Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Overleg:Dictatuur

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Helaas Aswin, een dictatuur kan ook een land zijn (kijk maar in het woordenboek!). Heb je al een foto van een wild konijn kunnen nemen? Groetjes, Paul --PaulD 12 aug 2012 21:14 (CEST)

Als een land een dictatuur heeft betekent dat nog niet dat die dictatuur een landsvorm is. Dictatuur heeft namelijk te maken met regering, machthebbers, en andere dingen die met de staat temaken hebben. Ik neem als voorbeeld het voormalige nazi-duitsland, hitler kun je zien als een dictator. Duitsland heeft de dictatuur niet als landsvorm dus maar als staatsvorm, want het word geregeerd door een dictator. En nee helaas nog niet gelukt :(, mijn foto camera is kapot, juist nu der zoveel rond lopen :( Aswin 13 aug 2012 10:32 (CEST)
Van Dale (een betrouwbare bron) zegt: "dic·ta·tuur (de; v; meervoud: dictaturen) 1 de regering van een dictator; 2 land, door een dictator beheerst". Dan zie ik graag een reactie van jou hierop. :) apoo overleg 13 aug 2012 11:13 (CEST)
...Als je hem goed snapt, een land dat onderworpen word door een dictator leeft in een dictatuur dat is dus de naam van een land waar een dictator de baas is, het is geen vorm van een dictatuur slechts een homoniem van het woord dictatuur. Aswin 13 aug 2012 16:32 (CEST)
Je zegt zelf dat een dictatuur ook de naam kan zijn van een land waar een dictator de baas is (als ik het goed begrijp). In dat geval is er toch niets mis met het artikel? :) apoo overleg 13 aug 2012 16:39 (CEST)
Er is ook niks met het artikel, alleen in de inleiding word gezegd dat het een landsvorm is terwijl het slechts een benaming is..... Aswin 13 aug 2012 17:47 (CEST)
Nee, er wordt gezegd dat een dictatuur ook kan slaan op een land. Het woord landsvorm wordt nergens genoemd. Er staat pas dat het een lansdsvorm is wanneer je het zo schrijft: "land- als een staatsvorm". Dat staat er nu niet dus zijn het 2 aparte woorden nl.: "Land" en "Staatsvorm". :) apoo overleg 13 aug 2012 18:27 (CEST)
Daarmee begrijp ik landsvorm en staatsvorm van, vast een mis opvatting van mij
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Dictatuur&oldid=233989"