Liefde

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

Liefde is van elkaar houden. Of dat je heel erg verliefd op iemand bent en dat je wil trouwen of verloven. Maar je kan ook liefde hebben voor iets wat je hebt gekregen, chocolade bijvoorbeeld. Dan ben je er helemaal weg van. Alles is liefde. Vriendschap en verliefd, maar ook liefde voor de natuur, eten en ga zo maar door.

God van de liefde

Venus is de godin van de liefde. Ze is de dochter van Jupiter en Diana. Hoewel sommige denken dat haar vader Uranus is. Ze was getrouwd met Vulcan, de god van vuur en vulkanen. Ze was de moeder van Cupido.

Valentijnsdag

Op Valentijnsdag geef je een kaart aan een vriend(in) of aan iemand waar je van houdt. Je kan ook een cadeautje geven. Valentijnsdag is de dag van de liefde. in Amerika is deze dag bedacht om een brief te schrijven en dan anoniem maar wij sturen gewoon kaartjes met onze naam er onder maar het gebeurt ook nog wel anoniem maar wij geven ook cadeautjes en snoepjes deze dag wordt ook gebruikt om iemand verkering te vragen. of dat die gene wil verloven of trouwen.

Liefde is in een woord positieve gevoelens voor elkaar voelen, en als je bij hem of haar bent je je heel bijzonder voelt. Soms/ vaak wel komt er ook lichamelijke liefde aan te pas (seks).

Woorden in het Engels

  • I love you = ik hou van je
  • Baby = schatje
  • kiss = kus
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Liefde&oldid=785789"