Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De huidige minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher.

De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking of BHO is een Nederlandse minister. Tegenwoordig is dit Liesje Schreinemacher. De minister voor BHO is een minister zonder portefeuille, dit betekent dat de minister geen ministerie heeft. De minister voor BHO valt onder het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze minister voor BHO bestaat sinds 2012.

De minister heeft als taken het stimuleren van de internationale handel. Zo promoot de minister Nederlandse bedrijven in het buitenland. Ook zorgt de minister voor ontwikkelingssamenwerking in de arme landen, zodat daar bijvoorbeeld scholen voor jongeren geplaatst kunnen worden. Tenslotte zorgt de minister namens Nederland ervoor dat men milieuvriendelijk en klimaatgunstig bezig is en spoort andere landen aan dit ook te doen.

Lijst van ministers

Zie ook


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Minister_voor_Buitenlandse_Handel_en_Ontwikkelingssamenwerking&oldid=702642"