Groene Hart

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Locatie Groene Hart.PNG

Het Groene Hart ligt in de Randstad. Het Groene hart is na de Tweede Wereldoorlog ontstaan. Het was een leeg en landelijk gebied. Het werd gekenmerkt door veenplassen en weilanden. In de jaren vijftig kreeg dit gebied de naam 'Het Groene Hart'. De gebieden in het Groene Hart worden vooral gebruikt voor landbouw en dagrecreatie door inwoners van de omliggende gemeenten.

Het Groene Hart is in de loop van vele eeuwen ontstaan door de groei van een dikke, natte veenlaag. In de middeleeuwen ontstond er een ring van steden rond het gebied. Dit gebied kreeg in de tweede helft van de twintigste eeuw de naam ´het Groene Hart´ en de steden daarom heen noemde ze de Randstad.

Het Groene Hart is een gebied met water, rietkragen, weidelandschap, eeuwenoude verkavelingspatronen en mooie vestingsteden. Drie provincies, vijf waterschappen en veertig gemeenten besturen dit gebied. 

Plaatsen in het Groene Hart

Dorpen

Benschop, Benthuizen. Berkenwoude, Bodegraven, Boskoop, Breukelen, Haastrecht, Hazerswoude, Leimuiden, Lopik, Montfoort, Mijdrecht, Naarden, Nieuwkoop, Oudewater, Reeuwijk, Schoonhoven, Vianen, Waddinxveen, Weesp en Zegsveld.

Steden

Alphen aan den Rijn, Gorinchem, Gouda, Hilversum, Woerden en Zoetermeer.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Groene_Hart&oldid=674580"