Nieuwkoop

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nieuwkoop
Flag of Nieuwkoop.svg
Nieuwkoop wapen.svg

NL - locator map municipality code GM0569 (2016).png

Provincie Flag of Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Talen
Inwoners 28.432 (360 inw./km²)
Oppervlakte 91,16 km²
Hoofdplaats(en) Nieuwveen
Hoofdstad
Burgemeester Frans Buijserd (CDA)
Gezaghebber
Religie
Munteenheid
Postcode(s) 2421, 2431-2432, 2435, 2441, 2460-2461, 3651-3653
Netnummer(s) 0172, 0297
Volkslied
Nationale feestdag
Website www.nieuwkoop.nl
Portaal Portal.svg Nederland

Nieuwkoop is een dorp in Zuid-Holland.

Het ligt dicht bij Alphen aan den Rijn.

Toerisme

Nieuwkoop staat bekend om de Nieuwkoopse plassen. De Nieuwkoopse plassen liggen ook aan andere plaatsen zoals Noorden. In de zomer komen hier veel toeristen op af. Hier kunnen ze heerlijk genieten van de natuur. Er is een zwembad in Nieuwkoop, genaamd de Wel.

Winkels

Het winkelcentrum van Nieuwkoop is de laatste tijd aan het uitbereiden. Er zijn veel winkels bijgekomen. In Nieuwkoop is nu een school gebouwd. De gemeente heeft één gebouw gemaakt, waar dan verschillende scholen inzitten. Dus met verschilllende ingangen. Die scholen zijn: De Zilveren Maan, De Maranatha en De Rietkraag.

Nieuwkoop is een mooi natuur gebied met veel vogels die beschermd worden, ook is Nieuwkoop een prachtig dorpje met kleine leuke winkeltjes . Je kan in de Nieuekoopse plassen zwemmen en ze hebben een grote gemeente dus veel kleine dorpjes.Het is in Nieuwkoop ook lekker rustig dus veel vrijheid in de omgeving er zijn ook geen dieven of zo.We hebben ook museums in nieuwkoop zoals het poldermuseum

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nieuwkoop&oldid=682536"