Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen toe! 3 128.png

Stem opnieuw voor: de Gouden WikiKids Award 2021

Louis van Luxemburg

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Prins Louis en Tessy op hun trouwdag met hun zoontje Gabriel

Prins Louis Xavier Marie Guillaume van Luxemburg (Luxemburg, 3 augustus 1986) is de derde zoon van Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg.

Louis is naast Prins van Luxemburg ook Prins van Nassau en Bourbon-Parma. Zijn peetouders zijn zijn tante Prinses Margaretha van Luxemburg en Xavier Sanz, naar wie hij ook vernoemd is.
Louis heeft 2 oudere broers, Erfgroothertog Guillaume en Prins Félix, een jongere zus Prinses Alexandra en een jongere broer Prins Sébastien.

Hij heeft op de internationale school in Luxemburg gezeten, en ging daarna naar de Soleil kostschool in Villars-sur-Ollon, Zwitserland.

Louis kreeg een relatie met Tessy Antony, een meisje dat hij kende van het leger. Op 29 september 2006 trouwden ze in een kerk in Gilsdorf, Louis gaf toen zijn rechten op de Luxemburgse troon op, en er werd afgesproken dat Louis zijn titels kon houden, maar dat Tessy en hun kinderen de achternaam "de Nassau" zouden krijgen.

Ze hebben 2 kinderen:

Ze wonen nu in Zwitserland.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Louis_van_Luxemburg&oldid=650169"