Kinderen voor Kinderen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kinderen voor Kinderen
Flory Anstadt en Kinderen voor Kinderen (1982).jpg
Oprichtster Flory Anstadt met platina plaat voor Kinderen voor Kinderen 2 (1982)
Achtergrondinformatie
Ook bekend als
Actief 1980 - heden
Oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Genre(s) popmuziek, musical
Label(s) BNNVARA
VARA (hiervoor)
Leden
Huidige leden Kinderen van 8 t/m 12 jaar
Oud-leden
Oud-leden Kinderen van 8 t/m 12 jaar
{{{oudfunctie10}}}
Website
http://kvk.vara.nl/Kinderen_voor_Kinderen
Portaal Portaalicoon Muziek

Kinderen voor Kinderen (afgekort KvK) is een elk jaar van samenstelling wisselend kinderkoor van omroep BNNVARA, dat sinds 1980 jaarlijks een album uitbrengt met daarop een aantal liedjes. De kinderen die de liedjes zingen zijn 7 tot 12 jaar. Opvoeringen van Kinderen voor Kinderen worden in de rubriek NPO Zapp uitgezonden op NPO 3.

Sinds juni 2024 bestaat er een opvolgende groep voor oudere (oud-)leden; NXT.

Geschiedenis

Oorspronkelijk zou er eenmalig met liedjes van een kinderkoor geld worden ingezameld om projecten in ontwikkelingslanden te ondersteunen. De bedenkster van dit initiatief was Flory Anstadt, toen programmamaakster bij de VARA. Het succes van het eerste album bleek echter zo groot dat er sindsdien elk jaar een nieuw album is uitgebracht.

De oorspronkelijke tekst van de tune was: Kinderen voor kinderen, een kind is hier zo rijk. Kinderen voor kinderen, het is zo ongelijk. Een kind over de evenaar wordt later vaak een bedelaar. Kinderen voor kinderen, voor kinderen van daar. In 1993 werd deze tekst veranderd.

Muziekproducenten

Koordirectie

Producenten

Bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kinderen_voor_Kinderen&oldid=868951"