Sky Tower

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Sky Tower aan de skyline van Auckland

De Sky Tower is een grote toren voor observatie en telecommunicatie in Auckland, Nieuw-Zeeland. De toren werd geopend op 3 maart 1997 en is 328 meter hoog (inclusief antenne). De toren is het symbool van de stad en een van de bekendste gebouwen in Nieuw-Zeeland. Het is het hoogste punt aan de skyline van Auckland. De toren is bestand tegen aardbevingen en windstoten. Hierdoor is de Sky Tower slechts één keer dicht geweest. Dat was in 2006, toen een storm ervoor zorgde dat de toren zo erg schudde, dat het voor de gasten onprettig was.

De toren staat bekend om zijn opvallende verlichting, die op feestdagen worden aangepast. Zo is de verlichting rood met groen tijdens de kerst, rood met goud tijdens Chinees nieuwjaar en groen tijdens St. Patrick's Day. De verlichting werd in 2009 vervangen door ledverlichting, dat duurzamer en beter voor het milieu is. Hierdoor gebruikt de toren 66% minder energie.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sky_Tower&oldid=647125"