Weesp

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Locatie van Weesp in de provincie Noord-Holland

Weesp is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Weesp heeft een stedenband met Svitavy in Tsjechië. Ook is Weesp lid van de Nederlandse Vereniging van Vestingsteden.

Weesp ligt aan de rivier de Vecht, tussen Amsterdam en het Gooi. Het ligt in het Groene Hart van Holland en is omgeven door natuurgebieden waar het goed toeven is. De economische bedrijvigheid speelt zich met name af op de drie bedrijventerreinen die Weesp telt.

Cijfers

tabel van weesp
inwoners 18,827 inwoners
oppervlakte 21,880 km
bevolkingsdichtheid 852 inw./km

Geschiedenis

Op 20 mei 1355 kreeg Weesp stadsrechten.

Sluis- en Bruggenfeest

2008: 30 jaar sluis- en bruggenfeest in weesp!

Dit is de vlag van Weesp

In 2008 viert weesp met Sluis en Bruggenfeest dat het 30 jaar geleden is dat het Sluis- en Bruggencomplex in Weesp geheel is gerestaureerd. Hierdoor is 30 jaar geleden een groot feest begonnen, het Sluis- en Bruggenfeest.

Sindsdien hebben bewoners van Weesp zich ingespannen om dit feest een jaarlijks terugkerende traditie te laten worden. Al 30 jaar tijdens de laatste donderdag, vrijdag en zaterdag in augustus komen veel bezoekers voor dit spectakel naar het plaatsje toe.

Voor 2008 betekent dit dat Weesp vanaf donderdagavond 28 augustus t/m zaterdagavond 30 augustus weer in het teken staat van diverse wateractiviteiten, muziek, de jaarlijks terugkerende braderie, kunstmarkt, het kinderparadijs, etc. Nieuw voor het komende Sluis- en Bruggenfeest is de Weesper Revue.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Weesp&oldid=705640"