Minister voor Langdurige Zorg en Sport

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Conny Helder, de minister voor Langdurige Zorg en Sport

De minister voor Langdurige Zorg en Sport, afgekort LZ, is sinds 2017 een Nederlands minister zonder portefeuille. Dit houdt in dat de minister geen eigen ministerie heeft; de minister valt onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds 10 januari 2022 is Conny Helder van de VVD de minister voor Langdurige Zorg en Sport.

De minister voor Langdurige Zorg en Sport is onder andere verantwoordelijk voor de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en mensen met een beperking, het naleven van de wet waarin staat dat iedereen een zorgverzekering moet hebben, beschikbaarheid en betaalbaarheid van geneesmiddelen en andere hulpmiddelen in de gezondheidszorg en de medische technologie (waaronder het ontwikkelen van nieuwe medicijnen).

Ministers

In het kabinet-Rutte III heette deze functie nog 'minister voor Medische Zorg en Sport', maar in het kabinet-Rutte IV is dit veranderd. Hieronder staat een lijst van ministers:

Zie ook


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Minister_voor_Langdurige_Zorg_en_Sport&oldid=702633"