden.

Maar het spreekwoord geldt ook hier: beter voorkomen dan genezen. Licht uw leerlingen in over wat er kan gebeuren als zij niet serieus met deze site omgaan. De school kan erbij betrokken worden. Vooral als het gaat om scheldwoorden of woorden die met geslachtsgemeenschap te maken hebben (wat tegenwoordig populair is), lichten wij de school in.

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:DeGroteEmojii/Tutorial/Leerkracht/1&oldid=595301"