Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Sportcomplex Zoudenbalch

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sportcomplex Zoudenbalch
Zoudenbalch.JPG
Informatie
Bijnaam
Plaats Utrecht
Capaciteit 450 (tribune)
Bouwjaar
Geopend
Kosten
Architect(en)
Eigenaar
Beheerder
Bespelers Jong FC Utrecht
FC Utrecht vrouwen
Domstad Majella
VV Odin
VV Sterrenwijk
Eerste wedstrijd
Laatste wedstrijd
Gerenoveerd
Gesloten
Afgebroken
Veldafmetingen
Oppervlakte
Vroegere namen
Naam tribunes
Portaal Portaalicoon Sport

Het Sportcomplex Zoudenbalch is een sportcomplex in Utrecht. Op dit sportcomplex traint FC Utrecht voor zijn wedstrijden en spelen de jeugdteams van FC Utrecht (waaronder Jong FC Utrecht) hier tijdens thuiswedstrijden. Vroeger speelde het vrouwenteam van FC Utrecht haar wedstrijden op deze plek.

De tribune bij het hoofdveld is ontworpen en gebouwd in 2001 door Zwarts & Jansma Architecten en heeft een capaciteit van 450 toeschouwers. Op het sportcomplex liggen vijf speelvelden, waarvan er één veld is bedekt met kunstgras.

Het sportcomplex ligt vlak achter het Stadion Galgenwaard en wordt ook gedeeld met amateurclubs Domstad Majella, VV Odin en VV Sterrenwijk. Echter spelen zij op eigen velden. De naam van het sportcomplex komt van de belangrijke Utrechtse familie Zoudenbalch.

Externe links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sportcomplex_Zoudenbalch&oldid=619426"