Roadtrippers

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Roadtrippers is een programma op tv waarin 2 teams in 14 dagen tijd zover mogelijk moeten komen vanaf het startpunt. Seizoen 1 werd uitgezonden op Veronica. Elke afleveringen duurden 15 minuten. Sinds 2015 word het programma uitgezonden op RTL5 en duurt de aflevering 25 minuten. Elk seizoen kent 10 afleveringen. Deze zijn elke zaterdag om 16:00 op tv en om 17:00 op het youtube kanaal van StukTV.

Seizoen 1 (2014)

In seizoen 1 ging het tussen de 2 teams StukTV (bestaande uit Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stevan Jurriens) en Team Veronica (bestaande uit Tess Milne, JayJay Boske en Simon Zijlemans). Het startpunt was in Amersfoort. Beide teams kregen een budget mee van €500,-.

Team StukTV won de wedstrijd nadat ze 10.171 kilometer hebben afgelegd. Ze waren geëindigd in Kuala Lumpur. Hiermee lieten ze Team Veronica ver achter zich, die eindigde in Tan-Tan in Marokko op 2.973 kilometer vanaf het startpunt.

Seizoen 2 (2015)

In seizoen 2 nam Kraantje Pappie de rol van Simon Zijlemans over in Team Jay, Tess en Kraan (voorheen Team Veronica) welke streden tegen Team StukTV. Dit keer was het startpunt in New York, met een startersbudget van $100.

Team Jay, Tess en Kraan wonnen dit seizoen nadat ze op Honolulu eindigden met 7.937 kilometer op de teller. Team StukTV eindigde in Ripple Rock in Canada na 4.101 kilometer te hebben afgelegd.

Seizoen 3 (2016)

In dit seizoen neemt team Stuk het op tegen team Girls, bestaande uit Tess Milne, Shelly Sterk en Gwen van Poorten. De teams startten in HongKong. Het seizoen is nu nog bezig.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Roadtrippers&oldid=644807"