Het Land van Ooit (Drunen)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Land van Ooit
Reus Dan.JPG
Slogan In het Land van Ooit zijn kinderen de baas
Plaats Drunen, Vlag van Nederland Nederland
Eigenaar
Opening 28 april 1989
Sluiting 21 november 2007
Eerdere namen
Seizoen
Oppervlakte
Bezoekers
Medewerkers
Omzet
Winst
Attracties
Achtbanen
Darkrides
Simulators
Waterattracties 1

Website
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Het Land van Ooit was een pretpark in het Noord-Brabantse Drunen. Het park was 34 hectare groot en stond bekend om de shows. In 1989 werd het park opgericht door Marc Taminiau, die daarvoor directeur was van de Efteling. Daarna is de leiding altijd die tijd in handen van de familie Taminiau geweest.

Faillissement

Het Land van Ooit had vaak moeite om de rekeningen te betalen, doordat er weinig bezoekers naar het park kwamen. Echter lukte het het park om het hoofd boven water te houden, maar in 2007 raakte het pretpark toch definitief failliet. Er waren te veel schulden en de medewerkers van het park konden met moeite betaald worden. Ook speelden er veel moeilijkheden mee met de bouw van het park. Bovendien waren er veel buitenattracties, dus bij slecht weer kwamen er nauwelijks bezoekers. Later werden er wel wat binnenattracties bijgebouwd.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Het_Land_van_Ooit_(Drunen)&oldid=643594"