Ik vertrek

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ik vertrek
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Alternatieve titel
Genre Reality
Speelduur 60 min.
Bedenker
Ontwikkelaar
Samensteller
Redactie
Eindredactie
Presentatie
Hoofdrollen
Stemmen
Stemmen (oorspr.)
Stemmen (NL)
Regie
Schrijver
Tekenaar
Montage
Muziek
Intromuziek
Orkestratie
Kostuums
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Locatie
Gerelateerde series
Producer
Coproducent
Uitvoering
Productiebedrijf
Start 12 april 2005
Einde
Afleveringen Meer dan 150
Seizoenen
Netwerk TROS (2005-2014)
AVROTROS (vanaf 2014)
Zender Nederland 2 (2005-2006)
NPO 1 (vanaf 2006)
Televizier-Ring
Tv-commercial 1
Tv-commercial 2
IMDb-profiel
MovieMeter-profiel|-style="display: none;"
Website
Portaal Portal.svg Televisie

Ik vertrek is een programma dat te zien is op NPO 1 en wordt uitgezonden door de omroep AVROTROS. Oorspronkelijk werd de serie op Nederland 2 uitgezonden, maar een jaar na het begin verhuisde het programma naar de huidige zender. In die tijd werd het uitgezonden door de TROS, echter werd de TROS samengevoegd met de AVRO tot AVROTROS.

Het programma begon in 2005. In Ik vertrek komt de kijker elke aflevering in contact met een ander gezin dat op het punt staat om naar het buitenland te verhuizen. Het gezin wil hier vaak een eigen camping, restaurant of hotel beginnen. Elke aflevering begint vaak met een verhuizing naar het gebied. Eenmaal in dit gebied volgt men de eerste paar maanden van het gezin en maakt zo alle ups en downs mee. Elke aflevering wordt door een voice-over aan elkaar gepraat. Soms blikt het programma na een aantal jaar terug op een gezin om te kijken hoe het er nu bij zit. Hierbij wordt gekeken of het gezin er nog steeds woont en of hun droom is uitgekomen.

In 2015 werd een speciale serie uitgezonden van Ik vertrek, namelijk "10 jaar Ik vertrek". Tijdens deze serie komt elke aflevering een BNN'er aan het woord, die fan is van het programma. Elke BNN'er kreeg de vraag welk gezin hun favoriet is. Tijdens de aflevering wordt teruggeblikt op dat gezin en mag de BNN'er commentaar geven. Ook wordt gekeken hoe het nu met het gezin gaat. Qua BNN'ers mochten Paul de Leeuw, Marga van Praag, Chantal Janzen, Richard Groenendijk, Tineke Schouten, Bert Visscher, Veldhuis & Kemper, Joop Braakhekke, Coen en Sander en Jeroen van der Boom een gezin uitkiezen.

Later maakte RTL een soortgelijk programma genaamd Het Roer Om dat werd uitgezonden op RTL 4.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ik_vertrek&oldid=644664"