Hoe overleef ik mezelf?

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hoe overleef ik mezelf? is een jeugdboek dat geschreven is door Francine Oomen. Het boek hoort bij een hele serie "Hoe overleef ik.."-boeken van de schrijfster. Het boek gaat over een meisje van 14, Rosa, die net is verhuisd van Den Bosch naar Groningen. Van het boek is ook een film gemaakt.


Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Samenvatting

Rosa voelt zich niet op der gemak in haar nieuwe woonplaats. Ze moet zelf met haar beste vriendin afscheid nemen. Daarom wil Rosa veranderen in rooz. Een super stoere meid met een piercing, rood haar en gaat ze ook graffiti spuiten. Op een dag gaat Rosa naar school En ze staat voor de klas en zegt: hallo ik ben Rosa van dijk maar jullie mogen gewoon Rosa zeggen hoor. Iedereen lacht. In de pauze zit ze alleen aan tafel. Opeens komt Karim. Dat is een meisje uit haar klas. Ze vraagt: zeker nieuw He? Rosa zegt ja. Later die dag vraagt Karim of Rosa mee wil winkelen. Rosa heeft er veel zin in. Als ze in de winkel zijn dan nemen Rosa en Karim hele leuke T-shirt mee. In de pass kamer knipt Karim opeens de kaartjes af. Wat ben je aan het doen? Vraagt Rosa. Niks zo hoef je niet te betalen. En dan doen ze dat nieuwe T-shirt aan en legen de oude terug. Later in de avond zit Rosa aan de computer ze mailt Esther en zit op MSN met Jonas. In dit boek gaat ze ook graffiti spuiten met Neuz, en ze wordt een beetje verliefd. Rosa heeft ook een tekenleraar Sam. Hij zegt tegen Rosa dat hij zelf aan graffiti doet. Rosa en neuz komen samen terecht in de gevangenis. Op Rosa’s verjaardag komt alles weer goed. Esther en Jonas komen en haar echte vader spiek.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hoe_overleef_ik_mezelf%3F&oldid=660962"