Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg

Portaal:Biologie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Inschrijving
Portaal Biologie.png
Welkom op het Biologieportaal!

Op dit portaal vind je veel informatie over biologie. Hier vind je meer artikelen over dieren, planten, het menselijk lichaam, voeding, gezondheid, evolutie en milieu- en natuurbehoud.

Amanita muscaria 3 vliegenzwammen op rij.jpg

Over biologie
Biologie is een vakgebied dat van alles onderzoekt rond levende dingen. Biologen bestuderen organismes (dieren of mensen), zoals apen, ratten en haaien. Maar ook planten, bacteriën en schimmels. Daarnaast kijken biologen ook vaak naar processen die zich in bijvoorbeeld de mens afspelen. Hierbij kan gekeken worden naar de werking van de orgaanstelsels, organen, cellen of organellen. Één van die organellen is het DNA. Hierin zit alle informatie waaruit een mens is opgebouwd. Door het bekijken van erfelijke eigenschappen, voornamelijk of de eigenschappen recessief of dominant zijn, kan een bioloog voorspellen hoeveel kans er is dat een bepaalde eigenschap naar voren komt in de volgende generatie. Dit stuk van de biologie heet erfelijkheid. Lees verder

Farm-Fresh cactus.png Planten - Flora Sunflower clip art.svg
Menselijk lichaam, gezondheid en voeding
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Biologie&oldid=667971"