Meerwijk (Uithoorn)

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Meerwijk)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Uithoorn vanuit de lucht gezien met rechts de Amstel en in het midden de Meerwijk met daar boven het Zijdelmeer

Meerwijk is een wijk in Uithoorn een plaats in Noord-Holland. Meerwijk is gebouwd is in de jaren tachtig en negentig. Meerwijk ligt ook heel dichtbij de grens van Noord-Holland en Utrecht.

Ten zuiden licht Kromme Mijdrecht, ten westen De Kwakel en ten noorden gewoon Uithoorn. Bij de wijk zitten tussen het verkeer groenstroken. Dat is gras dat tussen de 2 wegen van het verkeer zit. Meerwijk bestaat uit huizen waar één gezin woont. De straten zijn piekgroen en vol met waterlopen waar veel bruggetjes elkaar verbinden, en er zijn veel voet en fietspaden die men veel heeft in natuurgebieden in de wijk. Ook ten zuiden van de wijk bevindt zich een grote natuurregio genaamd: Groene Hart. Ten noorden ligt het Zijdelmeer daardoor ontstond ook de naam van Meerwijk met "Meer" door het Zijdelmeer. Er is ook een groot plein genaamd het Amstelplein. Daar is ook een winkelcentrum te vinden en ook het gemeente huis van de wijk. In de wijk is ook een belangrijke weg genaamd de Provinciale weg 196 (afgekort N196) die 3 km lang is. De weg gaat van Aalsmeerderbrug naar Mijdrecht. De wijk bevat minstens 5 busstations.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Meerwijk_(Uithoorn)&oldid=587907"