Lucille Werner

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lucille Martine Werner

Lucille Martine Werner (geboren in Eindhoven, 12 oktober 1967) is een Nederlandse politica en presentatrice. Sinds 31 maart 2021 is ze een Tweede Kamerlid voor het Christen-Democratisch Appèl (CDA). In de Kamer houdt ze zich bezig met het gehandicaptenbeleid, langdurige zorg, mantelzorg, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), vrijwilligers, media, cultuur, emancipatie en de maatschappelijke diensttijd.

Biografie

Lucile Werner werd op 12 oktober 1967 geboren in Eindhoven. Doordat ze tijdens haar geboorte erg weinig zuurstof kreeg, loopt ze nog altijd moeilijk. Ze is In mei 2005 bracht ze haar boek Het leven loopt op rolletjes uit. Dat boek gaat over haar leven met een handicap. In 2010 werd ze ridder in de orde van Oranje-Nassau omdat ze zich inzette voor mensen met een handicap.

Werk

Werner werkte van 1996 tot en met 2014 als presentratice. Ze is vooral bekend geworden door het spelprogramma Lingo dat ze van 2005 tot 2014 presenteerde. In oktober van 2010 werd bekend dat Werner op de kieslijst van het CDA zou komen staan voor de Tweede Kamerverliezingen van 2021. Op 31 maart 2021 werd ze als Kamerlid geïnstallee

Privé

Lucille Werner is getrouwd met Servaas Snoeijers en ze hebben samen een jongetje uit Bulgarije geadopteerd. Werner is de nicht van Jos Werner, een oud-senator voor eveneens het CDA.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lucille_Werner&oldid=670868"